Chocolade puddinkjes met vloeibaar hart, Superlekker. de harde buitenkant met de zachte gesmolten binnenkant. Met een vleugje kardemom.
Deze chocolade puddinkjes komen uit het boek allerlekkerste comfort food van Janneke Vreugdenhil. Ik heb van dit boek een review geschreven en die kun je hier vinden. Maar ik vind het ook altijd leuk om een recept uit te proberen.
Deze keer heeft mijn middelste zoon, die op dit moment kok wil worden, het recept gemaakt. Superlekker. de harde buitenkant met de zachte gesmolten binnenkant. Een aanrader for sure. Natuurlijk deel ik het recept met jullie. Maar wil je meer van dit soort lekkere recepten, dan kun je die terug vinden in het kookboek van Janneke.
Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
📖 Recipe
Author:
Apparatuur
- De temperatuur is aangegeven voor onder- en bovenwarmte. Gebruik je een hetelucht oven, verlaag de temperatuur met 20 °C.
Ingrediënten
- 200 gram chocola, puur ten minste 70 % cacao
- 120 gram roomboter ongezouten
- 2 kardemom peulen
- 60 gram suiker
- 40 gram bloem
- 4 eieren maat L
- ⅛ theelepel zout
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
- Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius.
- Vet 4 kopjes in met boter en zet ze klaar op een bakplaat.
- Hak de chocolade in stukjes en doe samen met de roomboter in een pan. Laat op heel zacht vuur smelten. Zet het vuur uit en laat 5 minuten afkoelen.
- Met een vijzel breek je de kardemom peulen.
- Haal de velletjes weg en voeg 1 eetlepel suiker toe.
- Wrijf met de vijzel 1 minuut over het suiker kardemom mengsel zodat de geuren goed vrij komen.
- Schep de rest van de suiker bij het kardemom mengsel en mix het goed.
- Roer de kardemomsuiker door de chocolade.
- Schep de bloem door de chocolade.
- Breek de eieren en mix die stuk voor stuk door het chocolade mengsel. Voeg het volgende ei pas toe, wanneer het eerste volledig is opgenomen.
- Besprenkel een snufje zout op de chocolade en meng alles goed.
- Verdeel het beslag over de kopjes en bak ze 8 minuten in de oven.
- Laat ze 5 minuten tot rust komen en serveer ze (de kern is dan nog een beetje vloeibaar).
Geef een reactie