Grieks gemarineerde olijven, lekker gemarineerd in knoflook en oregano, waardoor ze een heerlijke smaak krijgen: dat is lekker bij het buffet!
Olijven, die ziltige smaak, worden extra lekker als je ze zelf marineert in kruiden en specerijen. Voor deze Griekse olijven heb ik gekozen voor knoflook, oregano, een beetje citroenschil en wat peper. Door ze overnacht te laten staan namen de olijven deze heerlijke smaken in zich op.
Een makkelijk te maken recept, dat goed is voor te bereiden en daarom heel geschikt voor ons Griekse buffet.
Omdat...
- je het je gasten zo makkelijk mogelijk wilt maken gebruik je pitloze olijven. Sowieso trekken de smaken dan beter in de olijven.
- je heerlijk kunt variëren met olijven kun je ook nog dille, rozemarijn of munt toevoegen.
- olijfolie ranzig wordt bij koelkast temperaturen bewaar je de pot bij kamertemperatuur. Door het verhitten van de olijfolie voor het inschenken, kun je dit gerecht makkelijk een dag te voren maken.
Tijdsplanning
Een dag te voren
- Maak de olijven, laat licht afkoelen en draai de deksel dicht. Bewaar bij kamertemperatuur.
Recept Grieks gemarineerde olijven
Heb je deze Grieks gemarineerde olijven gemaakt? Tag dan #byandreajanssen op Instagram of twitter. Ik vind het namelijk superleuk om te weten dat mijn recepten gemaakt worden en ik ga zeker kijken. Je kunt natuurlijk ook altijd het recept delen op mijn Facebook pagina. En niet vergeten om het recept op Pinterest te bewaren om het eenvoudig terug te vinden Tot snel!
📖 Recipe
Author:
Apparatuur
- Pot met draaideksel of een weckpot
Ingrediënten
- 500 ml olijfolie
- 3 takjes oregano
- 2 teentjes knoflook
- ¼ rode peper zaden verwijderd
- citroen schil stukje ongeveer 2 cm
- 200 gram olijven
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
- Giet de olijfolie in een pan.
- Leg de takjes oregano in de olie.
- Snij de knoflookteentjes doormidden en leg in de olie samen met de citroenschil.
- Laat aan de kook komen en kook gedurende 1 minuut.
- Doe de olijven in een schone pot (met draaideksel) en schenk de olie op de olijven.
- Leg de deksel losjes op de pot en laat afkoelen.
- Wanneer de olie voldoende is afgekoeld, draai je de deksel van de pot vast.
- Laat de olijven minimaal 8 uur marineren
Geef een reactie