Brownie maple pecan cake een heerlijke zoete zaligheid. De brownie heeft een crunch, de maple smelt op je tong en de nootachtige smaak van de pecan noten licht het recept helemaal op.
It's a good taste!
Brownie maple pecan
cake
Heb je deze brownie maple pecan cake gemaakt? Tag dan #byandreajanssen op Instagram of  twitter. Ik vind het namelijk superleuk om te weten dat mijn recepten gemaakt worden en ik ga zeker kijken. Je kunt natuurlijk ook altijd het recept delen op mijn Facebook pagina. En niet vergeten om het recept op Pinterest te bewaren om het eenvoudig terug te vinden Tot snel!
📖 Recipe
Abonneer je voor nog meer leuke video’s op mijn kanaal!
https://www.youtube.com/c/ByAndreaJanssennlBrownie maple pecan cake
Pas met de knoppen het aantal personen aan.
Apparatuur
- hetelucht oven of onder en bovenwarmte oven (in dat geval verhoog je de in het recept aangegeven temperatuur met 20 graden Celsius)
- Quichevorm met losse bodem 35 x 11 cm
- bakpapier
- koelkast
Ingrediënten
Brownie
1 theelepels bakpoeder
0,5 theelepel zout
1 theelepel vanille-extract
topping
100 mL maple syrup
80 mL slagroom
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
Brownie
- Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
- Pak een langwerpige quichevorm van 35 x 13 cm en leg een bakpapier onderin.
- Meng de droge ingrediënten: bloem, bakpoeder en zout met een vork goed door.
- Smelt de boter en laat 5 minuten afkoelen.
- Schenk de boter in een kom en meng er de suiker doorheen terwijl je mixt. Meng 3 minuten en voeg dan het ei toe en als laatste het vanille-extract.
- Wanneer alles goed gemengd is, voeg je de inhoud van de kom met droge ingrediënten lepel voor lepel toe, terwijl je mixt op lage snelheid.
- Schep in de vorm en bak 30 minuten in de voorverwarmde oven. Laat afkoelen naar kamertemperatuur.
Topping
- Doe de maple syrup in een steelpan en breng aan de kook.
- Zet het vuur laag en laat 15 minuten karameliseren.
- Voeg dan voorzichtig de boter toe en vervolgens de slagroom. Schep de pecannoten door de siroop en bedek ze volledig.
- Leg de nootjes op de brownie tot ze op zijn en giet het restant siroop over de pecannoten.
- Laat alles minimaal een uur afkoelen in de koeling.
Opmerkingen:
Indicatie Voedingswaarde (Per Persoon / Portie)
Wat gebruik ik in de
keuken?
Ik heb diverse keukengereedschappen gebruikt om dit recept te maken. Wil je meer weten over de gebruikte spullen (of gewoon meer informatie hoe je ze gebruikt en waar je op moet letten bij je aankoop) volg dan de link. Het is ook mogelijk om de spullen te bestellen.
- een goed stel messen
- snijplanken
- Mixer
- Kwastjes, spatels en andere bakbenodigdheden
- Quichevormen
Geef een reactie