Romige chocola met een knapperig koekje, dat vind iedereen lekker toch? En je maakt deze chocolate chip koekjes snel en eenvoudig zelf met dit simpele recept.
Koekjes bakken is helemaal niet zo moeilijk en dat merk je zelf wanneer je deze knapperige chocolate chip koekjes maakt. En door de video instructie is het helemaal appeltje eitje.Een handig recept om altijd bij de hand te hebben zodat, wanneer je onverwacht gasten krijgt, je snel iets op tafel zet. Want met deze koekjes sla je de plank nooit mis.
It's a good taste!
Recept Chocolate chip
koekjes
Heb je deze chocolate chip koekjes gemaakt? Tag dan #byandreajanssen op Instagram of twitter. Ik vind het namelijk superleuk om te weten dat mijn recepten gemaakt worden en ik ga zeker kijken. Je kunt natuurlijk ook altijd het recept delen op mijn Facebook pagina. En niet vergeten om het recept op Pinterest te bewaren om het eenvoudig terug te vinden Tot snel!
Kijk hoe je het Maakt
Abonneer je voor nog meer leuke video’s op mijn kanaal!
https://www.youtube.com/c/ByAndreaJanssennl
Chocolate chip koekjes
Pas met de knoppen het aantal personen aan.
Ingrediënten
85 gram boter ongezouten
100 gram zelfrijzend bakmeel
75 gram bruine suiker
100 gram suiker
1 theelepel vanille extract
1 ei maat M, kamertemperatuur
125 gram chocolate chips
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Smelt de boter in een steelpannetje en laat 15 minuten staan zodat hij iets afkoelt.
- Schenk in een kom en voeg de beide suikers en het vanille extract erbij.
- Mix met een mixer 2 minuten.
- Voeg het ei toe en meng op lage stand tot het opgenomen is.
- Leg een zeef op de kom en zeef het bakmeel op het beslag.
- Voeg vervolgens het zout toe.
- Meng met een spatel door elkaar tot het goed gemengd is.
- Strooi nu de chocolate chips op het beslag en meng die ook met de spatel erdoor.
- Zet het deeg 30 minuten in de koeling zodat het minder plakkerig wordt.
- Pak een eetlepel beslag, rol dat tot een bolletje tussen je handen en leg die op de bakplaat. Druk aan de bovenzijde een beetje aan.
- Herhaal dat voor de rest van het deeg. Let op dat je voldoende ruimte tussen de koekjes houd anders lopen ze in elkaar over.
- Bak 11 minuten in de oven.
- Laat 10 minuten liggen op de bakplaat en leg ze dan op een rek.
- Laat verder afkoelen
Opmerkingen:
Voedingswaarde
Wat gebruik ik in de
keuken?
Ik heb diverse keukengereedschappen gebruikt om dit recept te maken. Wil je meer weten over de gebruikte spullen (of gewoon meer informatie hoe je ze gebruikt en waar je op moet letten bij je aankoop) volg dan de link. Het is ook mogelijk om de spullen te bestellen.
- Kwastjes, spatels en andere bakbenodigdheden
- Bakplaat
- Bakpapier of bakmat
- Mixer, staafmixer
Geef een antwoord