Geniet van deze heerlijke brownies met pecannoten. Smeuïge brownies met gekarameliseerde bruine suiker met een knapperige twist van pecannoten en maple syrup. Makkelijk te maken en deze brownies smelten op je tong. Een heerlijk recept.
Heerlijk Brownies met Pecannoten Recept
Brownies kun jij daar vanaf blijven? Ik dus echt niet. Die smeuïge fudgy blokjes met chocoladesmaak zijn gewoon zo lekker. En daar blijf ik dus mee aan het bakken en variëren. Soms met fruit (zoals deze brownies met frambozen), lekkere brownies met karamel of ik maak er koekjes van: deze brookies zijn echt te lekker. Want met een brownie kun je alle kanten op.
En nu dus deze brownies met pecannoten. Eerst bak je een cakeachtige brownie en vervolgens maak je een romige topping met maple syrup, een scheutje room en zoute pecannoten. Die combinatie van romige chocola, zoete ahornsiroop en het notige zoutje is echt perfect.
En dat vond ik dus niet alleen, ik kon nog net een paar stukjes redden voor de foto, want de kinderen hadden deze heerlijke brownies met pecannoten al snel ontdekt (wat niet zo raar is want het hele huis ruikt zo lekker). Ik zou zeggen probeer ze snel want deze pecannoten brownies met Maple syrup zijn echt onweerstaanbaar en ik weet zeker dat je dit lekker gaat vinden.
Wat heb je nodig voor Pecannoten Brownies met Maple Syrup?
Om deze Brownies met Pecannoten te bereiden, heb je de volgende ingrediënten nodig. De juiste hoeveelheden vind je in de receptenkaart onderaan het blog:
Brownies
- Bloem: Gebruik tarwebloem voor deze pecannoten brownies
- Chocola: Voor de rijke chocolade smaak. Gebruik pure chocola met een cacao gehalte van meer dan 70 %
- Bakpoeder: Zorgt voor het rijzen van de brownie waardoor hij luchtig wordt. Wil je meer weten over bakpoeder, en eventuele vervangers, dan vind je hier een blog over bakpoeder en baksoda.
- Zout: Zorgt voor een goede smaakbalans bij de brownies.
- Boter: Maakt de brownies smeuïg en romig.
- Bruine suiker: Zoet de brownies. Daarbij geeft het een vleugje karamelsmaak aan de pecannoten brownies en zorgt het ervoor dat ze vochtiger blijven (en dus niet droog smaken).
- Eieren: Zorgen voor een volle smaak van de brownies en binden het beslag.
- Vanille-extract: Voor een vleugje vanille smaak. Als je het aan kunt komen gebruik dan natuurlijk vanille-extract. Met dit vanille-extract recept maak je dat zelf (en dat is veel goedkoper dan zo’n klein flesje uit de winkel en je kunt er heel lang mee doen).
Maple Syrup Pecannoten Topping
- Pecannoten: Gebruik het voor de topping. De heerlijke nootachtige smaak combineert goed met de maple syrup en chocola. Je kunt het ook vervangen door walnoten of hazelnoten.
- Slagroom: Geeft een romige smaak aan de saus. Als je een slankere versie wilt, kun je het vervangen door kookroom.
- Maple syrup: Ook wel ahornsiroop / esdoornsiroop. Het is een zoetmiddel met een lichte Karamelachtige smaak.
- Boter: Maakt de saus romig.
Hoe maak je Fudgy Brownies met Maple Syrup en Pecannoten?
Een printbaar recept met stap-voor-stap beschrijving vind je onderaan deze blog.
- Meng de bloem, bakpoeder en zout met een vork door elkaar. Schenk de gesmolten boter in een Tweede kom en mix de bruine suiker gedurende drie minuten. Doe het ei erbij en het vanille-extract en meng alles goed door. Voeg dan, terwijl je blijft mixen op lage snelheid, de droge ingrediënten toe. Schenk alles in de bakvorm.
- Bak 30 minuten in een voorverwarmde oven bij 190 °C. Haal uit de oven en laat afkoelen naar kamertemperatuur. Druk met een lepel de brownie in, zodat je een uitsparing hebt voor je vulling.
- Die maple syrup in een steelpannetje en laat die 15 minuten op laag vuur koken. Voeg dan de boter en slagroom toe (voorzichtig het kan gaan spatten). Schep dan de pecannoten door de saus en roer goed, zodat alle nootjes bedekt zijn met de saus.
