Een heerlijk vegetarisch recept vol groenten. Hier haal je zeker je groenteportie die voorgeschreven wordt mee binnen. En nog op een simpele manier. Een slank en snel recept.
Eet je groenten op. Een zin uit mijn jeugd die vaak voorbij kwam. Want groenten zijn belangrijk. Gelukkig hoef ik niet bij al mijn kinderen deze zin te gebruiken. Ik heb er zelfs eentje rond lopen waar ik tegen zeg: "nee, geen groente of fruit meer voor jou". Dit gerecht valt daarom ook wel in de smaak. Een vegetarisch recept met prei, ligt aangesmoord, met bloemkoolrijst, spinazie en ei.
Recept bloemkoolrijst, spinazie en prei schotel
Heb je deze bloemkoolrijst, spinazie en prei schotel gemaakt? Tag dan #byandreajanssen op Instagram of twitter. Ik vind het namelijk superleuk om te weten dat mijn recepten gemaakt worden en ik ga zeker kijken. Je kunt natuurlijk ook altijd het recept delen op mijn Facebook pagina. En niet vergeten om het recept op Pinterest te bewaren om het eenvoudig terug te vinden Tot snel!
📖 Recipe
RECEPTKAART
Bloemkoolrijst, spinazie en prei schotel
Ingrediënten
- 1 eetlepel boter
- 200 gram prei
- 200 gram spinazie, ontdooid
- 400 gram bloemkoolrijst
- 2 eieren , maat M
- peper en zout , naar smaak
- hutten kase
Instructies
- Smelt de boter in een pan.
- Voeg de prei toe en bak deze 2 minuten.
- Roer de spinazie en de bloemkoolrijst door de prei.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Strijk de bovenkant van het groentemengsel vlak en maak met een lepel twee holletjes.
- Breek boven elk holletje een ei.
- Zet het vuur laag en doe de deksel op de pan.
- Laat 10 minuten op zacht vuur stoven.
- Schenk wat kruiden kwark over de schotel. Serveer meteen.
Geef een reactie