Leer hoe je Sloppy Joe bereidt in de slowcooker voor een lekkere zelfgemaakte maaltijd. Comfortfood of juist fastfood? Ik weet het niet, maar dit recept voor Slowcooker Sloppy Joes is een regelrechte hit. Ontdek een makkelijk recept om ze zelf te maken!

Broodje Sloppy Joe
Sloppy Joes, dat is een typisch Amerikaans gerecht. Niet alleen heel makkelijk te maken, maar ook superlekker. Een stoofgerecht van gehakt in een zoete saus dat je eet op een broodje.
Populair in cafés en restaurants in Amerika en daarmee fastfood, maar je moet het toch ook wel even stoven dus het zou ook in de categorie comfortfood kunnen vallen. Het maakt niet uit wat het precies is, het is in ieder geval superlekker.
Dit recept is gemaakt voor de foodblogswap en geïnspireerd op een recept van een blog van Slowfoody.
Sloppy Joes (broodje met gehakt en heerlijke saus)
Het vlees van de sloppy joe, rundergehakt, laat je samen met smaakmakers sudderen in de rijke dikke saus. Op lage stand in de slowcooker gedurende een uurtje of vier. Indikken is dan niet meer nodig. Het langzame koken in de slowcooker zorgt ervoor dat alle smaken goed mengen en het vlees heerlijk mals wordt.
Vervolgens pak je een heerlijk luxe hard bolletje wat je doormidden snijdt en je schept een paar eetlepels van het vleesmengsel op het broodje (de saus trekt dan heerlijk in het brood). Serveer er een knapperige groene salade bij en je hebt heerlijk gegeten.
Geniet van je Broodje Sloppy Joe!

Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
📖 Recipe
RECEPTKAART
Sloppy Joe uit de Slowcooker
Ingrediënten
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 sjalotje, gesnipperd
- 2 stengels bleekselderij, in kleine stukjes gesneden
- 500 gram rundergehakt
- 120 ml barbecuesaus, zelfgemaakt of uit de supermarkt
- 400 ml passata, gezeefde tomaat
- 2 eetlepels worcestershire saus
- 1 eetlepel azijn
- 1 eetlepel donkerbruine basterdsuiker
- 1 theelepel paprikapoeder, zoet
- 1 theelepel mosterdpoeder
- 1 theelepel knoflookpoeder
Instructies
- Verwarm de olijfolie in een pan en voeg de sjalot en bleekselderij toe.1 eetlepel olijfolie, 1 sjalotje, 2 stengels bleekselderij
- Bak de groenten op laag vuur tot de sjalot glazig wordt, in ongeveer 3 minuten.
- Voeg dan het gehakt toe en bak het rul.500 gram rundergehakt
- Doe dit mengsel in de slowcooker.
- In een kom meng je de barbecuesaus, passata, worcestershire saus, azijn, suiker en specerijen goed door elkaar.120 ml barbecuesaus, 400 ml passata, 2 eetlepels worcestershire saus, 1 eetlepel azijn, 1 eetlepel donkerbruine basterdsuiker, 1 theelepel paprikapoeder, zoet, 1 theelepel mosterdpoeder, 1 theelepel knoflookpoeder
- Schenk de saus bij het gehakt in de slowcooker en meng alles goed.
- Doe het deksel op de slowcooker en zet aan op lage stand gedurende 4 uur.
- Serveer het vleesmengsel op een lekker hard broodje met een heerlijke salade. Smakelijk!
Opmerkingen
- Je kunt de barbecuesaus ook vervangen door 120 ml ketchup en een scheutje Worcestershire saus. Het wordt dan een hartiger recept.
- Wil je geen rundergehakt, dan kun je dit ook vervangen door kipgehakt.
- Heerlijk met ijsbergsla, tomaten, uien en augurk in een hamburgerbroodje.
- Maak er een big mac Sloppy Joe van door een plakje Cheddar kaas op het gehakt te leggen. Door de warmte smelt de kaas. Erg lekker.
- Koelkast: Laat afkoelen en bewaar 2 dagen afgedekt in de koeling.
- Diepvries: Je kunt het vlees ook invriezen in een diepvriesdoos. Eerst koel je hem af en vervolgens vries je het vlees in. Dit is tot 2 maanden houdbaar in de diepvries. Laat ontdooien in de koeling.
- Opwarmen: Doe de sloppy Joe in een pannetje en voeg twee eetlepels water toe. Verwarm op laag vuur terwijl je roert tot het heet is.
Geef een reactie