Komkommer is hartstikke veelzijdig. En lekker light. Dit recept voor komkommer met een Chinese dip heeft een zoet zoute dip en daar maak je er een heerlijke snack van. Lekker als bijgerecht, maar ook als gezond hapje tussendoor.
Af en toe ga ik weer terug naar de basis. Een lekker slank hapje. Lekker als tussendoortje. Maar wat ook leuk is om te variëren op het aloude thema komkommer, worteltje en blokje kaas. Juist deze komkommer met Chinese dip is een heerlijke gezonde afwisseling. Ook lekker met andere groenten zoals bleekselderij of radijs.
Maar dit gerecht is ook geschikt als bijgerecht. Lekker bij een rijsttafel of een Oriëtaals gerecht als bijgerecht. Een heerlijk veelzijdig recept dus.
Omdat...
- je niet een natte kleffe reep komkommer in je hand wilt houden, schraap je met de bolle kant van een lepel de zaadjes eruit.
- je veel gasten krijgt of juist wilt variëren, leg je er reepjes radijs en bleekselderij bij.
- je de nootachtige smaak van sesam naar voren wilt halen, rooster je de pitjes 30 seconden in een droge pan.
- Lekker bijgerecht bij ketjapkip met citroenrijst en paksoi.
Recept Komkommer met Chinese dip

Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
📖 Recipe
RECEPTKAART
Komkommer met Chinese dip
Ingrediënten
- 1 komkommer
- 4 eetlepels chili saus
- 2 theelepels soja saus , zout
- 1 theelepel sesam olie
- 2 theelepels sesamzaad
Instructies
- Schil de komkommer en halveer hem overlangs.
- Schraap met een lepel de zaadjes uit de komkommer.
- Snij de komkommer in reepjes.
- Meng voor de dipsaus de soja saus, sesam olie en chilisaus tot een glad mengsel. Doe in een schaaltje.
- Rooster de sesamzaadjes 30 seconden in een droge pan. Strooi over de komkommer.
Geef een reactie