Gegrilde Entrecote Taco’s is een heerlijk recept dat je in een handomdraai op tafel zet. Als je van Mexicaanse eten houdt, dan is dit zeker een recept dat je wilt proberen.
Het gerecht bestaat uit gegrilde, gemarineerde entrecote, met verse groente, zure room verpakt in knapperige Taco schelpen. Het is de perfecte combinatie van smaken en textuur. En wat nog fijner is. In de zomer maak je het op de BBQ!
Genieten: Gegrilde Entrecote Taco’s
Ik hou van Mexicaans eten. De heerlijke kruiden, gecombineerd met verse groente en tortilla wraps en taco schelpen. Laat maar komen. Gelukkig denken ze daar in ons gezin precies hetzelfde over.
En nu het weer wat warmer wordt, gaan we voor Mexicaans van de BBQ (al kun je dit ook prima in de grill pan maken). De taco’s vul je met perfect gegrilde entrecote, van de BBQ. Het vlees wordt eerst gemarineerd en is na het grillen heerlijk mals, vol van smaak en sappig. Aangevuld met fijngesneden verse groente en een zure room topping, krijg je een licht pittige romige smaak.
Dus ben je op zoek naar een gerecht dat je kunt maken voor een gezellige avond met vrienden of familie, ook als het warm weer is. En heb je geen zin in een BBQ? Maak dan deze gegrilde entrecote taco’s, echt een aanrader. Ik weet zeker dat je dit zult blijven maken. Dus laten we snel aan de slag gaan!
Wat heb je nodig voor Taco’s met Gegrilde Entrecote en Cheddar?
Om deze Gegrilde Entrecote Taco’s te bereiden, heb je de volgende ingrediënten nodig. De juiste hoeveelheden vind je in de receptenkaart onderaan het blog:
Marinade
- Knoflook: Doordringend, lichtzoet en scherp.
- Chilipoeder: Voor een heerlijk pitje.
- Komijn: Proeft zoet, is verwarmend en heeft een nootachtige ondertoon. Je kunt het vergelijken (en ook vervangen) met karwijzaad.
- Uienpoeder: De gedroogde gemalen vorm van ui. Het heeft een zoete ui smaak.
Gegrilde Taco’s
- Entrecote: Biefstuk met een randje vet van de lende. Je kunt ook ribeye, T-bone of baklappen gebruiken. Gebruik een entrecote van ongeveer 2-3 cm dik.
- Taco schelpen: Er worden knapperige Taco schelpen gebruikt, bereid uit maïsmeel. Je kunt ze gemakkelijk vullen. Je zou ook kunnen kiezen voor bloemtortilla's. Verwarm ze een beetje, want warme tortilla's zijn makkelijker te rollen.
- IJsbergsla, peterselie en tomaat: Maken de taco licht en fris.
- Rode ui: heeft een dieprode, bijna paarse schil, iets dunner dan de schil van een gewone ui. Het is iets minder scherp van smaak en daardoor lekker om rauw te eten.
- Cheddar Kaas: Een Engelse oranje kleurige kaas die pittig smaakt. Kan vervangen worden door Gruyère.
- Zure room: Heeft een romige textuur en een licht zure, frisse smaak. De smaak van zure room is vergelijkbaar met die van yoghurt, maar het is iets dikker en heeft een hoger vetgehalte.
- Limoen: fris, lichtzure met een heerlijke citrus smaak.
Hoe maak je Steak Taco’s (Carne Asada) met Cheddar?
Een printbaar recept met stap-voor-stap beschrijving vind je onderaan deze blog.
- Meng knoflook, chilipoeder, komijn, uienpoeder en zout in een kommetje.
- Wrijf de entrecote in met het kruidenmengsel en laat 15 minuten marineren bij kamertemperatuur.
- Verhit de BBQ tot hij gloeiend is en grill de entrecote 6 minuten aan beide zijden, of tot de kerntemperatuur 63 °C is (voor een medium gegrilde entrecote).
- Verpak het vlees in aluminiumfolie en laat 10 minuten rusten en snij in dunne reepjes. Verdeel wat entrecote in de taco’s en vul aan met ijsbergsla, rode ui en blokjes tomaat. Bestrooi met Cheddar kaas en peterselie.
Serveer met zure room en partjes limoen. Gekruide rijst en een groene salade zijn ook heerlijk hierbij.
Tips, Vervangingen en Variaties
- Ook lekker om te serveren:
- Serveer met een Guacamole. Een klassieke guacamole is altijd een goede keuze.
- Of serveer met een zelfgemaakte salsa. Dat versterkt de smaak van de gebruikte kruiden en geeft wat extra pit.
