Thee eieren zijn eieren die eerst gekookt worden en vervolgens in smaakmakers worden geweekt. Deze keer in thee met allerlei Oosterse kruiden. Dat geeft een mooi effect en lekkere smaak.
Bijna Pasen! Een mooie tijd. De knoppen zitten in de bomen. De eerste bloembollen komen uit en de krokussen staan in bloei. En als het weer meezit en het zonnetje schijnt dan zijn mijn paasdagen top!
Zelf ben ik dan ook al tijden naar mijn paasmenu aan het kijken en ik denk dat ik dit jaar het gerookte zalm met geitenkaas torentje zeker op mijn lijstje ga zetten. Daarna kip met vanille saus en als afsluiter oeufs a la neige.
Een heerlijke thee is Earl Grey, Â maar je kan natuurlijk ook andere theesoorten kiezen, als je maar wel zorgt voor een zwarte thee soort (voor de marmer kleur :-))
Snij ze in 8-en en serveer ze met een beetje zout en je hebt een hartstikke leuk hapje voor Pasen. En verder natuurlijk fijne dagen!
Tips
- Gebruik eieren die een dag of 10 oud zijn. Wanneer ze net gelegd zijn, laat de schil wat lastiger los.
- Laat de eieren na het koken schrikken onder koud water. Ook dat zorgt ervoor dat de schil makkelijker los laat.
Budget vriendelijke
versie
- Gebruik in plaats van Earl Grey thee door 1 zakje sterrenmunt en laat de steranijs achterwege.
- Vervang de zoute sojasaus door ketjap manis
De prijs van de budget vriendelijke versie is minder dan €0.10 per hapje (in totaal 32 hapjes)
Lekker
erbij
- Dip dit in selderijzout voor nog meer smaak
Bewaaradvies
- Thee eieren kun je niet bewaren, dan verandert de structuur en worden ze minder lekker (zie de tip hierboven)
Andere lekkere tips en eier
recepten
- Hoe kook je telkens weer het perfecte hardgekookte ei
- Gevulde eieren zonder mayonaise (maar met avocado)
- Italiaanse gevulde eieren
- Paarse gevulde eieren
It's a good taste!
Recept Thee
eieren
Heb je deze thee eieren gemaakt? Tag dan #byandreajanssen op Instagram of  twitter. Ik vind het namelijk superleuk om te weten dat mijn recepten gemaakt worden en ik ga zeker kijken. Je kunt natuurlijk ook altijd het recept delen op mijn Facebook pagina. En niet vergeten om het recept op Pinterest te bewaren om het eenvoudig terug te vinden Tot snel!
Abonneer je voor nog meer leuke video’s op mijn kanaal!
https://www.youtube.com/c/ByAndreaJanssennlThee eieren
Ingrediënten
- 8 eieren
- 2 eetlepels thee (Earl Grey of een andere zwarte thee)
- 1 steranijs
- 1 theelepel sesamolie
- 2 eetlepels zoute sojasaus
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Hoe maak je het:
- Kook de eieren hard en laat afkoelen tot kamertemperatuur.
- Sla met de achterkant van de lepel sterren in de schil (over de hele schil).
- Leg de eieren terug in een pan met water (zodat ze onderstaan).
- Voeg aan het water de thee, anijs, sesamolie en sojasaus toe.
- Breng aan de kook en laat 2 uur sudderen.
- Zet het vuur uit en laat de eieren afkoelen naar kamertemperatuur.
- Haal de eieren uit de pan en laat ze afkoelen.
- Pel de eieren, halveer ze en snij elke helft in vieren.
- Serveer met wat zout.
Opmerkingen:
Indicatie Voedingswaarde (Per Persoon / Portie)
Wat gebruik ik in de
keuken?
Ik heb diverse keukengereedschappen gebruikt om dit recept te maken. Wil je meer weten over de gebruikte spullen (of gewoon meer informatie hoe je ze gebruikt en waar je op moet letten bij je aankoop) volg dan de link. Het is ook mogelijk om de spullen te bestellen.
- een goed stel messen
- snijplanken
- Kwastjes, spatels en andere bakbenodigdheden
- Pannen
Geef een reactie