Als je op zoekend naar een makkelijk en lekker kip gerecht dat iedereen lust: zelf kipnuggets maken is dan het antwoord. Met een krokante coating van Parmezaanse kaas en paneermeel, zijn deze nuggets onweerstaanbaar lekker.
Het is heerlijk voor het avondeten, maar ook als een hapje bij je volgende feestje. En ik laat je zien hoe je deze kipnuggets met Parmezaanse kaas stap voor stap zelf maak. En al je familie en vrienden zullen versteld staan: dit zijn de lekkerste kipnuggets die ze ooit gegeten hebben!
Verwen jezelf met dit lekkere recept voor Kipnuggets met Parmezaanse Kaas!
Het is weer vrijdag, het weekend staat voor de deur. En dan vinden de kinderen het heerlijk om een keer fastfood te eten. De shoarma wraps, hotdogs en kroketten zijn erg in trek, maar ze zijn dol op kip nuggets.
Nu kun je die natuurlijk kant-en-klaar kopen (en dat heb ik ook wel eens gedaan), maar de allerlekkerste zijn toch wel de zelfgemaakte. En dat is helemaal niet moeilijk.
Want van deze Parmezaan kipnuggets gaat het water je in de mond lopen. En dit makkelijke recept blijf je telkens weer maken. Sappige kip met een krokante korst, die je op smaak brengt met Parmezaanse kaas. Lekker als snack, maar ook voor bij de borrel. Met een heerlijke dip sausje erbij.
Wat heb je nodig voor Kipnuggets met Parmezaanse Kaas Recept?
Om deze kipnuggets zelf te bereiden, heb je de volgende ingrediënten nodig. De juiste hoeveelheden vind je in de receptenkaart onderaan het blog:
- Kipfilet: Voor dit recept heb ik kipfilet gebruikt. Maar kiphaasjes kunnen natuurlijk ook.
- Maizena en Bloem: creëren een beschermlaag en maakt het vlees malser. Met deze ingrediënten wordt een papje gemaakt dat het paneermeel bindt.
- Paneermeel: Voor het paneren (het bedekken van de kip) met broodkruim. Daardoor krijgt de kip een krokante buitenlaag.
- Zonnebloemolie: Om de kipnuggets in te frituren.
- Parmezaanse kaas: Een heerlijke ziltige kaas uit de Italiaanse keuken, die de krokante buitenlaag een heerlijke smaak geeft.
Hoe maak je Parmezaan Kipnuggets?
Een printbaar recept met stap-voor-stap beschrijving vind je onderaan deze blog.
- Snij de kipfilet in mooie blokjes.
- Meng bloem, maizena, zout en peper in een kommetje en schenk daar 50 ml water bij, zodat je een beslag krijgt. In een tweede kommetje meng je met een vork het paneermeel met de geraspte Parmezaanse kaas.
- Haal de stukjes kipfilet door het beslag.
- Dip ze vervolgens in het paneermeel mengsel. Verwarm de frituur tot 180 °C en bak de kipnuggets tot ze goudbruin en gaar zijn. 5 minuten in de olie, draai ze halverwege om. Laat uitlekken op keukenpapier.
Serveer ze met frietjes uit de oven en een lekkere komkommer dille salade. Of serveer als snack met een heerlijke dip, zoals deze BBQ saus of een van de andere sausjes.
Tips, Vervangingen en Variaties
- Fris: Voeg wat citroenrasp toe aan het kommetje met paneermeel en parmezaanse kaas.
- Spicy: Meng het paneermeel mengsel met Parmezaanse kaas en ¼ theelepel chilipoeder.
- Crunchy: Gebruik in plaats van paneermeel Japanse Panko. Deze broodkruim is wat grover en is nog krokanter. Of gebruik cornflakes. Doe die in een zakje en sla met een deegroller fijn. Gebruik dat als coating in plaats van paneermeel.
- Kruiden: Voor nog meer smaak meng je een theelepel Italiaanse kruiden door de paneermeelmix.
