Een heerlijke cake vol van smaak, crispy en krokant en daarboven een romige witte chocolade topping. Vol winterse smaken een heerlijk Kerst recept.
Cranberries, ze horen bij het Kerstseizoen. En niet alleen vanwege de mooie rode kleur, maar zeker ook vanwege de smaak. Die smaak combineert heerlijk met winterse kruiden zoals kaneel, nootmuskaat en gember. Door de bruine suiker blijft de cake mooi vochtig terwijl de chocola die heerlijk over de cake is gelopen een heerlijke mooie romige smaak geeft. Dit recept ga ik denk ik de hele winter bakken.
Omdat...
- je bruine suiker en stroop gebruikt, is je cake mooi vochtig van binnen. Geen droge cake dus.
- je gedroogde cranberries gebruikt, moet je ze van te voren wellen. 10 minuutjes in heet water is voldoende.
- je de chocola niet wilt laten aanbranden, verwarm je hem au-bain-marie. Daarvoor hang je een schaal boven kokend water. In die schaal laat je de chocola langzaam smelten.
It's a good taste!
Recept Cranberry tulband met witte
chocolade
Heb je deze cranberry tulband met witte chocolade gemaakt? Tag dan #byandreajanssen op Instagram of twitter. Ik vind het namelijk superleuk om te weten dat mijn recepten gemaakt worden en ik ga zeker kijken. Je kunt natuurlijk ook altijd het recept delen op mijn Facebook pagina. En niet vergeten om het recept op Pinterest te bewaren om het eenvoudig terug te vinden Tot snel!

Cranberry tulband met witte chocolade
Pas met de knoppen het aantal personen aan.
Apparatuur
- hetelucht oven of onder en bovenwarmte oven (in dat geval verhoog je de in het recept aangegeven temperatuur met 20 graden Celsius)
- Kwastje
- Tulband vorm
- Handmixer
- Spatel
- kom en pan (au-bain-marie)
Ingrediënten
1 theelepel vanille-extract
8 eieren maat L
16 gram bakpoeder
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
- Doe de cranberries in een kom en giet er heet water over.
- Laat 10 minuten staan, giet af en droog de cranberries goed.
- Beboter een tulband vorm.
- Doe de boter bij de basterdsuiker in een kom en klop luchtig (ongeveer 3 minuten.
- Voeg het vanille-extract en de eieren, één voor één toe, terwijl je blijft mengen. Voeg het volgende ei pas toe als het vorige is opgenomen.
- Meng de stroop door het beslag.
- In een tweede kom meng je de koekkruiden, bloem en bakpoeder.
- Zeef dat op het beslag en mix op lage snelheid tot alles goed gemengd is.
- Schep de cranberries met een spatel erdoorheen.
- Schenk het beslag in de tulbandvorm en plaats in de oven. Bak gedurende 40 minuten of de cake gaar is.
- Laat afkoelen naar kamertemperatuur.
- Smelt de chocolade au-bain-marie. Schenk over de tulband.
Opmerkingen:
Voedingswaarde
Wat gebruik ik in de
keuken?
Ik heb diverse keukengereedschappen gebruikt om dit recept te maken. Wil je meer weten over de gebruikte spullen (of gewoon meer informatie hoe je ze gebruikt en waar je op moet letten bij je aankoop) volg dan de link. Het is ook mogelijk om de spullen te bestellen.
- een goed stel messen
- snijplanken
- Bakpapier of bakmat
- Mixer, staafmixer
- Kwastjes, spatels en andere bakbenodigdheden
- Bakblikken, springvormen
Geef een antwoord