Taai, taai is taai. Maar daardoor ook superlekker. Deze taai taai is zoet, maar niet te. Heeft een echte taai smaak en is ook een beetje taai. Prima toch!
Taai taai, daar maakte mijn moeder vroeger mijn verjaardagstraktatie van. In mijn beleving elk jaar weer (en ja dat betekent dat ik bijna jarig ben :-)). De kleine taai poppetjes lagen op het dienblad een schuimpje werd erin geprikt met een vlaggetje en je had een bootje. Daar leek het in ieder geval op.
De meeste van mijn vriendinnetjes vonden het heerlijk en de schaal was dus zo leeg. En elf dagen later ging mijn moeder weer aan de slag want dan was mijn broer jarig. November was een feestmaand. Vroeger al.
Deze taai taai smaakt zoals degene in de winkel. En je vormt hem zoals jij dat wilt. Ik heb een koekjes uitsteker in de vorm van een mannetje dus die heb ik gebruikt. Maar een cadeautje, mijter of andere vorm het kan allemaal. Of gewoon als vierkant koekje. Leef je vooral uit, de smaak wordt er niet minder om.
Omdat...
- anijszaad is meestal te krijgen in de supermarkt, maar zeker bij de Toko.
- je het deeg maakt en minstens een uur in de koeling laat rusten, plakt het minder en rolt het beter uit. Ook de koekkruiden worden beter van smaak.
- je de taai taai met ei bestrijkt krijgt hij een mooi glanzend laagje.
Recept Taai taai

Heb je deze Taai Taai gemaakt? Tag dan #byandreajanssen op Instagram of twitter. Ik vind het namelijk superleuk om te weten dat mijn recepten gemaakt worden en ik ga zeker kijken. Je kunt natuurlijk ook altijd het recept delen op mijn Facebook pagina. En niet vergeten om het recept op Pinterest te bewaren om het eenvoudig terug te vinden Tot snel!
📖 Recipe
RECEPTKAART
Taai Taai
Apparatuur
- Mixer met deeghaken of keukenmachine met deeghaken
- Plastic folie
- koelkast
- hetelucht oven of onder en bovenwarmte oven (in dat geval verhoog je de in het recept aangegeven temperatuur met 20 graden Celsius)
- bakpapier
- Deegroller
- koekjes uitsteker
Ingrediënten
- 300 gram zelfrijzend bakmeel
- 300 gram honing
- 2 eetlepels schenkstroop
- 1 theelepel anijszaad
- 1 eetlepel speculaaskruiden , koekkruiden
- snufje zout
- 1 ei , maat L
Instructies
- Doe het bakmeel, honing, stroop, anijszaad, speculaaskruiden en zout in een kom en meng met een mixer met deeghaken tot een deeg.
- Maak een schijf van het deeg en verpak in plastic folie.
- Zet het minimaal 1 uur in de koelkast om te rusten en goed koud te laten worden (dan plakt het minder).
- Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Rol het deeg uit tot een dikte van 1 cm.
- Steek met een koekjesuitsteker vormpjes uit het deeg en leg op de bakplaat.
- Klop het ei los met wat water en bestrijk de taai taai hiermee.
- Bak de taai taai in 20 minuten gaar.
Geef een reactie