Indische Macaroni met Gehakt is zo’n gerecht dat je in een handomdraai op tafel zet, klaar in 20 minuten. Lekker makkelijk, en toch bomvol smaak. Met maar een paar ingrediënten maak je een maaltijd waar iedereen blij van wordt. Ideaal voor doordeweekse dagen waarop je weinig tijd hebt, maar wel iets lekkers wilt eten.
Deze macaroni is een echte mix van Hollandse eenvoud en Indische smaken. Van binnen zacht, en aan de buitenkant heerlijk krokant. De ketjap, sambal en een beetje trassi geven dat typische Indische tintje dat je misschien nog kent van vroeger. En dat spiegelei erbij? Dat maakt het helemaal af.

Snelle Indische Macaroni met Groenten en Gebakken Uitjes
Dit recept is niet alleen simpel, maar ook heel handig. Je kunt er makkelijk restjes groenten in verwerken, dus je koelkast is meteen weer een stukje leger. Serveer de macaroni als hoofdgerecht met een frisse komkommersalade erbij, of gewoon zo – het kan allemaal. Ook fijn: kinderen vinden dit meestal ook erg lekker.
En als je van snelle en makkelijke recepten houdt, kijk dan ook eens bij mijn supersnelle macaroni of Indische bami goreng op het blog.

Heb je dit heerlijke recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram! Ik vind het superleuk om te zien hoe jouw creatie eruitziet en deel regelmatig de mooiste foto's van jullie! Vond je dit recept lekker? Laat dan een beoordeling achter op de receptenkaart hierboven! Jouw feedback helpt andere thuiskoks en mij enorm.
Meer inspiratie nodig?
- Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal.
- En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
📖 Recipe
RECEPTKAART
Ingrediënten
- 500 gram macaroni
- 1 blokje groentebouillon
- 2 eetlepels zonnebloemolie
- 1 ui, fijngesnipperd
- 3 teentjes knoflook, uitgeperst
- 1 theelepel sambal oelek
- 1 eetlepel donkerbruine basterdsuiker
- 1 eetlepel tomatenpuree
- ½ theelepel vijf kruidenpoeder
- ¼ theelepel trassie
- 500 gram rundergehakt
- 4 eetlepels ketjap manis
- 2 eetlepels Ketjap asin
- 1 eetlepel sesamolie
- 400 gram wokgroenten, bijvoorbeeld peultjes, kool, ui en taugé
- 4 eieren
- gebakken uitjes, om mee te garneren
Instructies
- Kook de macaroni in ruim water met het bouillonblokje volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af, spoel onder koud water en laat goed uitlekken.500 gram macaroni, 1 blokje groentebouillon
- Verhit 1 eetlepel zonnebloemolie in een grote wok of hapjespan. Fruit de ui en knoflook op middelhoog vuur tot ze glazig zijn.2 eetlepels zonnebloemolie, 1 ui, 3 teentjes knoflook
- Voeg de sambal, bruine suiker, vijf kruiden poeder, tomatenpuree, trassie toe. Bak 1 minuut mee, zodat alle geuren goed vrijkomen.1 theelepel sambal oelek, 1 eetlepel donkerbruine basterdsuiker, 1 eetlepel tomatenpuree, ½ theelepel vijf kruidenpoeder, ¼ theelepel trassie
- Doe het gehakt erbij en bak het rul en goudbruin.500 gram rundergehakt
- Voeg de ketjap Manis, ketjap Asin en sesamolie toe. Laat even zachtjes pruttelen zodat alles goed op smaak komt.4 eetlepels ketjap manis, 2 eetlepels Ketjap asin, 1 eetlepel sesamolie
- Roer de wokgroenten erdoor en bak 5 minuten mee. Hoe knapperig je ze wilt, bepaal je zelf.400 gram wokgroenten
- Schep de gekookte macaroni erbij en meng alles goed. Warm het geheel nog even goed door.
- Proef en voeg eventueel nog wat extra ketjap manis of ketjap Asin toe als je dat lekker vindt.
- Bak in een aparte koekenpan vier spiegeleieren in een beetje olie. Laat het eiwit stollen, maar houd de dooier lekker zacht.4 eieren
- Serveer de macaroni met een spiegelei erop en maak het af met een handje gebakken uitjes. Lekker met wat plakjes komkommer erbij voor een frisse bite.gebakken uitjes
Opmerkingen
- Pro Tip: Gebruik volkoren macaroni voor een extra vezelrijke variant
- Variatie: Vervang het gehakt door kipgehakt, hamblokjes of tofu voor een andere smaakbeleving.
- Koelkast: Restjes Indische macaroni kun je in de koelkast in een luchtdichte doos twee dagen bewaren.
- Dit gerecht is goed in te vriezen. Laat het volledig afkoelen en bewaar in een luchtdichte verpakking in de vriezer.
- Opwarmen: Verhit de macaroni in een koekenpan op gemiddeld vuur terwijl je roert.
Geef een reactie