Een heerlijke zomer spaghetti met Ham en Rucola, een snel en makkelijk recept. Dit recept heeft maar vijf ingrediënten: de lichtzure kappertjes, peperige rucola, frisse citroen en hamblokjes zijn een lekkere combinatie met de spaghetti. Deze supersnelle, lekkere pasta is het zomerrecept dat iedereen lekker vindt.
Zomer Spaghetti met Ham en Rucola
In de zomer heb je vaak heerlijke warme dagen. Zalig om buiten te relaxen. En heerlijk te eten. Maar met dat hete weer wil je eigenlijk niet te lang in de keuken staan.
Dit recept is ideaal. Het is fris, licht en staat binnen 15 minuten op tafel.
Deze Zomerse spaghetti heeft lekkere lichte en makkelijke ingrediënten. Heerlijk met verse rucola en ham. Een licht gerechtje en daar hou ik van in de zomer.
Wat heb je nodig voor Spaghetti met Rucola en Ham?
Om deze Zomer Spaghetti met Rucola en Ham zelf te maken, heb je de volgende ingrediënten nodig. De juiste hoeveelheden vind je in de receptenkaart onderaan de blog:
- Spaghetti - Gebruik verse of gedroogde spaghetti en maak deze klaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Je zou eventueel ook tagliatelle of penne kunnen gebruiken.
- Ham - Hamblokjes kun je kant-en-klaar kopen in de supermarkt. Eet je graag vegetarisch vervang de hamblokjes dan door (semi) zongedroogde tomaatjes die je halveert.
- Kappertjes - Kappertjes worden in een zout azijn oplossing bewaard. Om de smaak van de kappertjes niet te laten overheersen spoel je ze af met koud water voordat je ze toevoegt.
- Rucola - Heerlijk peperig en het zorgt voor een bite. Rucola is een sla soort en het nadeel daarvan is dat het snel verlept. Daarom voeg je de groente pas op het laatste moment toe. Daardoor blijft hij heerlijk knapperig.
- Citroen - Voor een vleugje extra frisheid voeg je sap en rasp toe. Gebruik vers citroensap, dat is het lekkerste.
Hoe maak je Zomer Pasta met Hamblokjes, Lekker en Simpel?
Een printbaar recept met stap-voor-stap beschrijving vind je onderaan deze blog.
- Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Hou je van al dente, hou dan 1 tot 2 minuten korter aan.
- Bak de hamblokjes kort aan voor een heerlijke smaak en meng dat, samen met het citroensap door de spaghetti.
- Doe ook het citroenrasp en de rucola erbij.
- Schep de kappertjes in de pan en meng goed door. Proef, breng eventueel nog op smaak met zout, peper en extra citroensap en serveer meteen.
Serveer met geraspte Parmezaanse kaas.
Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
📖 Recipe
Author:
Apparatuur
Ingrediënten
- 400 gram spaghetti
- 300 gram rucola
- 125 gram hamblokjes
- 1 citroen rasp en sap
- 1 eetlepel kappertjes schoongespoeld
- zout en peper naar smaak
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
- Breng water aan de kook voor de spaghetti
- Spoel de kappertjes af en snij ze fijn.
- Doe een klein beetje olie in een koekenpan en bak de ham licht aan, gedurende 3 minuten.
- Rasp de citroen en pers hem vervolgens uit.
- Was de rucola goed en snij hem in kleine stukjes.
- Doe de spaghetti in de pan en kook volgens de aanwijzingen van de fabrikant.
- Laat uitlekken en meng met de ham, 2 eetlepels citroensap, rucola, 1 theelepel citroenrasp en de kappertjes.
- Breng op smaak met zout en peper.
Opmerkingen:
- Koelkast - Bewaar de spaghetti afgedekt tot twee dagen in de koelkast.
- Diepvries - Vries de spaghetti in, in een diepvrieszak of doos. Zo blijft hij tot een maand goed. Laat ontdooien in de koelkast.
- Opwarmen - Gebruik de magnetron om de spaghetti snel op te warmen. Ook kun je het opwarmen in een koekenpan met wat olie op gemiddeld vuur. Blijf wel roeren.
Geef een reactie