Dit recept voor pancakes geeft lekkere, luchtige pancakes. Amerikaanser kan bijna niet. Deze pancakes eten ze in Amerika als ontbijt, maar wij vinden ze erg lekker als lunch.
Wij eten meestal brood als lunch. Dat vind ik zo lekker een heerlijk geurend (liefst zelfgemaakt) brood. Maar af en toe wijken we daar van af. Dan eten we bijvoorbeeld een keer pannenkoeken met de lunch. In Amerika ontbijten ze vaak met pancakes. Zijn dat dan mini-pannenkoeken of moet ik me daar iets heel anders bij voorstellen.
Hierbij heb ik de proef op de som genomen. Ik heb een recept aangepast van guru Martha Stewart, die bijna al haar gerechten zelfmaakt en ben aan de slag gegaan. Conclusie: de pancakes zijn dikker, luchtiger, iets zoeter en tegelijkertijd ook iets zouter. En erg lekker, met bijvoorbeeld zelfgemaakte jam of maple syrup. Maar zeker ook gewoon zonder een topping. En ook de kinderen vonden het erg lekker, dus deze komen nog wel vaker op tafel.

Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terug vindt!
Abonneer je voor nog meer leuke video’s op mijn kanaal!
https://www.youtube.com/c/ByAndreaJanssennl
Pancakes
Pas met de knoppen het aantal personen aan.
Ingrediënten
125 gram bloem
½ theelepel zout
1 eetlepel suiker
2 eetlepels olie
1 theelepel bakpoeder
250 mL melk
1 ei maat L
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
- Meng in de eerste kom bloem, zout, suiker en het bakpoeder.
- In een tweede kom giet je de melk, het ei en de olie en meng dit goed door.
- Schud de vaste ingredienten bij de vloeibare en mix met de garde goed door. Het hoeft niet superglad te zijn er mogen nog enkele klontjes in zitten.
- Pak een beetje olie en smeer met een kwastje een gloeiende koekenpan in.
- Neem 2 tot 3 eetlepels beslag en giet die in de pan.
- Met de bolle zijde van de lepel smeer je dat uit tot een rondje. Zo kun je er drie in een pan kwijt. Wanneer je aan de bovenzijde belletjes ziet ontstaan en de bovenzijde vaster wordt, is het tijd om het om te draaien.
- Bak nogmaals 2 minuten en de pancakes zijn klaar.
- Wil je ze niet meteen serveren of zet je graag alles tegelijk op tafel dan kun je de pannenkoeken warm houden in een oven van 100 graden Celsius.
Geef een antwoord