Kokoskoekjes met karamel, ik ben er dol op omdat elke hap barst van de smaak. Zacht, smeuïg en chewy van binnen en krokant van buiten. Een heerlijke kokossmaak met een zoete en zoute vulling van karamel.
En toch is dit krokante kokoskoekje met Salted Caramel een heel makkelijk recept. En je zult dol zijn op het resultaat. Een heerlijke partij overheerlijke koekjes die perfect zijn voor elke gelegenheid. Iedereen zal onder de indruk zijn. Dus pak je bakbenodigdheden en schort en laten we beginnen!
Proef deze heerlijke Kokoskoekjes met Karamel
Soms vraag je je af of er nog ruimte is voor een ander koekjesrecept op deze blog. Er staan al chocolate chip koekjes, kokos cakejes en zelfs world peace koekjes online. En het resultaat is altijd, ja, die is er. Want in Nederland zijn we toch echt wel koekjesmensen. Ik heb nog nooit zoveel verschillende koekjes in de supermarkt in andere landen in één gangpad gezien. En deze kokoskoekjes met karamel en zeezout zijn perfect voor elke gelegenheid.
Een snelle traktatie!
Ik zag ze in Martha Stewart Living, waar ze me aankeken, en ik wist dat ik deze zou bakken. Dus begon ik aan het recept. En na het voorproeven ben ik helemaal overtuigd: ze zijn heerlijk.
Ik heb het recept wel iets aangepast, waardoor het nog eenvoudiger en minder troep geeft. En of je nu op zoek bent naar een zoete lekkernij om van te genieten bij je kopje koffie in de ochtend of bij de middagthee, deze koekjes zijn van alle markten thuis. Dus probeer ze eens en geniet van de hemelse combinatie van kokos en gezouten karamel.
Wat heb je nodig voor dit Makkelijke Kokoskoekjes Recept?
Om deze Kokoskoekjes met Karamel te bereiden, heb je de volgende ingrediënten nodig. De juiste hoeveelheden vind je in de receptenkaart onderaan het blog:
- Boter - Gebruik ongezouten boter.
- Suiker - Om de koekjes zoeter te maken.
- Vanille-extract - Voor een vleugje vanille smaak. Als je het aan kunt komen gebruik dan natuurlijk vanille-extract. Met dit vanille-extract recept maak je dat zelf (en dat is veel goedkoper dan zo’n klein flesje uit de winkel en je kunt er heel lang mee doen).
- Bloem - Gewoon tarwebloem. Patentbloem kan eventueel ook.
- Zout - Brengt de smaak in de koekjes in evenwicht
- Ei - Geeft een volle smaak aan de kokos karamelkoekjes en bindt het beslag.
- Kokosnoot - Gebruik ongezoete geraspte en gedroogde kokosnoot
- Fudge - Is een zoet, plakkerig en fudgy Amerikaans snoepje gemaakt van boter, suiker en melk (of room). Soms worden smaken toegevoegd, zoals vanille, chocolade of karamel. In dit recept wordt fudge met karamelsmaak gebruikt.
- Melk - Om de fudge te verdunnen
- Zeezout - Over de karamel gestrooid voor een licht zoutje (en we weten allemaal wat een geweldige combinatie van karamel en zeezout is)
Hoe maak je Krokante Kokoskoekjes?
Een printbaar recept met stap-voor-stap beschrijving vind je onderaan deze blog.
- Doe de geraspte kokos in een kleine kom. Klop in een grote kom de boter en suiker gedurende drie minuten totdat ze licht en luchtig worden. Voeg het ei en het vanille-extract toe en mix nog een minuutje door. Leg er een zeef op en zeef bloem en zout. Zet de mixer op laag en mix tot het net is opgenomen. Rol wat deeg tussen de handpalmen tot je een bal hebt van ongeveer ¾ inch (1 ½ cm) in doorsnee. Rol door de geraspte kokos.
- Leg de deegballetjes op de bakplaat en druk deze plat met de palm van je hand. Druk vervolgens met je duim een klein gaatje in het midden. Herhaal tot al het deeg gebruikt is. Bak de koekjes vervolgens 10 minuten in een voorverwarmde oven van 180 °C; haal ze eruit en druk met de achterkant van een lepel op dezelfde plek een klein gaatje in het koekje. Bak nog 10 minuten tot ze goudbruin zijn en laat ze afkoelen tot kamertemperatuur.
