Maak deze smaakvolle Rozenwater Meringues met Aardbeien en room in een mum van tijd! Dit is een makkelijk recept dat je in korte tijd samenstelt om een verrukkelijk dessert op tafel te zetten.
De combinatie van heerlijke rozenwater-aroma, knapperige meringues, room en zoete aardbeien maakt dit gerecht een absolute topfavoriet!

Geniet van deze Rozenwater Meringues met Aardbeien. Een traktatie!
Rozenwater meringues zijn een heerlijk en elegant dessert dat perfect is voor elke gelegenheid. Deze zoete lekkernijen worden gemaakt met maar een paar eenvoudige ingrediënten en hun lichte, luchtige textuur zal zeker smaken.
Meringues is een klassiek dessert dat al eeuwen bestaat. Ze worden gemaakt door eiwit en suiker samen te kloppen tot er stijve pieken ontstaan, en deze vervolgens op lage temperatuur te bakken tot ze krokant van buiten en zacht van binnen zijn. Rozenwater is een populair ingrediënt dat vaak wordt gebruikt om meringues op smaak te brengen en geeft een heerlijk bloemig aroma en smaak aan het eindproduct toe te voegen. Geserveerd met verse zoete aardbeien en room, is dit toetje echt onweerstaanbaar lekker!
Ben je op zoek naar meer inspiratie? Op deze pagina vind je heerlijke toetjesrecepten, zoals ijs met aardbeien, aardbeien roomkaas toetje en gemarmerde aardbeien cheesecakejes.
Wat heb je nodig voor Rozen Meringue met Aardbeien?
Om deze Rozenwater Meringues met Aardbeien te bereiden, heb je de volgende ingrediënten nodig. De juiste hoeveelheden vind je in de receptenkaart onderaan het blog:

- Eiwitten - Gebruikt om meringue te maken. Scheidt de dooier van het eiwit. Er mag geen spoortje eigeel in terecht komen, anders kun je het eiwit niet meer stijf kloppen.
- Rozenwater - Aromatisch en bloemige tonen. Je hebt niet veel nodig voor een heerlijke smaak.
- Suiker - Om de meringues en slagroom te zoeten.
- Slagroom - Gebruik slagroom, die je kunt kloppen.
- Aardbeien - Gebruik verse aardbeien. Was ze en verwijder het kroontje (in deze volgorde. Verwijder je eerst het kroontje dan zuigt de aardbei het waswater op en worden ze waterig)
Hoe maak je Aardbeien en Roos Meringues?
Een printbaar recept met stap-voor-stap beschrijving vind je onderaan deze blog.

- Klop de eiwitten in een vetvrije kom tot ze stijf beginnen te worden. Voeg dan beetje bij beetje de suiker toe, terwijl je blijft mixen.
- Daarna schenk je het rozenwater bij de eiwitten. Klop door tot alles goed stijf is.
- Bekleedt een bakplaat met bakpapier en verdeel daar met een eetlepel hoopjes schuim op.
- Droog de meringues 60 minuten in een voorverwarmde oven bij 140 °C. Schep daar een eetlepel slagroom en blokjes aardbei op. Serveer meteen.
Garneren - In de zomer kun je dit prima garneren met verse biologische rozenblaadjes.
Tips en Variaties
- Eiwit Stijf Kloppen - Zorg ervoor dat de kom en haken van de mixer vetvrij zijn voor het kloppen van de eiwitten. Was af met heet water en afwasmiddel en droog goed af voor je het gaat gebruiken. Anders worden de eiwitten niet stijf.
- Eieren - Gebruik verse eieren bij kamertemperatuur. Deze kun je het beste stijfkloppen.
- Ook leuk - Meng een eetlepel aardbeienjam door de slagroom
- Heb je meringues over? Maak Eton Mess! Schep in een kom Griekse yoghurt. Bedek met aardbeiensaus (een makkelijk recept dat je hier vindt). Verkruimel hierover de meringue. Daarop verdeel je fijngesneden plakjes aardbei. Schep hier nog wat aardbeien puree over. Decoreer met meringue en serveer.

Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
📖 Recipe
RECEPTKAART
Rozenwater Meringues met Aardbeien
Apparatuur
Ingrediënten
Meringue
- 3 eiwitten, maat L
- 165 gram suiker
- 1 theelepel rozenwater
Topping
- 100 mL slagroom
- 2 eetlepels poedersuiker
- 50 gram aardbeien
Instructies
Meringue
- Verhit de oven voor naar 140 °C of 120 °C
- Bekleed twee bakplaten met bakpapier.
- In een vetvrije kom klop je de eiwitten tot juist stijf.3 eiwitten
- Voeg dan beetje voor beetje de suiker toe en als laatste het rozenwater.165 gram suiker, 1 theelepel rozenwater
- Klop door tot alles goed stijf is.
- Met twee lepels maak je hoopjes schuim op je bakplaten (houdt voldoende afstand tussen de bergjes).
- Droog de meringues 1 uur in de oven. Haal ze eruit en laat afkoelen tot kamertemperatuur.
Topping
- Klop de slagroom stijf met de poedersuiker.100 mL slagroom
- Doe wat slagroom op de meringues en versier met aardbei.50 gram aardbeien
Opmerkingen
- Meng een eetlepel aardbeienjam door de slagroom (in plaats van de poedersuiker).
- Heb je meringues over? Maak Eton Mess! Schep in een kom Griekse yoghurt. Bedek met aardbeiensaus (een makkelijk recept dat je hier vindt). Verkruimel hierover de meringue. Daarop verdeel je fijngesneden plakjes aardbei. Schep hier nog wat aardbeien puree over. Decoreer met meringue en serveer.
- Meringues kun je tot 3 weken bewaren bij kamertemperatuur. Wanneer je dat wilt, laat je ze eerst afkoelen en verpak je ze in een luchtdichte doos en leg je tussen de lagen meringues bakpapier. Je kunt meringues ook invriezen.
- Laat ze eerst afkoelen. Je verpakt ze op dezelfde manier als je dat doet wanneer je ze bij kamertemperatuur wilt bewaren. Op deze manier kun je meringues een week langer (1 maand) in de vriezer bewaren.
- Wanneer je deze meringues eenmaal gemaakt hebt met slagroom en vers fruit, zorg er dan voor dat je ze zo snel mogelijk op eet. Dit kun je niet bewaren.
Geef een reactie