Shoarma wraps een heerlijke snelle hap. Fast food op zijn best!
Heel af en toe heb ik zin in een snelle hap. Een beetje fast food. En dat moet natuurlijk ook best kunnen, toch? Dat kun je natuurlijk gaan halen. Heel erg lekker, maar met mijn pinda-allergie wel weer lastig.
Dus maak ik het lekker zelf. Ik gebruikte runderreepjes (ja ik weet het niet echt het originele lamsvlees, maar dit had ik nog liggen ;-), maar voel je vooral vrij om te variëren) en een zelfgemaakte shoarma mix.
Van de wraps maakte ik een soort frietzakjes die ik vulde met sla, tomaatjes en komkommer en dat vulde ik aan met het vlees. Een flinke dot knoflooksaus erbij en het kan op tafel. Lekker met een salade of frietjes!
Klaar binnen 15 minuten! Zo snel krijg ik het niet eens gehaald. Dat is pas echt Fast food.
- Wanneer je wraps meteen uit de verpakking gebruikt zijn ze vrij stug. Maar leg ze 10 seconden in een warme koekenpan en je kunt ze makkelijk buigen en de zakjes vormen.
- Bij shoarma smaakt een knapperige, frisse salade het allerlekkerste. Daarom gebruik ik hier ijsbergsla bij.
- Wanneer je zelf je kruiden maakt, kun je de shoarma aanpassen naar je eigen smaak. Heb je daar geen zin in? Dan gebruik je kant en klare shoarma kruiden.
![3 glazen met daarin Shoarma wraps](https://www.byandreajanssen.com/wp-content/uploads/2015/08/shoarma-wraps-bewerkt.jpg)
📖 Recipe
RECEPTKAART
Shoarma wraps
Ingrediënten
Shoarma kruiden
- ½ theelepel kurkuma
- 1 theelepel gemberpoeder
- ½ theelepel kaneel
- 1 theelepel knoflookpoeder
- 1 theelepel komijnzaad gemalen
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 theelepel piment
- 1 theelepel fijn zeezout
- 1 theelepel gemalen kruidnagel
- 1 theelepel korianderpoeder
- ⅛ theelepel cayennepeper
- 1 theelepel zwarte peper
Shoarma wraps
- 500 gram rundvleesreepjes, of kip
- ¼ portie shoarmakruiden
- 1 eetlepel olijfolie
- 100 gram Ijsbergsla
- ½ komkommer
- 2 tomaten
- 4 wraps
- 8 eetlepels knoflooksaus
Instructies
Shoarma kruiden
- Meng alle kruiden door elkaar
Shoarma wraps
- Meng de kruiden met het vlees.
- Verhit de olijfoie in de pan en bak het vlees rul.
- Snij ondertussen de ijsbergsla in smalle reepjes.
- Was de tomaten en haal de pitjes eruit. Snijdt in kleine blokjes.
- Snij de komkommer in reepjes.
- Verwarm in een droge koekenpan de wraps.
- Leg een wrap voor je neer en vouw de wrap een klein stukje naar binnen.
- Rol hem dan op in de vorm van een frietzak en zet in een glas.
- Vul met ijsbergsla en leg er dan wat vlees op.
- Top weer met ijsbergsla, komkommer en wat tomaatjes.
- Een flinke dot knoflooksaus op de top.
- Serveer meteen! (lekker met een salade of frietjes)
Opmerkingen:
- Wanneer je wraps meteen uit de verpakking gebruikt zijn ze vrij stug. Maar leg ze 10 seconden in een warme koekenpan en je kunt ze makkelijk buigen en de zakjes vormen.
- Bij shoarma smaakt een knapperige, frisse salade het allerlekkerste. Daarom gebruik ik hier ijsbergsla bij.
- Wanneer je zelf je kruiden maakt, kun je de shoarma aanpassen naar je eigen smaak. Heb je daar geen zin in? Dan gebruik je kant en klare shoarma kruiden.
Geef een reactie