Dulce de Leche Broodpudding is een heerlijk toetje dat je meeneemt naar de warme, zoete smaken van Zuid-Amerika. De pudding is een combinatie van vanille met karamel. De luchtige brioche blokjes zorgen voor een perfecte balans tussen knapperig en smeuïg. Het eindresultaat een decadent nagerecht, zacht en smaakvol en perfect om te delen.
Broodpudding met Karamelsmaak
Het geheim van een heerlijke broodpudding is een rijk, zacht brood, liefst een dag of wat oud dat goed de smaken op kan nemen. De juiste verhouding vloeistof en brood en langzaam bakken.
Deze broodpudding bevat als smaakmaker een romige vanille dulce de leche mix. Als rijk brood wordt brioche gebruikt, dat als bijkomend voordeel heeft dat het goudgeel, knapperig bakt. Het is een eenvoudig recept met een perfecte balans tussen zoet en romig. Het is niet alleen lekker warm uit de oven, maar ook afgekoeld blijft het een traktatie. Heerlijk met een bolletje vanille-ijs!
(En hou je van een wat meer fruitig nagerecht? Probeer dan eens Broodpudding met appel en kaneel. Lekker fris).
Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
📖 Recipe
Author:
Ingrediënten
- 500 ml vanillevla
- 120 ml Dulce de Leche
- 4 eieren maat L
- 4 eetlepels boter ongezouten, gesmolten
- 350 gram Brioche brood in blokjes van 2 x 2 cm
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Vet een ovenschaal van 20 x 25 cm in met boter.
- Meng de vanillevla met Dulce de Leche, eieren en boter in een grote schaal (de Brioche blokjes moeten er nog bijpassen).500 ml vanillevla, 120 ml Dulce de Leche, 4 eieren, 4 eetlepels boter
- Doe de brioche blokjes in de schaal en schep goed door. Laat 3 minuten intrekken.350 gram Brioche brood
- Doe alles in de ovenschaal en bak 30 minuten in de oven.
- Tip: Serveer warm met een lekker bolletje ijs!
Opmerkingen:
- Koelkast: dulce de leche broodpudding kun je tot 3 dagen afgedekt in de koelkast bewaren.
- Opwarmen: Warm de broodpudding op in e magnetron of oven.
Joe says
This worked exactly as written, thanks!
Andréa says
Great to hear! Thank you!