Gekarameliseerde walnoten met tijm, een eenvoudig recept voor een verrassende snack. Meng de walnoten met de kruiden, bak ze even kort aan en de smaak wordt intens.
Heb je lekkere trek of een feestje en zin om eens iets anders neer te zetten, deze walnoten met tijm zijn verrassend lekker. De walnoten breng je op smaak met kruiden en doordat je ze even meebakt, wordt die nootachtige smaak nog intenser. Lekker met een glaasje wijn, genietend op de bank.
En niet alleen walnoten lenen zich uitstekend voor het kruiden van nootjes. Denk ook eens aan amandelen, pecannoten of cashewnoten. Of maak een heerlijke notenmix. Ook lekker in combinatie met Griekse gemarineerde olijven. Een recept dat je hier kunt vinden.
Recept geroosterde walnoten met tijm
Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
📖 Recipe
Author:
Ingrediënten
- 1 eetlepel boter ongezouten
- 250 gram walnoten
- ¼ theelepel zeezout grof
- 1 eetlepel bruine suiker
- snufje paprika
- 1 eetlepel water
- 1 theelepel tijm
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
- Smelt de boter in een pan.
- Roer de walnoten door de boter en bestrooi het met het zeezout, suiker, snufje paprika en water.
- Roerbak het geheel ongeveer 4 minuten.
- Bestrooi met tijm
Geef een reactie