- Verdeel de pecannoten over de brownie (in de gemaakte uitsparing) en giet de rest van de siroop over de topping. Zet in de koelkast en laat minimaal een uur koeling.
Snij de brownies in blokjes, of serveer ze als een taartje door ze in repen of punten te snijden.
Tips, Vervangingen en Variaties
- Erg lekker (en decadent): Maak wat zoute karamel volgens dit recept en drizzle die over de brownies.
- Meer chocolade: Voeg 50 gram chocolate chips toe aan het beslag voor extra chocoladesmaak.
- De brownie is gebakken tot hij een cake structuur heeft. Wil je liever een zachte binnenkant, bak de brownie dat 25 minuten. Prik met een tandenstoker in het midden van de brownie. Wanneer er een dun laagje chocola op de prikker zit, is hij goed. Anders verleng je de baktijd met twee minuten.
- Laat de brownie helemaal afkoelen voordat je de topping maakt en gaat snijden, anders kan hij uit elkaar vallen.
Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
📖 Recipe
RECEPTKAART
Brownies met Pecannoten
Ingrediënten
Brownie
- 100 gram bloem
- 1 theelepel bakpoeder
- ½ theelepel zout
- 90 gram boter
- 100 gram Pure chocola, min 70 % cacao, fijngesneden
- 175 gram donkerbruine basterdsuiker
- 1 ei, maat L
- 1 theelepel vanille-extract
topping
- 100 ml maple syrup
- 30 gram boter
- 80 ml slagroom
- 200 gram pecannoten, gezouten
Instructies
Brownie
- Verwarm de oven voor op 190 °C of 170 °C
- Pak een langwerpige quichevorm van 35 x 13 cm en leg een bakpapier onderin.
- Meng de droge ingrediënten: bloem, bakpoeder en zout met een vork goed door.100 gram bloem, 1 theelepel bakpoeder, ½ theelepel zout
- Smelt de chocolade en boter in de kom van je au bain marie opstelling.90 gram boter, 100 gram Pure chocola
- Schenk de boter chocola mengsel in een kom en mix samen met de suiker op hoge stand. Meng 3 minuten en voeg dan het ei toe en als laatste het vanille-extract.175 gram donkerbruine basterdsuiker, 1 ei, 1 theelepel vanille-extract
- Wanneer alles goed gemengd is, voeg je de inhoud van de kom met droge ingrediënten lepel voor lepel toe, terwijl je mixt op lage snelheid.
- Schep in de vorm en bak 30 minuten in de voorverwarmde oven. Laat afkoelen naar kamertemperatuur.
Topping
- Doe de maple syrup in een steelpan en breng aan de kook.100 ml maple syrup
- Zet het vuur laag en laat 15 minuten karameliseren.
- Voeg dan voorzichtig de boter toe en vervolgens de slagroom. Schep de pecannoten door de siroop en bedek ze volledig.30 gram boter, 80 ml slagroom, 200 gram pecannoten
- Leg de nootjes op de brownie tot ze op zijn en giet het restant siroop over de pecannoten.
- Laat alles minimaal een uur afkoelen in de koeling.
Opmerkingen:
- Erg lekker (en decadent): Maak wat zoute karamel volgens dit recept en drizzle die over de brownies.
- Meer chocolade: Voeg 50 gram chocolate chips toe aan het beslag voor extra chocoladesmaak.
- De brownie is gebakken tot hij een cake structuur heeft. Wil je liever een zachte binnenkant, bak de brownie dat 25 minuten. Prik met een tandenstoker in het midden van de brownie. Wanneer er een dun laagje chocola op de prikker zit, is hij goed. Anders verleng je de baktijd met twee minuten.
- Laat de brownie helemaal afkoelen voordat je de topping maakt en gaat snijden, anders kan hij uit elkaar vallen.
- Koelkast: Bewaar de brownies in een luchtdichte doos (of verpak ze in plasticfolie). Zo kun je ze tot 3 dagen bewaren.
- Diepvries: Wil je ze langer bewaren, vries ze dan in! Verpak de brownies per stuk in plasticfolie en vervolgens in een diepvriesdoos. Zo kun je ze tot 2 maanden in de diepvries bewaren. Door het invriezen zal de structuur van de pecannoten iets veranderen en minder knapperig worden.
Geef een reactie