Een zoete smaak, lekker comfort food of juist fastfood? Ik weet het niet, maar dit recept voor Sloppy Joes uit de slowcooker is een regelrechte hit!
Het is weer tijd voor de foodblogswap en deze keer mocht ik koken van het blog van Slowfoody. En ik koos voor deze overheerlijke Sloppy Joes. Een stoofgerecht van gehakt in een zoete saus wat je eet met een broodje. Populair in café's en restaurants in Amerika en daarmee fastfood, maar je moet het toch ook wel even stoven dus het zou ook in de categorie comfort food kunnen vallen. Ik weet het niet, maar het is wel superlekker.
Slowcooker is handig bij
warm en koud weer
Omdat het zo warm was heb ik mijn slowcooker gevuld en vervolgens naar buiten gegooid (niet letterlijk natuurlijk ;-). Zo bleef het binnen heerlijk koel. Want het nadeel van koken is dat je huis opwarmt. Fijn in de winter, maar in de zomer zoek ik naar alternatieven. En als je buiten een stopcontact hebt, kun je prima je slowcooker buiten gebruiken. Als alternatief voor de barbecue die ik op warme dagen ook graag van stal haal. De oven en het gasfornuis wordt wanneer het kwik boven de 23-24 graden stijgt hier nog maar heel beperkt gebruikt.
Het vlees van de sloppy joe laat je heerlijk sudderen in de rijke dikke saus. Op lage stand een uurtje of vier. Indikken is dan niet meer nodig. Vervolgens pak je een heerlijk luxe hard bolletje wat je door de midden snijdt en je schept een paar eetlepels van het vleesmengsel op het broodje (de saus trekt er dan heerlijk in). Serveer er een knapperige groene salade bij en je hebt heerlijk gegeten.
Geniet van je Sloppy Joes en van het heerlijke weer en een heel fijn weekend!
Tips
- Barbecuesaus kun je kant en klaar kopen. Maar je maakt deze saus ook zelf en dan precies zoals jij hem lekker vindt. Het recept vind je hier.
- Door het vlees op een broodje te serveren wordt heel het broodjes klef en sappig (en daar komt natuurlijk ook de naam vandaan. Daarom leg ik de broodjes vaak in een stukje bakpapier, dan kun je ze uit de hand eten.
Vervangers
- Je kunt de barbecuesaus ook vervangen door 120 ml ketchup en een scheutje worcestershire saus. Het wordt dan een hartiger recept.
- Wil je geen rundergehakt, dan kun je dit ook vervangen door kipgehakt.
Lekker
erbij
- Heerlijk met ijsbergsla, tomaten, uien en augurk in een hamburgerbroodje.
- Maak er een big mac Sloppy Joe van door een plakje Cheddar kaas op het gehakt te leggen. Door de warmte smelt de kaas. Erg lekker.
Bewaaradvies
- Laat afkoelen en bewaar 2 dagen afgedekt in de koeling.
- Je kunt het vlees ook invriezen in een diepvriesdoos. Eerst koel je hem af en vervolgens vries je het vlees in. Dit is tot 2 maanden houdbaar in de diepvries. Na het ontdooien hoef je de sloppy Joes alleen nog maar op te warmen.
Andere lekkere slowcooker
recepten
- Chili zonder bonen uit de slowcooker
- Hele kip uit de slowcooker
- Slowcooker Mongools rundvlees
- Stoofschotel met speculaas
It's a good taste!
Recept Sloppy Joes uit de
slowcooker
Heb je deze Sloppy Joes uit de slowcooker gemaakt? Tag dan #byandreajanssen op Instagram of  twitter. Ik vind het namelijk superleuk om te weten dat mijn recepten gemaakt worden en ik ga zeker kijken. Je kunt natuurlijk ook altijd het recept delen op mijn Facebook pagina. En niet vergeten om het recept op Pinterest te bewaren om het eenvoudig terug te vinden Tot snel!
📖 Recipe
Abonneer je voor nog meer leuke video’s op mijn kanaal!
https://www.youtube.com/c/ByAndreaJanssennlSloppy Joes uit de slowcooker
Pas met de knoppen het aantal personen aan.
Apparatuur
- slowcooker
Ingrediënten
- 500 gram rundergehakt
- 1 sjalotje gesnipperd
- 2 stengels bleekselderij in kleine stukjes gesneden
- 120 ml barbecuesaus homemade of uit de supermarkt
- 400 ml passata gezeefde tomaat
- 2 eetlepels Worcestershire saus
- 1 eetlepel azijn
- 1 eetlepel donkerbruine basterdsuiker
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 theelepel mosterdpoeder
- 1 theelepel knoflookpoeder
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
- Verwarm de olijfolie in een pan en voeg de sjalot en bleekselderij toe.
- Bak de groenten op laag vuur tot de sjalot glazig wordt, in ongeveer 3 minuten.
- Voeg dan het gehakt toe en bak het rul.
- Doe dit mengsel in de slowcooker.
- In een kom meng je de barbecuesaus, passata, worcestershire sauce, azijn, suiker en specerijen goed door elkaar. Schenk de saus bij het gehakt.
- Zet de slowcooker op lage stand gedurende 4 uur aan.
- Serveer het vleesmengsel op een lekker hard broodje met een heerlijke salade. Smakelijk
Opmerkingen:
Indicatie Voedingswaarde (Per Persoon / Portie)
Wat gebruik ik in de
keuken?
Ik heb diverse keukengereedschappen gebruikt om dit recept te maken. Wil je meer weten over de gebruikte spullen (of gewoon meer informatie hoe je ze gebruikt en waar je op moet letten bij je aankoop) volg dan de link. Het is ook mogelijk om de spullen te bestellen.
- een goed stel messen
- snijplanken
- Kwastjes, spatels en andere bakbenodigdheden
- koekenpan
- Slowcooker
Geef een reactie