Chinese thee eieren zijn eieren die eerst gekookt worden en vervolgens in smaakmakers worden geweekt. Deze keer in thee met allerlei Oosterse verwarmende kruiden. Dat geeft een mooi effect en lekkere smaak. Een heerlijk hapje om te serveren.

Gemarmerde Eieren
Een hapje wat al heel oud is en wat is komen overwaaien uit China. De eieren worden gekookt, en daarna wordt de eischaal gebroken (maar de eieren worden niet gepeld).
De eitjes worden gedurende enkele uren in een schaal met thee en andere smaakstoffen gesudderd om te marineren. Het ei neemt de smaken op en de buitenkant van de eieren krijgen een mooie marmer structuur.
Voor het serveren pel je alle schil van de eieren, waarbij de mooie buitenkant zichtbaar wordt en serveer je ei partjes met wat zout. Een heerlijk hapje!
Top Tip
Gebruik eieren die een dag of 10 oud zijn. Wanneer ze net gelegd zijn, laat de schil wat lastiger los.

Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
📖 Recipe
RECEPTKAART
Chinese Thee Eieren
Ingrediënten
- 8 eieren
- 2 eetlepels zwarte thee, Earl Grey of een andere zwarte thee
- 1 steranijs
- 1 theelepel sesamolie
- 2 eetlepels Japanse sojasaus
- 1 eetlepel grof zeezout
Instructies
- Kook de eieren hard en laat afkoelen tot kamertemperatuur.8 eieren
- Sla met de achterkant van de lepel sterren in de schil (over de hele schil).
- Leg de eieren terug in een pan met water (zodat ze onderstaan). Voeg aan het water de thee, anijs, sesamolie en sojasaus toe.2 eetlepels zwarte thee, 1 steranijs, 1 theelepel sesamolie, 2 eetlepels Japanse sojasaus
- Breng aan de kook, zet het vuur laag en laat 2 uur sudderen.
- Zet het vuur dan uit. Haal de eieren uit de pan en laat ze afkoelen.
- Pel de eieren, halveer ze en snij elke helft in vieren.
- Serveer met wat zeezout.1 eetlepel grof zeezout
Geef een reactie