- In de Oven of Airfryer - Je kunt de kipnuggets ook in de oven of Airfryer bakken. Ze worden dan iets minder goudbruin, maar nog steeds heel knapperig
- Oven: Verwarm de oven voor op 200 °C. Bekleedt een bakplaat met bakpapier en verdeel de gepaneerde kip stukjes in één laag over de bakplaat. Bak 30 minuten tot de kip goed doorbakken is.
- Airfryer: Spray de kopstukjes met bakspray of olijfolie spray. Doe de gepaneerde kip in de Airfryer. Niet te veel tegelijkertijd, ze moeten nog wel de ruimte hebben om te bakken. Bak de kip gedurende 10 minuten bij 180 °C. Draai de kipnuggets halverwege de baktijd om.
Ja dat kan, mozzarella, cheddar en gewone geraspte kaas zijn ook mogelijk. Maar omdat dit meer smeltkazen zijn, zal de krokantheid van de korst anders worden.
Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
📖 Recipe
Author:
Apparatuur
- Frituurpan met zonnebloemolie
Ingrediënten
- 2 eetlepels bloem
- 2 eetlepels maizena
- ¼ theelepel zout
- ⅛ theelepel peper
- 60 ml water
- 5 eetlepels paneermeel
- 2 eetlepels Parmezaanse kaas geraspt
- 400 gram kipfilet in blokjes van 2 x 2 cm gesneden
- zonnebloemolie om te frituren
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
- Doe de bloem, maizena, zout en peper in een kommetje en schenk daar een 50 ml water bij. Meng goed door totdat je een beslag krijgt.2 eetlepels bloem, 2 eetlepels maizena, ¼ theelepel zout, ⅛ theelepel peper, 60 ml water
- In een tweede kommetje meng je de paneermeel met de Parmezaanse kaas.5 eetlepels paneermeel, 2 eetlepels Parmezaanse kaas
- Haal de stukjes kipfilet door het beslag en dip ze dan in het paneermeel kaas mengsel. Druk dat goed aan.400 gram kipfilet
- Verhit de frituurpan naar 180 °C en bak kipnuggets gedurende 5 minuten. Doe niet te veel nuggets tegelijkertijd in de pan, want dan worden ze niet goudbruin. Draai de kip halverwege om.zonnebloemolie
- Zet een bord met keukenpapier klaar en laat de kip nuggets hierop uitlekken.
Opmerkingen:
- Fris: voeg wat citroenrasp toe aan het kommetje met paneermeel en Parmezaanse kaas.
- Spicy: Meng het paneermeel mengsel met Parmezaanse kaas en ¼ theelepel chilipoeder.
- Crunchy: Gebruik in plaats van paneermeel Japanse Panko. Deze broodkruim is wat grover en is nog krokanter.
- Kruiden: Voor nog meer smaak meng je een theelepel Italiaanse kruiden door de paneermeelmix.
- Oven: Verwarm de oven voor op 200 °C. Bekleedt een bakplaat met bakpapier en verdeel de gepaneerde kip stukjes in één laag over de bakplaat. Bak 30 minuten tot de kip goed doorbakken is.
- Airfryer: Spray de kopstukjes met bakspray of olijfolie spray. Doe de gepaneerde kip in de Airfryer. Niet te veel, ze moeten nog wel de ruimte hebben om te bakken. Bak de kip gedurende 10 minuten bij 180 °C. Draai de kipnuggets halverwege de baktijd om.
- Koelkast: Bewaar maximaal 2 dagen in een luchtdicht afgesloten bak.
- Invriezen: Doe de kipnuggets met Parmezaanse kaas in een diepvries bak of zakje en bewaar tot maximaal 2 maanden. Leg een bakpapier tussen de nuggets, zodat ze niet aan elkaar plakken. Laat ontdooien in de koeling.
- Opwarmen:
- Oven: Spreidt de kip uit over een bakplaat bekleedt met bakpapier en bak 15 minuten in een voorverwarmde oven.
- Airfryer: Bak 5 minuten bij 180 °C. Draai de nuggets halverwege om. Doe het bakje van de Airfryer niet te vol, anders worden ze niet zo snel warm.
- Magnetron: Je kunt de nuggets ook opwarmen in de airfryer, met intervallen van ½ minuut. Maar opwarmen in de magnetron zorgt ervoor dat de kipnuggets niet meer krokant zijn.
Geef een reactie