- Extra groente: Voeg mais en/of zwarte bonen toe. Deze moet je nog wel even opwarmen. Bijvoorbeeld door eerst een uitje aan te bakken en deze op smaak te brengen met komijn, knoflook en uienpoeder. Voeg de uitgelekte zwarte bonen en mais daaraan toe en 50 ml water en laat 15 minuten stoven.
- Geen BBQ weer?: Gebruik een grillpan Verwarm die tot hij goed heet is en grill het vlees aan beide kanten 6 minuten.
- Laat het vlees rusten: Door het vlees 10 minuten in aluminiumfolie te laten rusten, voordat je het gaat snijden, zal de sapverdeling van het vlees beter zijn. Hierdoor wordt het sappiger.
- Peterselie: Kun je ook vervangen door koriander.
Een klassieke keuze is een tomatensalsa, die de smaken van het vlees goed aanvult en wat pit geeft aan het gerecht. Andere goede opties zijn guacamole en zure room. Belangrijk is dat je goed kijkt naar de smaak van je gerecht. De saus moet de entrecote niet overheersen, maar aanvullen.
Een eenvoudige salade van sla, tomaat en ui past goed bij taco’s. Of serveer de taco’s met een bijgerecht van gegrilde groenten zoals paprika en courgette. Een kruidige rijst met zwarte bonen en mais is ook erg lekker.
Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
📖 Recipe
Author:
Ingrediënten
Marinade
- 2 tenen knoflook uitgeperst
- 2 eetlepels chilipoeder
- 1 theelepel gemalen komijn
- 1 theelepel uienpoeder
- ½ theelepel zout
Gegrilde entrecote taco’s
- 800 gram entrecote
- 8 taco schelpen
- 100 gram ijsbergsla fijngesneden
- 1 tomaat fijngehakt in blokjes
- ½ rode ui in fijne ringen of blokjes
- 100 gram Cheddar kaas geraspt
- 5 gram peterselie fijngehakt
- 100 gram zure room
- 1 limoen in wedges gesneden.
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
- In een kommetje meng je de ingrediënten voor de marinade: fijngehakte knoflook, chilipoeder, komijn, uienpoeder en zout.2 tenen knoflook, 2 eetlepels chilipoeder, 1 theelepel gemalen komijn, 1 theelepel uienpoeder, ½ theelepel zout
- Leg de entrecotes op een bord en smeer het vlees in met de marinade aan beide kanten. Dek af en laat 15 minuten bij kamertemperatuur marineren.800 gram entrecote
- Verwarm de BBQ tot hij heet is en bak de entrecote 6 minuten aan beide zijden of tot de kerntemperatuur 63 °C is. Hij is dan medium gegrild.
- Verpak de entrecote in aluminiumfolie en laat 10 minuten rusten. Snij dan in dunne reepjes.
- Vul de taco schelpen met wat entrecote en verdeel hier ijsbergsla, tomaat en rode ui over. Bestrooi met de Cheddar en peterselie.8 taco schelpen, 100 gram ijsbergsla, 1 tomaat, ½ rode ui, 100 gram Cheddar kaas, 5 gram peterselie
- Serveer met zure room en limoen.100 gram zure room, 1 limoen
Opmerkingen:
- Entrecote: Je kunt ook ribeye, T-bone of baklappen gebruiken. Gebruik vlees van ongeveer 2-3 cm dik.
- Cheddar Kaas: Kan vervangen worden door Gruyère.
- Peterselie: Kun je ook vervangen door koriander.
- Serveer met een Guacamole. Een klassieke guacamole is altijd een goede keuze. Of een zelfgemaakte salsa. Dat versterkt de smaak van de gebruikte kruiden
- Extra groente: Voeg mais en/of zwarte bonen toe. Deze moet je nog wel even opwarmen. Bijvoorbeeld door eerst een uitje aan te bakken en deze op smaak te brengen met komijn, knoflook en uienpoeder. Voeg de uitgelekte zwarte bonen en mais daaraan toe en 50 ml water en laat 15 minuten stoven.
- Koelkast: Bewaar de gegrilde entrecote tot 2 dagen in een luchtdicht afgesloten doos in de koelkast.
- Diepvries: Doe het vlees in een diepvrieszak of doos en bewaar tot 2 maanden. Laat ontdooien in de koelkast.
- Opwarmen: Bak het vlees in de koekenpan tot het goed doorbakken is.
Voedingswaarde
3 x Mexicaans
- Gehakt Taco’s met Tomatensalsa20 Minutes
- Mexicaanse IJskoffie zonder Melk2 Hours 10 Minutes
- Vegetarische Taco's met Zoete Aardappel30 Minutes
Geef een reactie