Een warme Tosti Geitenkaas met Honing en Noten voor de lunch. De zachte smaakvolle geitenkaas met honing is een heerlijke combinatie en de knapperige pecans geven het een heerlijk bite. Dit is een lunch die je elke dag zou kunnen eten (ik in ieder geval wel ;-))
Tosti Geitenkaas Noten en Honing
Heb je zin in een heerlijke warme lunch, maar ben je een beetje uitgekeken op een 'normale' tosti met ham en kaas, dan is dit echt een superlekker alternatief: romige geitenkaas met noten en honing. Echt hier lik je je vingers bij af. En met maar vier ingrediënten is het ook nog makkelijk te maken.
Wist je dat ik nog meer heerlijke tosti's op het blog heb staan? Deze tosti met pesto en de tosti met camembert en appelstroop zullen je ook zeker niet teleurstellen.
Ik deed deze keer weer mee met de foodblogswap en mocht koken van het blog van Piens keuken. En haar idee om een tosti geitenkaas te maken sprak me wel aan. Dus de keuze was snel gemaakt. Met wat aanpassingen (zonder tomaat en pesto maar met honing en noten) een superlekkere lunch. Ik heb het sindsdien al vaak gemaakt. Bedankt Pauline voor de inspiratie!
Wat heb je nodig voor een geitenkaas tosti?
Voor de bereiding van een geitenkaas tosti heb je de volgende ingrediënten nodig (de juiste hoeveelheden vind je onderaan het blog in de receptenkaart):
Welke Geitenkaas gebruik je?
Gebruik een zachte geitenkaas die je goed kunt smeren. Mocht je alleen een harde geitenkaas hebben dan schaaf je lekkere dikke plakken. Het duurt dan wel langer voordat de tosti klaar is en de honing blend iets minder goed met de geitenkaas.
Noten die je in dit recept kunt gebruiken
Naast pecannoten zijn walnoten, pijnboompitten of hazelnoten ook erg lekker op deze tosti.
Hoe maak je tosti Geitenkaas met noten en honing?
Een recept met uitgebreide stappen, de juiste hoeveelheid ingrediënten en die je ook nog makkelijk kunt printen vind je terug onderaan het blog.
Een makkelijk recept voor een geitenkaas tosti met maar VIER ingrediënten: geitenkaas, pecannoten, honing en sneetjes brood. Smeer de boterham aan één zijde in met geitenkaas en verdeel de walnoten ervoer. Giet wat honing over het sneetje brood en leg de tweede plak erop. Grill een paar minuten totdat hij goudbruin is.
- Grillpan - Smeer de buitenzijde van de tosti in met boter en bak 3 minuten aan beide zijden goudbruin.
- Tostiapparaat - Leg het brood in het tostiapparaat. Na 4-5 minuten is de tosti klaar.
- Koekenpan - Bestrijk de buitenzijde met boter en bak de tosti in 3 minuten aan beide zijden tot hij goudbruin is.
- Oven - Bak de tosti geitenkaas 5 minuten bij 200 °C (onder- en bovenwarmte) of 180 °C in de heteluchtballon oven (in beide gevallen een voorverwarmde oven gebruiken)
Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
📖 Recipe
Author:
Apparatuur
- 1 tosti ijzer of een koekenpan of oven (zie tips)
Ingrediënten
- 4 sneetjes brood
- 50 gram geitenkaas zacht
- 30 gram pecannoten fijngehakt
- 2 eetlepels honing
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
- Leg een sneetje brood voor je neer en bestrijk met de helft van de geitenkaas.4 sneetjes brood, 50 gram geitenkaas
- Verdeel de pecannoten over de kaas en besprenkel met de honing.30 gram pecannoten, 2 eetlepels honing
- Beleg met een tweede sneetje en herhaal deze stappen voor de andere tosti.
- Grill 5 minuten in een tosti-ijzer tot de tosti's goudbruin zijn.
Opmerkingen:
- Grillpan - Smeer de buitenzijde van de tosti in met boter en bak 3 minuten aan beide zijden goudbruin.
- Tosti-ijzer - Leg het brood in het tosti-ijzer. Na 4-5 minuten is de tosti klaar.
- Koekenpan - Bestrijk de buitenzijde met boter en bak de tosti in 3 minuten aan beide zijden tot hij goudbruin is.
- Oven - Bak de tosti geitenkaas 5 minuten bij 200 °C (onder- en bovenwarmte) of 180 °C in de heteluchtballon oven (in beide gevallen een voorverwarmde oven gebruiken)
- Koelkast - Bewaar tot 2 dagen luchtdicht verpakt in de koelkast.
- Invriezen - Wikkel de tosti in plastic folie en vervolgens in een plastic zak of doos. Zo blijft hij tot 1 maand goed in de diepvries.
Geef een reactie