Ontdek een makkelijk en lekker recept: Slowcooker Kipcurry met Kokosmelk. Dit gerecht, boordevol rijke smaken en heerlijke aroma's zal je verrassen bij elke hap. Het is een makkelijk te maken recept waar je de slowcooker het beste uit dit recept laat halen. Door het lange stoven krijgt de kip de tijd om heerlijk mals te worden en alle smaken op te nemen van de zijdezachte smaakvolle saus. Probeer snel.
Slowcooker: Kruidige Curry met Kip
Heb je ooit iets gegeten wat al je verwachtingen overtrof? Dat gaat deze heerlijke kipcurry met kokosmelk zeker lukken. Een makkelijk te maken recept dat je bij elke hap gaat verrassen.
Een gerecht boordevol rijke smaken gemaakt in de slowcooker. De langzame bereiding zorgt ervoor dat alle kruiden en specerijen dieper van smaak worden. En dat de kipfilet heel mals wordt. De romige kokos geeft een zijdezachte saus en zorgt ervoor dat de kruiden mengen tot een heerlijke saus.
Kip Curry uit de Slowcooker
Toen ik deze kip curry op tafel zette waren de verwachtingen hoog gespannen. Wij zijn echte curry liefhebbers (een deel van ons gezin dan, het andere deel houdt meer van de Hollandse pot). Vaak maak ik curry met rundvlees wat toch echt een andere bite heeft, maar deze kip curry viel bij iedereen in de smaak. We aten het de eerste keer met rijst en een salade. De curry saus kun je dan heerlijk mengen met de rijst zo lekker!
TIP: Inmiddels heb ik het al vele malen gemaakt (voordat een recept online gaat, moet het echt goed zijn) en de laatste keer heb ik er boontjes aan toegevoegd voor nog wat extra vitamientjes. En beide varianten vielen in de smaak.
Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
📖 Recipe
Author:
Ingrediënten
- 2 uien gesnipperd
- 600 gram kip in blokjes gesneden
- 2 cm verse gember gepeld en fijngeraspt
- 5 tenen knoflook uitgeperst
- 1 theelepel gemalen kaneel
- 1 theelepel Gemalen Kardemom
- 1 theelepel gemalen kruidnagels
- 2 theelepels gemalen koriander
- 2 theelepel garam masala kruiden
- 1 theelepel gemalen komijn
- 1 theelepel gemalen kurkuma
- 1 theelepel chilipoeder
- 400 gram tomatenblokjes blik
- 1 laurierblad
- 50 gram santen kokos crème
- 200 ml water
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
- Doe de uien in de slowcooker en leg daar de kipblokjes op. Schep de gember en knoflook op de kip.
- Doe de specerijen in de slowcooker: de kaneel, kardamom, kruidnagel, koriander, garam masala, komijn, kurkuma en chilipoeder.
- Leg de santen in de slowcooker en voeg ook het water toe.
- Vul alles aan met de tomatenblokjes. Roer alles door en leg het laurierblad bovenop.
- Doe het deksel op de slowcooker en zet aan op laag. Laat 6 uur garen.
- Verwijder het laurierblad en serveer.
Opmerkingen:
- Koelkast: Bewaar de gestoofde kipcurry met saus afgedekt drie dagen in de koelkast.
- Diepvries: Vries de kip curry maximaal drie maanden in de vriezer. Laat het ontdooien in de koelkast.
- Opwarmen: Verwarm de curry opnieuw in de magnetron of doe hem in een pan met een beetje extra water en verwarm op medium hoog vuur.
D Vanderfeesten says
Hoi Andrea,
Welke Garam masala kruiden gebruik je voor dit recept?
gr Dimphy
Andréa says
Ik gebruik altijd garam masala van de Toko, maar ik zie in de supermarkt ook garam masala staan die je kunt gebruiken.