- Doe de melk en fudge in een kleine steelpan en verwarm tot de fudge is gesmolten (blijf roeren).
- Giet een beetje karamel in het kuiltje in het midden van de afgekoelde koekjes. Strooi wat zeezout over de karamel en laat de kokoskaramelkoekjes uitharden.
Tips, Vervanging en Variaties
- Fudge - Karamelzachte fudge kan worden vervangen door fudge in vanille of chocolade smaak.
- Fudge (deel 2) - Je zou ook zelf gemaakte gezouten karamelsaus kunnen gebruiken, zoals degene die ik gebruikte in deze karamel macarons met gezouten karamelvulling. Strooi er in dat geval geen zeezout over (het zit al in de saus).
- Zeezout - Er wordt grof zeezout gebruikt, maar Fleur de Sel is nog beter mocht je dat in huis hebben.
- Vulling - In plaats van fudge kunt je ook jam of chocolade ganache gebruiken.
- Nog meer verwennerij - Sprenkel er na het maken van de kokos-karamel fudge-koekjes wat gesmolten chocolade over.
Ja, dat kan. Je kunt dit recept verdubbelen of verdrievoudigen om meer koekjes te maken. De receptenkaart heeft een speciale knop waar de blog de ingrediënten berekent die je nodig hebt. Maar zorg ervoor dat je meer bakplaten gebruikt en in batches bakt.
Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
📖 Recipe
Author:
Apparatuur
Ingrediënten
- 125 gram boter ongezouten, kamertemperatuur
- 75 gram suiker
- 1 theelepel vanille-extract
- 1 ei maat M
- 150 gram bloem
- ⅛ theelepel zout
- 30 gram kokosrasp
- 8 karamel fudge
- 2 eetlepels melk
- grof zeezout of fleur de sel
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 °C of 160 °C
- Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Doe de boter en de suiker in een kom en mix dat 3 minuten goed door zodat het luchtig wordt.125 gram boter, 75 gram suiker
- Voeg dan het vanille-extract en het ei toe en blijf mixen.1 theelepel vanille-extract, 1 ei
- Zeef de bloem en het zout boven de kom, zet de mixer laag en mix tot het net gemengd is. Het deeg is dan mooi plakkerig.150 gram bloem, ⅛ theelepel zout
- Doe de kokos in een schaaltje.30 gram kokosrasp
- Maak een balletje van ongeveer 1½ cm doorsnede en rol dat door de kokos.
- Leg het balletje op de bakplaat en druk het plat. Met je vinger druk je in het midden een deukje.
- Herhaal dat tot het deeg op is.
- Bak de koekjes 10 minuten. Haal ze uit de oven en druk met de achterkant van een (houten lepel) voorzichtig nog een keer het deukje in het koekje.
- Bak nogmaals 10 minuten.
- Haal de koekjes uit de oven en laat afkoelen naar kamertemperatuur op een rooster.
- Doe in een steelpannetje de fudge en melk. Laat de fudge smelten.8 karamel fudge, 2 eetlepels melk
- Schenk voorzichtig (of gebruik een lepel) wat karamel in het gat.
- Vul zo alle deukjes.
- Bestrooi de karamel met zout en laat uitharden.grof zeezout
Opmerkingen:
-
Fudge -
- Kan worden vervangen door vanille of chocolade fudge.
- Je zou ook helemaal zelf gemaakte gezouten karamelsaus kunnen gebruiken, zoals in deze karamel macarons met gezouten karamelvulling. Strooi er geen zeezout over (het zit al in de saus).
- Zeezout - Er wordt grof zeezout gebruikt, maar Fleur de Sel is nog beter als je het kunt pakken.
- Vulling - In plaats van fudge kunt u ook jam of chocolade ganache gebruiken.
- Nog meer verwennerij - Druppel na het maken van de koekjes wat gesmolten pure chocolade erover.
- Kamertemperatuur: bewaar ze tot 3 dagen in een luchtdichte verpakking.
- Diepvries: Je kunt de koekjes maximaal 2 maanden invriezen. Doe ze in een diepvrieszak of bakje en laat ze op kamertemperatuur ontdooien als je er weer van wilt genieten. Leg een velletje bakpapier tussen de koekjes om te voorkomen dat ze aan elkaar plakken.
Geef een reactie