Knapperig, vol van smaak en je eet het heerlijk bij de borrel op een zonnige zondagmiddag: pull apart brood met knoflookboter en kaas. Even in de oven en klaar. Zo simpel probeer het zelf!
Pull apart brood of borrelbrood is heel populair. Zo populair dat ik het bij de supermarkt al in verschillende varianten tijdens de feestdagen voorbij heb zien komen. Kant en klaar. Natuurlijk heel makkelijk als je dan al dagen in de keuken hebt gestaan en je wilt even snel een borrelhapje maken, maar je maakt het supereenvoudig en snel zelf.
En daardoor kun je er natuurlijk ook heerlijk mee variëren. Oude kaas, nieuwe kaas, brie of een heerlijk kaasje met fenegriek (mijn favoriet) En ook de boter is variabel, kies een heerlijke knoflookboter of, als je later nog de deur uit moet, zonder knoflook maar met kruiden. Je kunt ook kiezen voor een pesto of een heerlijke kruiden/knoflook olie. Pak een rustieke bruine landbol of een wit brood of zoals ik heb gedaan een zaden brood. Kortom keus genoeg en geen twee pull apart broden hoeven hetzelfde te zijn, maar dat mag natuurlijk wel. Je bakt het brood in de oven tot de kaas gesmolten is en je, wanneer je een stukje eruit trekt (zie ook de foto) je een heerlijke sliert gesmolten kaas ziet verschijnen. Dan vlug op tafel en smullen maar.
Tips
- Wanneer je een brood koopt en het invriest heb je altijd een pull apart brood in de buurt voor als je een onverwachtse borrelmiddag hebt.
- Knoflookboter maak ik meestal zelf volgens dit recept, het is zo simpel dat ik het eigenlijk nooit koop.
- Schaaf de kaas in wat dikkere plakken voor nog meer smaak. Er bestaan verschillende kaasschaven met verschillende diktes (zelfs één speciaal voor hele jonge kaas), daarmee kun je zelf bepalen hoeveel smaak je toevoegt. Door te variëren in kaassoorten krijg je ook hele lekkere pull apart broden.
It's a good taste!
Recept Pull apart brood met knoflookboter en
kaas
Heb je dit pull apart brood met knoflookboter en kaas gemaakt? Tag dan #byandreajanssen op Instagram of twitter. Ik vind het namelijk superleuk om te weten dat mijn recepten gemaakt worden en ik ga zeker kijken. Je kunt natuurlijk ook altijd het recept delen op mijn Facebook pagina. En niet vergeten om het recept op Pinterest te bewaren om het eenvoudig terug te vinden Tot snel!
📖 Recipe
RECEPTKAART
Pull apart brood met knoflookboter en kaas
Apparatuur
- De temperatuur is aangegeven voor onder- en bovenwarmte. Gebruik je een hetelucht oven, verlaag de temperatuur met 20 °C.
Ingrediënten
- 1 brood , ongesneden
- 50 gram knoflookboter, kamertemperatuur
- 100 gram belegen kaas , varieer hiermee naar keuze
- peterselie , optioneel: fijngehakt als garnering
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
- Leg een bakpapier op een bakplaat.
- Leg het brood voor je neer en snijdt het 4 x in de lange zijde en 6 x in de korte zijde. Snij niet helemaal door want de onderkant van het brood moet nog vastzitten (ongeveer ¾ insnijden). Hierdoor zie je allemaal blokjes brood.
- Smeer de knoflookboter in de snijvlakken tussen het brood. Omdat de knoflookboter op kamertemperatuur is, zou dit eenvoudig moeten gaan.
- Schaaf de kaas in plakjes en duw die in de snijvlakken tussen de broodkubussen.
- Leg het brood op de bakplaat en bak 15 minuten in de oven tot de kaas gesmolten is en het brood lekker knapperig is.
- optioneel: bestrooi het pull apart brood met gehakte peterselie
Geef een reactie