Heerlijke koekjes maak je met dit makkelijke Chocolate Chip Cookies Recept. Gevaarlijk lekker en eenvoudig te maken. Binnen een paar minuten is het deeg klaar, en ook de ingrediënten zijn goed te verkrijgen.
Het lastigste deel van het recept: de koekjes zo lang laten liggen, tot ze helemaal afgekoeld zijn (wat mij dus niet altijd lukt 😉 ). Met een video om te laten zien hoe makkelijk dit recept is!
Bak zelf heerlijke chocolate chip cookies met dit makkelijke recept.
Stel je voor: je loopt de keuken en ruikt deze chocolate chip cookies, een geur de hele keuken vult. Je haalt ze uit de oven en na (te lang) wachten kun je het eerste koekje daadwerkelijk opeten bij een lekker kopje thee of koffie.
Dit recept is verrassend eenvoudig. Door de boter te smelten, kun je het beslag goed luchtig mixen met de suiker. Vervolgens meng je het snel met een spatel met het zelfrijzend bakmeel. Even laten opstijven in de koelkast (dan lopen de koekjes minder uit). En ze zijn klaar om gebakken te worden.
Een uitgebreid getest en heel makkelijk recept dat altijd lukt! Probeer snel zelf!
Wat heb je nodig om Zelf Chocolate Chip Cookies Maken?
Om deze Makkelijk Chocolate Chip Cookies te bereiden, heb je de volgende ingrediënten nodig. De juiste hoeveelheden vind je in de receptenkaart onderaan het blog:
- Boter: Gebruik roomboter, ongezouten.
- Zelfrijzend bakmeel: Dit is bloem gemengd met bakpoeder. Je kunt dit ook vervangen door 95 gram bloem en ⅓ theelepel bakpoeder te mengen.
- Zeezout: Geeft extra smaak aan de chocolate chip cookies.
- Lichtbruine suiker: Is suiker met melasse. Dit geeft een lichte karamelsmaak aan de koekjes. Je kunt voor een diepere karamelsmaak ook donkerbruine basterdsuiker gebruiken.
- Suiker: Voor het zoeten van de koekjes.
- Vanille suiker: Suiker op smaak gebracht met vanille. Je kunt dit ook vervangen door een theelepel vanille-extract.
- Ei: Maakt de koekjes smeuïg en bindt het deeg.
- Chocolate Chips: Kleine stukjes bakvaste chocola. Bakvast betekent dat je na het bakken nog harde stukjes chocola hebt. Ze zijn te krijgen bij de bakafdeling van de supermarkt en in bakwinkels.
Hoe maak je Heerlijke Chewy Chocolate Chip Koekjes?
Een printbaar recept met stap-voor-stap beschrijving vind je onderaan deze blog.
- Smelt de boter in een steelpannetje en laat afkoelen. Schenk in een grote kom en voeg de lichtbruine suiker, ‘gewone’ suiker en vanille suiker toe en mix 2 minuten op hoge stand. Zet de mixer laag en voeg het ei toe en mix tot het net opgenomen is. Zet een zeef op de kom en doe daar het zelfrijzend bakmeel en zout in.
- Klop dit door de zeef en meng met een spatel snel goed door elkaar. Voeg nu ook de chocolate chips toe en meng die door het deeg.
- Maak een rol van het deeg en verpak die in plasticfolie. Leg die 30 minuten in de koelkast, zodat hij minder plakkerig wordt (en minder uitloopt bij het bakken).
- Snij de koekjes nu in plakjes en leg die op het bakpapier of rol het deeg in kleine balletjes die je platdrukt. In het laatste geval worden ze iets dikker na het bakken. Bak 11 minuten in een voorverwarmde oven bij 180 °C. Laat vervolgens 10 minuten licht afkoelen voordat je ze op een rek legt en verder laat afkoelen.
Tips, Vervangingen en Variaties
- Chocoholics: Voeg 2 eetlepels cacaopoeder toe aan het beslag.
