Zomer spaghetti met rucola, kappertjes en ham. Een recept dat snel klaar is. Want met warm weer wil je niet zo lang in de keuken staan. En slechts 5 ingrediënten.
Deze Zomerse spaghetti heeft lekkere lichte en makkelijke ingrediënten. Heerlijk met verse rucola en ham. Een licht gerechtje en daar hou ik van in de zomer. En supervoordeel: het staat binnen no time op tafel.
Jump to:
💭 Top tips
- Kappertjes worden in een zout azijn oplossing bewaard. Om de smaak van de kappertjes niet te laten overheersen spoel je ze af met koud water voordat je ze toevoegt.
- Eet je graag vegetarisch vervang de hamblokjes dan door (semi) zongedroogde tomaatjes die je halveert.
- Rucola is een sla soorten en het nadeel daarvan is dat ze snel verleppen. Daarom voeg je de groente pas op het laatste moment toe. Daardoor blijft hij heerlijk knapperig.
Heb je dit recept gemaakt? Tag dan #byandreajanssen op Instagram of twitter. Ik vind het namelijk superleuk om te weten dat mijn recepten gemaakt worden en ik ga zeker kijken. Je kunt natuurlijk ook altijd het recept delen op mijn Facebook pagina. En niet vergeten om het recept op Pinterest te bewaren om het eenvoudig terug te vinden Tot snel!
📖 Recipe
Zomer spaghetti met rucola
Ingrediënten
- 400 gram spaghetti
- 300 gram rucola
- 125 gram ham blokjes
- 1 citroen
- 1 eetlepel kappertjes
- zout en peper naar smaak
Notes
Instructies
- Breng water aan de kook voor de spaghetti
- Spoel de kappertjes af en snij ze fijn.
- Bak de ham licht aan, gedurende 3 minuten.
- Rasp de citroen en pers hem vervolgens uit.
- Was de rucola goed en snij hem in kleine stukjes.
- Doe de spaghetti in de pan en kook volgens de aanwijzingen van de fabrikant.
- Laat uitlekken en meng met de ham, 2 eetlepels citroensap, rucola, 1 theelepel citroenrasp en de kappertjes.
- Breng op smaak met zout en peper.
Geef een reactie