Deze kersen clafoutis is een heerlijk toetje. De zoete kersen zijn overgoten met beslag en vervolgens gebakken in de oven. Romig en zoet.
Glanzende rode kersen, het zoete sap sijpelt uit je mondhoek. Vind jij dat ook zo heerlijk? Ik wel, zoete kersen daar kan ik van genieten. En naderhand hou je de kersen pit over waar je dan nog op kunt kauwen. Je tanden worden daar zo schoon van.
Deze zalige kersen kun je ook gebruiken in dit bijzondere dessert: een kersen clafoutis. Bijzonder omdat er weinig desserts op deze manier worden bereidt. De kersen worden overgoten met een soort van pannenkoekachtig beslag en dan gebakken in de oven. Je serveert het dan lauw en het is super lekker met een bolletje ijs.
Kersen zonder pit
Over de bereiding van de clafoutis zijn de meningen iets verdeeld. De traditionele clafoutis bevat namelijk kersen met pit. In deze pit zit amygdaline, die vrijkomt tijdens het bakken en daardoor een extra smaaktint geeft. En door kersen met pit te gebruiken krijg je minder vocht in dit dessert in vergelijking met de ontpitte versie.
En hoewel ik het heerlijk vind om op kersenpitten te kauwen, zie ik ze liever niet terug in mijn toetje. En dit recept was desondanks zalig. Ik word er zelfs een beetje benieuwd van hoe het dan met pit smaakt en of dat inderdaad zoveel lekkerder is. Misschien nog iets voor mijn bucket list. Hoe eet jij deze kersen clafoutis het liefst?
kersen #clafoutis #frans #fruit #simpel
Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!Â
Abonneer je voor nog meer leuke video’s op mijn kanaal!
https://www.youtube.com/c/ByAndreaJanssennlKersen clafoutis
Apparatuur
Ingrediënten
- 1 eetlepel boter (kamertemperatuur, om de vorm mee in te vetten)
- 500 gram kersen (ontpit)
- 125 gram bloem
- 150 gram suiker
- 1 theelepel vanille-extract
- 5 eieren (maat L)
- 250 ml melk
- 250 ml slagroom
- snufje zout
- 2 eetlepels Kirsch
- poedersuiker (Garnering)
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Hoe maak je het:
- Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
- Beboter een ovenschaal van 20 x 30 cm.
- Verdeel de kersen over de bodem van de schaal.
- Meng in een kom de bloem, zout en met de suiker.
- Voeg het vanille-extract toe en vervolgens één voor één de eieren, terwijl je roert. Voeg het volgende ei pas toe als de vorige is opgenomen.
- Schenk de melk, slagroom en Kirsch langzaam bij, terwijl je blijft mixen zodat je geen klontjes krijgt.
- Giet het beslag in de ovenschaal en zet in de voorverwarmde oven.
- Bak 40 minuten tot de clafoutis gaar is (controleer dat door een prikker in de clafoutis te steken. Komt die er droog uit, dan is je dessert klaar).
- Laat 15 minuten staan.
- Strooi poedersuiker over de clafoutis. Gebruik een zeef om de poedersuiker goed over de bovenlaag te verdelen.
- Serveer meteen.
Geef een reactie