Deze spiesen met heerlijke tomaatjes, feta, komkommer en olijven zijn fris en handzaam. Daarom een zeer geslaagde keuze bij het Griekse buffet.
Het tweede recept van het buffet: Griekse salade spiesen. Omdat ze aan een stokje zijn geregen kan iedereen gewoon zijn portie pakken. En door het gebruik van de verschillende soorten groenten ziet het er toch super feestelijk uit. Vindt je ook niet. Je kunt hier rustig wat extra maken, want toen ik dit buffet had klaargemaakt waren de spiesen als één van de eerste opgegeten.
Omdat...
- de spiesjes niet heel groot zijn, zijn die kleine cocktailprikkers groot genoeg.
- je de olijven op spiesjes moet steken, moet je de pitloze olijven uit de winkel meenemen.
- je het er nog leuker uit wilt laten zien, maak je met de zesteur mooie slierten in de komkommerschil. Daardoor krijg je een leuk effect.
Voorbereiding:
- In de ochtend: Maak de spiesjes klaar met olijven, tomaat en komkommer en leg ze bij elkaar. Sla er een vochtige theedoek om en bewaar in de koeling. Net voor het serveren prik je de kaas erbij.
Recept: Griekse salade spiesen
Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
📖 Recipe
Author:
Apparatuur
- Cocktail prikkers 20 stuks
- Zesteur (optioneel)
Ingrediënten
- 1 komkommer
- 20 olijven zwart, ontpit
- 20 cherry tomaten
- 200 gram feta kaas
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
- Schil met de zesteur sliertjes uit de rand van de komkommer (optioneel)
- Snij de komkommer in 20 dunne plakjes.
- Pak een cocktail prikker en rijg eerste de olijf, dan een tomaatje, een komkommer en een blokje feta eraan.
- Leg op een mooie schaal en serveer meteen.
Geef een reactie