Hou je van chocolade cake of heb je liever vanille? Je hoeft niet meer te kiezen met deze chocolade vanille marmer cake. Een lekkere combinatie die er spectaculair uitziet.
Maar dat betekent niet dat het een moeilijk recept is, want deze cake behoort tot één van de makkelijkste recepten die ik ken. Qua cake dan.
Je maakt één beslag wat je over twee kommen verdeeld. De ene helft is je "normale" cake beslag en de andere kom meng je met wat cacao. Door het beslag om en om in de cake vorm te scheppen en vervolgens met de punt van je mes achten door het beslag te roeren, swirl je het beslag door elkaar, waardoor je hele bijzondere vormen krijgt. Geen twee cakes zijn hetzelfde.
Tips
- Zorg ervoor dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Zo krijg je een cake die luchtig is.
- Om te testen of de cake gaar is prik je aan het einde van de baktijd een saté prikker in het midden van de cake. Komt deze er droog uit, dan is je cake klaar.
Vervangers
- Heb je geen vanille extract, vervang het dan door 2 theelepels vanille suiker.
- Vervang de cacao door 2 eetlepels oploskoffie voor een koffie smaak of
- Vervang de cacao en het hete water door 75 ml bessensap voor een mooie rode swirl cake met een fruitige smaak.
Lekker
erbij
- Roer door de kom met cacao 25 gram chocolade chunks voor een smaakexplosie.
- Door het vanillebeslag kun je ook 25 gram fijngehakte pecannoten mengen voor een knapperige bite.
Bewaaradvies
- Pak de cake in aluminiumfolie en bewaar hem 3 dagen bij kamertemperatuur.
- Je kunt de cake ook invriezen. Eerst aluminiumfolie om de cake en vervolgens een plastic zak. De cake blijft 3 dagen goed.
- Cake is niet lekker uit de koelkast dus bewaar hem daar niet.
Andere lekkere cake
recepten
- blauwe bessen cake , met lekkere verse blauwe bessen
- Cranberry cake, een heerlijke frisse cake!
- frambozen chocolade cake, lekker tot het laatste stukje!
- lactose vrije wortelcake, voor wie lactose vrij wil of moet bakken.
It's a good taste!
Recept Chocolade vanille marmer
cake
Heb je deze Chocolade vanille marmer cake gemaakt? Tag dan #byandreajanssen op Instagram of twitter. Ik vind het namelijk superleuk om te weten dat mijn recepten gemaakt worden en ik ga zeker kijken. Je kunt natuurlijk ook altijd het recept delen op mijn Facebook pagina. En niet vergeten om het recept op Pinterest te bewaren om het eenvoudig terug te vinden Tot snel!
Abonneer je voor nog meer leuke video’s op mijn kanaal!
https://www.youtube.com/c/ByAndreaJanssennl
Chocolade vanille marmer cake
Pas met de knoppen het aantal personen aan.
Apparatuur
- De temperatuur is aangegeven voor onder- en bovenwarmte. Gebruik je een hetelucht oven, verlaag de temperatuur met 20 °C.
Ingrediënten
250 gram boter kamertemperatuur
250 gram suiker
4 eieren maat L
1 theelepel vanille-extract
snufje zout
250 gram zelfrijzend bakmeel
4 eetlepels cacao
4 eetlepels water heet
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
- Vet een bakblik in met boter. Strooi daar wat bloem in en bedek de boter met bloem. Klop het teveel aan bloem uit het blik.
- Mix de boter samen met de suiker in 3 minuten op hoge stand luchtig.
- Voeg de eieren één voor één toe, terwijl je mixt. Voeg het volgende ei pas toe als het eerste is opgenomen in het beslag.
- Mix het vanille-extract en zout door het beslag.
- Zet de mixer laag en meng het zelfrijzend bakmeel door het beslag.
- Verdeel het beslag over twee kommen.
- Meng de cacao met het hete water tot een papje ontstaat.
- Meng het cacao mengsel door één van de twee kommen met beslag met een spatel.
- Pak een cakeblik en schep 2 eetlepels cacaobeslag in de cakevorm. Vervolgens twee eetlepels vanille cakebeslag, weer 2 eetlepels cacaobeslag enzovoort, terwijl je afwisselend doorgaat tot het beslag op is.
- Pak een mes en roer met de punt een paar keer een 8 door het beslag, daardoor krijg je mooie swirls.
- Zet het cakeblik in de oven en bak 60 minuten tot de cake gaar is.
- Haal uit de oven, laat 5 minuten staan en los de cake uit het bakblik.
- Laat op een rooster afkoelen naar kamertemperatuur.
Opmerkingen:
Voedingswaarde
Wat gebruik ik in de
keuken?
Ik heb diverse keukengereedschappen gebruikt om dit recept te maken. Wil je meer weten over de gebruikte spullen (of gewoon meer informatie hoe je ze gebruikt en waar je op moet letten bij je aankoop) volg dan de link. Het is ook mogelijk om de spullen te bestellen.
- een goed stel messen
- snijplanken
- Kwastjes, spatels en andere bakbenodigdheden
- Bakplaat
- Bakpapier of bakmat
- Mixer, staafmixer
- Cakeblik
Geef een antwoord