Een van de makkelijkste en lekkerste warme hapjes om te maken: geitenkaas hapjes met abrikoos en spek uit de oven. Romig, zoet en zout: het is een heerlijk tussendoortje. En omdat je het van tevoren kunt bereiden en het maar 5 minuten in de oven hoeft is het ideaal voor als je een feestje hebt.
Ik hou altijd van gezelligheid en wat is een feestje zonder hapjes en snacks? Maar ze moeten wel superlekker zijn, makkelijk te bereiden en goed voor te bereiden. Want op een feestje wil je genieten met je gasten! En dit geweldige recept voor warme hapjes voldoet aan alle voorwaarden.
Een warme snack die je maar 5 minuten in de oven hoeft te bakken en meteen kan serveren. Het zoute spek, gecombineerd met de zoete abrikoos en zijdezachte romige geitenkaas is zo'n geweldige voedselcombinatie. Dit hapje heeft zich al vele malen bewezen op vele feesten.
En als je van makkelijke snacks houdt, heb ik een aantal geweldige (andere) ideeën voor je: Deze hapjes van geitenkaas, pecans en cranberry's, dadels met kaas en spek en thee-eieren zijn zo heerlijk (en ze zijn ook allemaal goed van tevoren te bereiden).
Wat heb je nodig voor gebakken geitenkaas hapjes met abrikoos met bacon?
Een volledige lijst met ingrediënten vind je aan het einde van deze blog.
- Abrikoos - Gebruik gedroogde abrikozen en laat ze voor gebruik in water weken. Zo verbranden ze niet als ze in de oven worden gebakken. Je kunt dit gedroogde fruit ook vervangen door gedroogde vijgen of gedroogde pruimen.
- Geitenkaas - Gebruik zachte geitenkaas, omdat je zie abrikozen dan veel gemakkelijker kunt vullen.
- Spek - Neem een plakje spek en halveer het. Wikkel dat om de abrikoos. Je kunt hiervoor ook Parmaham of een andere gezouten gedroogde ham gebruiken.
Hoe maak je deze makkelijke snacks met geitenkaas en abrikozen en spek?
Een recept dat je eenvoudig kunt printen vind je onderaan deze blog.
- Begin met het weken van de abrikozen gedurende 10 minuten in heet water. Giet ze af en dep ze droog.
- Snijd ondertussen de geitenkaas in kleine blokjes. Het hoeft niet netjes te zijn. Maar het is gemakkelijker om het op deze manier te gebruiken om te vullen.
- Maak een sneetje in de zijkant van je abrikoos zodat je een kleine envelop krijgt. Vul dat met geitenkaas. Neem het spek en wikkel het om de abrikoos.
- Leg de hapjes in een ovenschaal. Bak dat 5 minuten op 200 °C in een voorverwarmde oven. Als je ze niet meteen gebruikt, dek ze dan af met folie en bewaar ze in de koelkast tot je klaar bent om te bakken.
- Wel de abrikozen vooraf in water, zodat ze niet aanbranden
- Wil je dit hapje voorbereiden? Je kunt het in de ochtend maken en vervolgens bewaar je het in de ovenschaal in de koelkast.. Dek die af met plastic folie. Zo hoef je 's avonds alleen nog maar de schaal in de oven te schuiven.
- De gevulde abrikozen met geitenkaas zijn erg heet. Als je ze gaat serveren, geef er dan een prikker bij (geloof me maar als ervaringsdeskundige).
Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
📖 Recipe
Geitenkaas Hapje met Abrikoos en Spek uit de Oven (Tapas)
Pas met de knoppen het aantal personen aan.
Apparatuur
Ingrediënten
- 20 abrikozen gedroogd
- 50 gram geitenkaas zacht
- 10 plakjes spek dunne plakjes
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Breng water aan de kook en haal van het vuur.
- Wel de gedroogde abrikozen 10 minuten in het water.20 abrikozen
- Haal ze eruit en laat licht afkoelen.
- Snij met een scherp mes een snee in de abrikoos.
- Stop hierin een klein blokje geitenkaas.50 gram geitenkaas
- Snij de spek doormidden en omwikkel de abrikoos met de spek.10 plakjes spek
- Leg in een ovenschaal.
- Zet de schaal 5 minuten in de oven.
- Serveer de gevulde abrikozen met geitenkaas meteen (met een prikker erbij!)
Opmerkingen:
- Vooruit maken / Koelkast - Bewaar ze maximaal drie dagen in een luchtdichte bak in de koelkast.
- Diepvriezer - Bereid het recept voor, maar bak ze niet. Verdeel de snacks over een bakplaat en vries 30 minuten in. Dan kun je ze van het bord halen en in een diepvrieszakje doen. In de vriezer kun je ze 2 maanden bewaren. Laat ze ontdooien in de koelkast.
Geef een reactie