Knapperige witlofschuitjes 3 x anders gevuld: met een heerlijke surimi krabsalade, met ei mousse en met garnalen op smaak gebracht in een vinaigrette. Top hapjes, probeer zelf!
Nog op zoek naar een lekker hapje? Ik heb er zelfs drie. Alle drie witlofschuitjes, maar allemaal met een andere vulling. En niet alleen zijn ze erg lekker, het ziet er ook superfeestelijk uit. Geen wonder dat witlof schuitjes aan populariteit winnen. Doordat je de witlof gebruikt als kommetje voor je vulling kun je die eten zonder dat je vingers vies worden, fingerfood op zijn best toch?
3 x Andere Vulling
De eerste witlofschuitjes heb ik gevuld met een heerlijke surimi krabsalade, het zoete van de krab met de knapperige komkommer en de heerlijk pittige dressing maken dit een feestje. De tweede witlof bakjes zijn gevuld met ei mousse, licht zoet. Ei en witlof zijn bij ons in de familie al jaren een gouden combinatie.
En als laatste is het witlofschuitje gevuld met garnalen, ook weer licht zoet die in een kruidige vinaigrette zijn gemarineerd. Klinkt goed, toch? En natuurlijk hoef je ze niet allemaal te maken. Het volstaat om er maar één of twee te kiezen. Maar welke je ook kiest, hij zal je vast en zeker bevallen.
Top Tips
- De vulling van de schuitjes maak je rustig een paar uur van tevoren. Na het maken doe je ze in een schaaltje dat je afdekt en je bewaart de vulling tot gebruik in de koelkast.
- Ook de witlofschuitjes zijn goed voor te bereiden. Scheur een blaadje van de stronk en snijdt het lelijke deel eraf. Was ze en dep ze droog of laat ze even uitlekken op wat keukenpapier. Stop ze in een zak met een vochtig keukenpapiertje en maak die dicht (zorg dat de blaadjes niet geplet worden). Bewaar in de koeling. Zo kun je ze makkelijk een uur of vier mooi houden.

Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
📖 Recipe
RECEPTKAART
Witlofschuitjes 3 x anders
Ingrediënten
Witlofschuitjes met Surimi Krabsalade
- 10 ml water
- 10 ml citroensap
- 1 eetlepel suiker
- ½ rode peper, zonder zaden, in kleine stukjes gehakt
- 150 gram surimi, in kleine stukjes gesneden
- ¼ komkommer, van zaadlijsten ontdaan en fijngesneden
- 2 stronken witlof
- kiemgroenten, garnering optioneel
Witlofschuitjes met Ei mousse
- 3 hardgekookte eieren
- 2 eetlepels mayonaise
- snufje paprikapoeder
- 3 eetlepels yoghurt
- ⅛ theelepel knoflookpoeder
- 1 theelepel bieslook, fijngesnipperd
- 2 stronken witlof
Witlofschuitjes met Garnalen
- ½ theelepel harissa
- 1 sjalotje, fijngesnipperd
- 3 eetlepels olijfolie extra vierge
- 2 eetlepels sherry azijn
- 100 gram cocktail garnalen
- 2 stronken witlof
Instructies
Witlofbootjes met Surimi Krabsalade
- Doe het water, citroensap, suiker en pepertje in een pannetje en verwarm dit terwijl je roert totdat de suiker is opgelost. Zet het vuur dan uit en laat afkoelen naar kamertemperatuur.10 ml water, 10 ml citroensap, 1 eetlepel suiker, ½ rode peper
- In een tweede kom meng je de surimi en komkommer met het sausje.150 gram surimi, ¼ komkommer
- Leg 12 blaadjes witlof voor je neer en schep wat surimi krabsalade erop.2 stronken witlof
- Optioneel: garneer met wat kiemen.kiemgroenten
Witlofbootjes met Ei mousse
- Pel de eieren en prak ze met een vork fijn.3 hardgekookte eieren
- Meng de eieren met de mayonaise en paprikapoeder.2 eetlepels mayonaise, snufje paprikapoeder
- In een tweede schaal meng je de yoghurt met de knoflookpoeder en het bieslook.3 eetlepels yoghurt, ⅛ theelepel knoflookpoeder, 1 theelepel bieslook
- Leg de 12 blaadjes witlof neer en schep er een theelepel ei mousse en een theelepel yoghurt dressing op.2 stronken witlof
Witlofbootjes met Garnalen
- Meng in een kom de harissa, sjalotje, olijfolie, azijn en garnalen.½ theelepel harissa, 1 sjalotje, 3 eetlepels olijfolie extra vierge, 2 eetlepels sherry azijn, 100 gram cocktail garnalen
- Leg de 12 blaadjes witlof voor je neer en verdeel de garnalen over de witlofschuitjes.2 stronken witlof
Geef een reactie