Lavendel cupcakes met chocola zijn een heerlijke traktatie. De zachte luchtige cake gecombineerd met een vleugje chocola en een icing met de subtiele smaak van lavendel geeft de cupcakes een unieke smaak. De lavendel geeft een lichte bloemige smaak die niet te overheersend is, maar wel speciaal. Een goede keuze als je een keer een nieuw recept wilt proberen!
Cupcakes met Lavendel Icing
Ik hou van bakken. Cakes, taarten, brood en cupcakes, ik vind het allemaal leuk. De geur die zich verspreidt in je keuken als je aan het bakken bent, maakt me altijd blij.
Deze lavendel cupcakes met chocola waren ook leuk om te bakken en te eten. De icing waar je de melk laat trekken met de lavendel is verrassend makkelijk en geeft een mooie afwerking. Ik heb er wat paarse kleurstof bij gedaan omdat ik dat een mooie verwijzing naar lavendel vond. Ze zijn gedecoreerd met zelfgemaakte suikerbloemen voor een extra feestelijk effect.
Dit recept is gebaseerd op een recept van Martha Stewart.
Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
📖 Recipe
Author:
Ingrediënten
Cupcakes
- 100 gram bloem
- ½ theelepel bakpoeder
- ½ theelepel zout
- 120 gram boter ongezouten
- 45 gram pure chocolade fijngehakt, min 70 % cacao
- 335 gram suiker
- 2 eieren maat L
- 1 theelepel vanille-extract
Lavendel Icing
- 80 ml volle melk
- ½ theelepel lavendel gedroogd of vers, alleen de bloemen
- 375 gram poedersuiker
- violet voedingskleur eventueel
- 24 suikerbloemen
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
Cupcakes
- Verhit de oven voor op 200 °C of 180 °C.
- Vet 2 muffinvormen (12 stuks per plaat) in met olie of boter.
- Meng de bloem, het bakpoeder en het zout in een kom.100 gram bloem, ½ theelepel bakpoeder, ½ theelepel zout
- Doe de chocolade en de boter in een kom en smelt ze au bain-Marie. Roer tot het een glad geheel is en laat het een beetje afkoelen.120 gram boter, 45 gram pure chocolade
- Voeg de suiker toe en meng met een mixer gedurende 3 minuten.335 gram suiker
- Voeg de eieren één voor één toe en mix totdat ze zijn opgenomen.2 eieren
- Meng het vanille-extract erdoor.1 theelepel vanille-extract
- Gebruik een spatel om het bloemmengsel voorzichtig door het beslag te scheppen tot het goed is opgenomen.
- Verdeel het beslag over de vormen en zet het gedurende 18 minuten in de oven. Haal de cakejes uit de vormen laat ze afkoelen op een rek.
- Laat ze afkoelen tot kamertemperatuur voordat je de icing erop aanbrengt.
Lavendel Icing
- Breng de melk en de lavendel aan de kook in een klein steelpannetje.80 ml volle melk, ½ theelepel lavendel
- Zet het vuur uit en laat het 10 minuten trekken.
- Giet de melk door een zeef en verwijder de lavendel.
- Klop met een garde of mixer de poedersuiker erdoor het het een glad mengsel is. Zeef het mengsel opnieuw.375 gram poedersuiker
- Voeg indien je een paarse kleur wilt voedingskleur toe. Gebruik de icing meteen op de cupcakes.violet voedingskleur
- Smeer de bovenkant van de cupcakes in met de icing en bedek ze helemaal.
- Versier met de suikerbloemen24 suikerbloemen
Opmerkingen:
- Schud de vorm lichtjes. Als de bovenkant van de cake nog beweegt, is hij nog niet klaar.
- Druk met je vinger op het midden van een cake. Als de afdruk meteen terugveert, is de cake klaar. Als er een kuiltje zichtbaar blijft, moeten ze iets langer bakken.
- Prik een tandenstoker in het midden van een cupcake. Als deze er schoon en droog uit komt, is de cake gaar.
- Kamertemperatuur: Deze cupcakes blijven tot 3 dagen vers als je ze bewaard in een luchtdicht afgesloten doos.
- Invriezen: Je kunt deze cupcakes, zonder suikerbloemen ook invriezen. Bewaar ze in een diepvriesdoos of zak. Je kunt ze dan tot 3 maanden bewaren. TIP bewaar de cupcakes in porties. Dan hoef je de alleen maar de hoeveelheid die je nodig hebt ontdooien.
Geef een reactie