Bladerdeeg kaasstengels: Heerlijk voor de zaterdagavond om te knabbelen voor de TV. Of om te serveren tijdens een verjaardag of kinderfeestje. Hier waren ze allemaal op!
Kaasstengels, je koopt ze in de supermarkt of... je maakt ze zelf. Super makkelijk recept en je kunt heerlijk variëren met de smaak. Deze romige kaasstengels zijn altijd een feestje!
- Dit recept kan ook prima gemaakt worden met belegen kaas.
- Optioneel: bestrooi met andere smaakmakers zoals komijnzaad, sesamzaad of maanzaad voor nog meer smaak.
Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
📖 Recipe
Author:
Apparatuur
- hetelucht oven of onder en bovenwarmte oven (in dat geval verhoog je de in het recept aangegeven temperatuur met 20 graden Celsius)
Ingrediënten
- 4 plakjes bladerdeeg ontdooid
- 1 ei maat
- 75 gram kaas oud, fijngeraspt
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Snij de plakjes bladerdeeg in 5 reepjes en leg op het bakpapier.
- Klop het ei los met een vork.
- Besmeer de reepjes bladerdeeg met ei.
- Bestrooi met de geraspte kaas.
- Bak de stengels in het midden van de oven gedurende 12 minuten goudbruin.
Opmerkingen:
- Dit recept kan ook prima gemaakt worden met belegen kaas.
- Optioneel: bestrooi met andere smaakmakers zoals komijnzaad, sesamzaad of maanzaad voor nog meer smaak.
Geef een reactie