- Nootachtig: Hak 2 eetlepels pecannoten, amandelen of walnoten fijn en meng die door het deeg, samen met de chocolate chips.
- Fruity: Hak 2 eetlepels rozijnen of cranberries fijn en meng door het deeg voor een zoete fruit smaak.
- Caramel: Hak 30 gram fudge fijn en meng die door het deeg. Dit geeft een heerlijke karamel verrassing in je koekjes.
- Boter: Bij mijn baksels gebruik ik altijd boter voor de allerlekkerste smaak, maar je kunt dit ook vervangen door margarine.
Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
📖 Recipe
Author:
Ingrediënten
- 85 gram boter ongezouten
- 75 gram lichtbruine basterdsuiker
- 100 gram suiker
- 1 theelepel vanillesuiker
- 1 ei maat M, kamertemperatuur
- 100 gram zelfrijzend bakmeel
- ½ theelepel grof zeezout
- 125 gram chocolate chips
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 °C of 160 °C
- Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Smelt de boter in een steelpannetje en laat 15 minuten staan zodat hij iets afkoelt.85 gram boter
- Schenk in een kom en voeg de beide suikers en het vanille erbij.75 gram lichtbruine basterdsuiker, 100 gram suiker, 1 theelepel vanillesuiker
- Mix met een mixer 2 minuten.
- Voeg het ei toe en meng op lage stand tot het opgenomen is.1 ei
- Leg een zeef op de kom en zeef het bakmeel op het beslag.100 gram zelfrijzend bakmeel
- Voeg ook het zout toe.½ theelepel grof zeezout
- Meng met een spatel door elkaar tot het goed gemengd is.
- Strooi nu de chocolate chips op het beslag en meng die ook met de spatel erdoor.125 gram chocolate chips
- Maak een rol van het deeg, verpak dat in plasticfolie en laat dat minimaal 30 minuten koud worden in de koelkast.
- Snij een plakje van de rol en leg dat op een bakplaat. Of pak een plakje van het beslag, rol dat tot een bolletje tussen je handen en leg die op de bakplaat. Druk aan de bovenzijde een beetje aan. De laatste variant zorgt voor iets dikkere koekjes.
- Herhaal dat voor de rest van het deeg. Let op dat je voldoende ruimte tussen de koekjes houd anders lopen ze in elkaar over.
- Bak 11 minuten in de oven.
- Laat 10 minuten liggen op de bakplaat en leg ze dan op een rek.
- Laat verder afkoelen
Opmerkingen:
- Zelfrijzend bakmeel: Dit is bloem gemengd met bakpoeder. Je kunt dit ook vervangen door 95 gram bloem en ⅓ theelepel bakpoeder te mengen.
- Lichtbruine suiker: Je kunt voor een diepere karamelsmaak ook donkerbruine basterdsuiker gebruiken.
- Vanille suiker: Je kunt dit ook vervangen door een theelepel vanille-extract.
- Boter: Bij mijn baksels gebruik ik altijd boter voor de allerlekkerste smaak, maar je kunt dit ook vervangen door margarine.
- Chocoholics: Voeg 2 eetlepels cacaopoeder toe aan het beslag.
- Nootachtig: Hak 2 eetlepels pecannoten, amandelen of walnoten, fijn en meng die door het deeg, samen met de chocolate chips.
- Fruity: Hak 2 eetlepels rozijnen of cranberry's fijn en meng door het deeg voor een zoete fruit smaak.
- Caramel: Hak 30 gram fudge fijn en meng die door het deeg. Dit geeft een heerlijke karamel verrassing in je koekjes.
- Deeg: Bewaar de rol deeg maximaal 2 dagen in de koelkast of vries de rol in. Wanneer je het deeg hebt ingevroren, laat je hem eerst ontdooien in de koelkast, voor je hem afbakt.
- Koekjes: Bewaar de koekjes in een luchtdichte doos gedurende maximaal 5 dagen. Je kunt de koekjes ook invriezen. Zo blijven ze in een diepvriesdoos of zak wel 2 maanden goed. Laat ontdooien bij kamertemperatuur.
Geef een reactie