Een lekker hapje voor elk feestje. Dadels gevuld met een heerlijke blauwe schimmelkaas en dan omwikkeld met bacon. De hapjes worden even opgewarmd in de oven voordat ze worden geserveerd.
Vandaag een heerlijk hapje met een echt Nederlands kaasje. Zoals je wellicht weet ben ik echt een fan van puur en lokaal eten. Deze blauwe schimmelkaas wordt gemaakt in Brabant. Dat is toch behoorlijk lokaal zou je zo zeggen, dat zal dan ook wel de reden zijn dat de Landwinkel deze kaas verkoopt. Dus met een stukje in mijn hand naar huis getogen. Nu wist ik al dat hij heerlijk is in een salade, maar wat kun je er nog meer mee? Wellicht een lekker hapje. Nu dat is het geworden: Dadels met Delfts blauwe kaas in bacon gerold. En kun je deze kaas echt niet aankomen? Dan kun je dit recept maken met een andere blauw schimmelkaas.
It's a good taste!
Dadels met kaas en
bacon
Heb je deze dadels met kaas en bacon gemaakt? Tag dan #byandreajanssen op Instagram of twitter. Ik vind het namelijk superleuk om te weten dat mijn recepten gemaakt worden en ik ga zeker kijken. Je kunt natuurlijk ook altijd het recept delen op mijn Facebook pagina. En niet vergeten om het recept op Pinterest te bewaren om het eenvoudig terug te vinden Tot snel!
📖 Recipe
RECEPTKAART
Dadels met kaas en bacon
Apparatuur
- hetelucht oven of onder en bovenwarmte oven (in dat geval verhoog je de in het recept aangegeven temperatuur met 20 graden Celsius)
- bakplaat
Ingrediënten
- 20 dadels
- 75 gram blauwader kaas, zoals Delfts Blauwe kaas, Danish Blue of Roquefort
- 10 plakjes bacon
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
- Snij de dadels voor de helft in en haal de pit eruit.
- Pak een blokje blauwaderkaas en stop die op de plaats van de pit.
- Halveer de bacon en draai de bacon om de dadel.
- Leg de dadel op de bakplaat.
- Herhaal voor alle dadels of tot de kaas of bacon op is.
- Zet 5 minuten in de oven tot de kaas gesmolten en de bacon knapperig is. Serveer warm.
Opmerkingen:
Voedingswaarde
Wat gebruik ik in de
keuken?
Ik heb diverse keukengereedschappen gebruikt om dit recept te maken. Wil je meer weten over de gebruikte spullen (of gewoon meer informatie hoe je ze gebruikt en waar je op moet letten bij je aankoop) volg dan de link. Het is ook mogelijk om de spullen te bestellen.
- een goed stel messen
- snijplanken
- Bakplaat
Geef een reactie