Deze knapperige kip uit de oven geserveerd in een heerlijke knoflook honing saus. Wat een lekker recept! Heerlijk met witte rijst en een salade.
Een lekker snel recept waarbij je de kip in de oven gaart en ondertussen de rijst bereidt en de saus maakt. Ook zet je heel snel een lekkere salade onder elkaar. Een recept dat binnen 20 minuten op de tafel staat. Lekker makkelijk dus op drukke weekdagen waar je toch al genoeg te doen hebt.
Laat ik dan ook maar vlug verder gaan met het recept:

Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe jouw creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terug vindt!

Knoflook honing kip
Ingrediënten
Krokante kip
- 500 gram kipfilet
- 2 eieren losgeklopt
- 70 gram paneermeel
Saus
- 1 eetlepel olie
- 2 uitjes fijngesnipperd
- 4 tenen knoflook
- 60 ml honing
- 80 ml water
- 2 eetlepels sojasaus zoet
- 1 eetlepel zoete chili saus
- 1 eetlepel maizena
- 2 eetlepels sesamzaad
Instructies
Krokante kip
- Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
- Snij de kip in reepjes.
- Haal de kip eerst door het ei en vervolgens door de paneermeel.
- Leg de gepaneerde kip in een ovenschaal en bak gedurende 15 tot 20 minuten in de oven.
Saus
- Verwarm in een sauspannetje de olie.
- Voeg de uitjes toe en bak tot ze glazig zijn, ongeveer 3 minuten.
- Pers de knoflook uit boven de uitjes en roerbak 30 seconde.
- Voeg dan de honing, de helft van het water, sojasaus en chilisaus toe.
- Breng aan de kook.
- Roer de maizena met de rest van het water los.
- Schenk in het sauspannetje en terwijl je blijft roeren breng je de saus aan de kook.
- Kook 2 minuten tot hij iets is ingedikt.
- Schenk de saus net voor het serveren over de kip en strooi het sesamzaad erover.
- Lekker met rijst en een salade.
Notities
Nutrition

Ziet er erg lekker uit!
Hoeft de kip niet gekruid te worden?
Hoi Anja, nee dat is niet nodig in dit geval. De saus geeft voldoende smaak aan het recept.