Hou je van Shoarma, dan heb ik hier het perfecte recept om om zelf Shoarmakruiden te maken. Dat is niet alleen superleuk om te doen, maar ook veel lekkerder dan de kant-en-klare kruidenmixen uit de supermarkt.
Het is verbazingwekkend hoeveel verschil het gebruik van een zelfgemaakte kruidenmix kan maken voor de smaak van je gerecht. En je weet precies wat er in zit en kunt een eigen unieke smaak creëren door te variëren in de verhoudingen.
Dus waar wacht je nog op? Ga aan de slag met dit eenvoudige recept en geniet van de heerlijke smaak van zelfgemaakte shoarma.
Zelf de lekkerste shoarma maken? Ontdek ons geheime kruidenrecept!
Toen ik voor het eerst shoarma at, was ik meteen verkocht. Het heerlijke vlees dat zo goed gekruid was. Shoarma heeft niet veel meer nodig. In het begin kocht ik wel eens kant-en-klare shoarma, maar op de een of andere manier, was dat het toch niet. Dus ben ik zelf aan het experimenteren geslagen om shoarmakruiden zelf te maken.
Na het verzamelen van alle benodigde kruiden en het mengen, heb ik het eerst op kip geprobeerd. Na de kip gemarineerd te hebben heb ik het in de oven geroosterd. De geur die mijn keuken vulde was zo ongelooflijk lekker, en de smaak zo goed. Ik wist meteen dat ik dit voortaan zelf ga maken.
En als je net als ik dol bent op shoarma (of Donner kebab), dan raad ik je aan om het zelf ook te maken. Het is makkelijk, leuk en zo lekker! En wie weet ontdek jij je eigen unieke mix, die je dan met je vrienden en familie kunt delen.
Wat heb je nodig om Shoarma Kruiden Zelf Te Maken?
- Kaneel: een zoete houtachtige smaak met een vleugje citroen.
- Kurkuma: Mild, prikkelend en een beetje bitter. Het kan worden vergeleken met peper en mosterd, maar dan wat zachter.
- Knoflookpoeder: Heeft een kruidige en licht pittige knoflooksmaak.
- Komijn: Zoet, verwarmend en heeft een nootachtige ondertoon.
- Koriander: Lichte citrusachtige smaak, een tikkeltje zoet en een kruidige ondertoon.
- Gedroogde peterselie: Frisse, licht bittere smaak.
- Paprikapoeder: Heeft een pikante smaak en voeg umami toe aan de kruidenmix.
- Chilipoeder: Voegt een pittige en kruidige smaak toe aan de shoarmakruiden mix.
- Gemberpoeder: Een sterke citroenachtige, licht kruidige smaak.
- Uienpoeder: Heeft een zoete ui smaak.
Hoe Zelf Shoarma Kruiden Maken?
Een printbaar recept met stap-voor-stap beschrijving vind je onderaan deze blog.
- Meet de kruiden af en meng ze door elkaar. Bewaar in een luchtdicht bakje of potje tot gebruik.
Shoarmakruiden gebruik je bijvoorbeeld bij de shoarma ovenschotel of shoarma wraps. En ook Donner Kebab is heerlijk met zelfgemaakte Shoarma kruiden.
Variaties
Deze mix is heerlijk, maar hieronder heb ik nog wat ideeën om mee te experimenteren:
- Sumak: een kruid wat een citrusachtige, frisse smaak heeft.
- Paprikapoeder: gebruik gerookt paprikapoeder voor een rokerige smaak.
- Munt: Voor een fris accent.
- Spicy? Voeg wat chili vlokken toe.
Een kruidenmix die wordt gebruikt om shoarma vlees mee op smaak te brengen. Meestal bevat de mix de volgende ingrediënten: knoflookpoeder, komijn, paprika, koriander, oregano (of peterselie), zout en zwarte peper.
Ja dat is heel goed mogelijk. Dit recept is daar een voorbeeld van. En wil je het aanpassen naar je eigen smaak, experimenteer dan eens met verhoudingen, of extra ingrediënten.
Jazeker, deze shoarma kruiden zijn niet alleen geschikt voor shoarma. Je kunt ze ook gebruiken voor Donner kebab, gegrilde groenten, gehaktballen op smaak brengen of door de aardappelen. Het is superveelzijdig!
Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
📖 Recipe
Author:
Ingrediënten
- 1 eetlepel gemalen kaneel
- 1 theelepel gemalen kurkuma
- 1 theelepel knoflookpoeder
- 1 ½ theelepel gemalen komijn
- 1 theelepel gemalen koriander
- 1 eetlepel gedroogde peterselie
- 3 theelepels paprikapoeder
- ¼ theelepel chilipoeder
- ½ theelepel zout
- ½ theelepel zwarte peper
- 1 theelepel gemalen gember
- ¼ theelepel uienpoeder
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
- Doe alle specerijen in een kommetje en roer het goed door elkaar.1 eetlepel gemalen kaneel, 1 theelepel gemalen kurkuma, 1 theelepel knoflookpoeder, 1 ½ theelepel gemalen komijn, 1 theelepel gemalen koriander, 1 eetlepel gedroogde peterselie, 3 theelepels paprikapoeder, ¼ theelepel chilipoeder, ½ theelepel zout, ½ theelepel zwarte peper, 1 theelepel gemalen gember, ¼ theelepel uienpoeder
- Schep de kruiden in een luchtdicht (glazen) potje en bewaar op een koele donkere plek (maar niet in de koelkast).
Geef een reactie