Loopt het water je ook in de mond als je denkt aan een Grieks buffet. Met deze 9 recepten en tijdsplanning, kan het niet meer mislukken!
Zoals beloofd vandaag de wrap-up van het Griekse buffet: 9 recepten met tijdsplanning, waardoor je stress-vrij alles voorbereidt en op tijd klaar bent. Klinkt dat niet heerlijk?
It's a good taste!
Grieks buffet 9 recepten met
tijdsplanning
Recepten
Welkomstdrankje:
Buffet:
- Kip souvlaki
- Komkommer dille yoghurt salade
- Moussaka
- Grieks gemarineerde olijven
- Salade spiesen
- Kolokithopita - Griekse courgette quiche
- serveer het buffet met rijst.
Dessert:
Tijdsplanning
Tot 2 weken te voren:
- Kolokithopita: Maak de quiche en bak ze 15 minuten. Laat de quiche afkoelen en verpak ze in plastic folie. Vries de quiches in.
1 week te voren:
- Griekse yoghurt ijs met honing en walnoten: maak het ijs 1 week te voren en bewaar in de vriezer tot gebruik.
1 dag te voren:
- Griekse yoghurt ijs met honing en walnoten:karameliseer de walnoten en bewaar ze in een afgesloten, luchtdichte doos.
- Moussaka: Bereidt de tomatensaus en béchamelsaus en doe alles in de ovenschaal. Dek de ovenschaal af met plastic folie en zet in de koeling.
- Baklava: Bereidt de baklava 1 dag te voren.
- Grieks gemarineerde olijven: Maak de olijven, laat licht afkoelen en draai de deksel dicht. Bewaar bij kamertemperatuur.
In de ochtend:
- Ouzo met citroen: zet de ouzo koud
- Ouzo met citroen: pers de citroenen uit
- Ouzo met citroen: knip de kruiden uit de tuin en leg ze in een vochtig keukenpapier omwikkelt met plastic folie in de koeling.
- Kip Souvlaki: Maak de marinade, zet afgedekt bij kamertemperatuur weg (niet in de koeling in verband met de olie).
- Kip Souvlaki: Snijdt de kip in blokjes en bewaar afgedekt in de koeling.
- Komkommer dille yoghurt salade: Maak de salade in de ochtend. Dek hem af met plastic folie en bewaar in de koeling tot het buffet start.
- Griekse salade spiesen: Maak de spiesjes klaar met olijven, tomaat en komkommer en leg ze bij elkaar. Sla er een vochtige theedoek om en bewaar in de koeling.
1 uur voor het buffet:
- zet de moussaka in de op 180 graden Celsius voorverwarmde oven
30 minuten voor het buffet
- Kolokithopita: Bak de quiches 25-30 minuten in een voorverwarmde oven. De quiches hoeven niet vooraf ontdooid te worden.
- Souvlaki: Pitabroodjes afbakken
15 minuten voor het buffet:
- Souvlaki: Verwarm de grill voor en bak de souvlaki
- Kook de rijst
- Salade spiesen: Prik de feta aan de stokjes
Laatste handelingen:
- Salade spiesen: Leg de spiesen op een schaal
- Souvlaki: Tzatziki salade, ijsbergsla en pita broodjes klaarzetten. Een mooie schaal erbij om de souvlaki te serveren. Leg er ook een broodmes bij om het brood open te snijden
- Komkommer dille yoghurt salade: Zet de komkommersalade op de tafel
- Grieks gemarineerde olijven: Zet de schaaltjes met olijven klaar en zet er tapas stokjes bij.
- Moussaka en kolokithopita: Zet onderzetters klaar waar je de quiche(s) en de moussaka schaal op kunt zetten.
- Zet een mooie schaal voor de rijst klaar.
Geef een reactie