Luchtig, iets zoetig en met een heerlijke kokos smaak. Zo kun je deze kokoskoekjes zeker omschrijven. Deze kokoskoekjes smelten op je tong. En maar 6 ingrediënten.
Mijn man is geen kokos liefhebber. Hij loopt er het liefst met een grote boog omheen. Kokos cakejes gaf dus geen hoera van zijn kant. Maar stoer als hij is probeerde hij deze cakejes toch en… ze kregen het voordeel van de twijfel.
Jammer van het vleugje kokos, maar zo lekker luchtig dat hij er ook wel twee lustte. Overwinning voor de kokos zou ik zo zeggen. Ik vond het zelf meer een grote koek dan een echte cake. Het heeft wel iets weg van een kokos makroon, maar dan met een vleugje cake. Als je het dan nog kunt volgen ;-). Maar wel een heel lekker koek cakeje. Dit kan je zeker vaker gaan maken.

Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
📖 Recipe
RECEPTKAART
Kokos cakejes
Ingrediënten
- 4 eiwitten, maat L
- 100 gram kokos , geraspt
- 125 gram suiker
- 75 gram bloem
- ½ theelepel vanille-extract
- 115 gram boter , kamertemperatuur
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius
- Smeer de cupcake vorm in met boter.
- Sla de eiwitten stijf.
- Terwijl je op lage snelheid blijft mixen voeg je eerst de kokos toe.
- Vervolgens de suiker en de bloem.
- Mix verder en meng het vanille extract erdoor.
- Tenslotte voeg je de boter in blokjes toe.
- Verdeel het beslag over de cupcake vorm en zet gedurende 22 minuten in de oven tot de cake gaar is.
- Laat afkoelen op een rooster
Geef een reactie