Deze dadels met blauwe kaas en bacon zijn echt het perfecte borrelhapje. Ze zijn snel klaar, supermakkelijk om te maken en altijd een succes op tafel. Met maar drie ingrediënten heb je in een kwartiertje iets feestelijks gemaakt. Lekker voor bij de borrel, op een salade of als extraatje bij een feestje.
Wat zo lekker is? De combinatie van smaken. Zoet van de dadels, romig van de kaas en lekker knapperig van de bacon. Van binnen zacht, van buiten krokant. Echt zo'n hapje waarvan je denkt: waarom maak ik dit niet vaker?

Gevulde Dadels met Blauwe Kaas en Spek – Makkelijk en Feestelijk
Dit is zo’n recept dat je graag maakt als je het druk hebt, maar toch iets bijzonders op tafel wilt zetten. Je hoeft er niet veel voor te doen, maar het resultaat is echt lekker.
Ik maak deze dadels vaak als we een borrel hebben of een feestje. Je kunt ze ook van tevoren al klaarmaken: vullen en omwikkelen met bacon. Dan schuif je ze vlak voor het serveren alleen nog even de oven in. Ideaal, toch?

Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
📖 Recipe
RECEPTKAART
Ingrediënten
- 20 gedroogde dadels
- 75 gram blauwader kaas
- 10 plakjes bacon
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 ℃.
- Snijd de dadels aan één kant open en haal de pit eruit.20 gedroogde dadels
- Vul elke dadel met een klein stukje blauwe kaas.75 gram blauwader kaas
- Snijd de plakjes bacon doormidden. Wikkel elk half plakje bacon om een gevulde dadel.10 plakjes bacon
- Leg de dadels op een bakplaat met bakpapier.
- Bak ze 5 minuten in de oven, tot de kaas smelt en de bacon knapperig is.
- Serveer ze warm.
Opmerkingen
- Andere soort kaas? Geitenkaas of brie zijn ook heel lekker in dit recept.
- Extra zoet? Sprenkel er na het bakken een beetje honing overheen voor een zoet accent.
- Voorbereiden: Je kunt de dadels alvast vullen en in de bacon wikkelen. Bewaar ze in de koelkast tot je ze gaat bakken.
- Restjes bewaren: Bewaar overgebleven dadels in een afgesloten bakje in de koelkast. Even opwarmen in de oven en ze zijn weer heerlijk.
Geef een reactie