Romige chocolade mousse die smelt op je tong, afgewisseld met cake gedrenkt in kersenlikeur. Een waardige afsluiting van een (Valentijns) etentje.
Waar ik mijn man mee kan verrassen? Met een heerlijke chocolade mousse. Daar is hij dol op. En natuurlijk maak ik dat regelmatig als toetje na het Zondag diner (altijd met een speciaal dessert). Voor Valentijnsdag ga ik graag nog een stapje verder. Ik bak een lekkere cake, drenk die in een zoete kersenlikeur en combineer dat met de chocolade mousse in een mooi dessert glas.
Een Valentijnsdessert waarbij je het glas schoon schraapt. Ik weet dus al wat ik ga maken met Valentijnsdag en jij?
It's a good taste!
Recept Chocolade mousse
trifle
Heb je deze chocolade mousse trifle gemaakt? Tag dan #byandreajanssen op Instagram of  twitter. Ik vind het namelijk superleuk om te weten dat mijn recepten gemaakt worden en ik ga zeker kijken. Je kunt natuurlijk ook altijd het recept delen op mijn Facebook pagina. En niet vergeten om het recept op Pinterest te bewaren om het eenvoudig terug te vinden Tot snel!
📖 Recipe
Abonneer je voor nog meer leuke video’s op mijn kanaal!
https://www.youtube.com/c/ByAndreaJanssennlChocolade mousse trifle
Pas met de knoppen het aantal personen aan.
Apparatuur
- Handmixer
- kom en pan (au-bain-marie)
- Spatel
- Spuitzak met kartel spuitmond
Ingrediënten
125 ml slagroom
2 eieren gesplitst, maat M
2 plakjes Cake
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
- Doe de chocolade, boter en 2 eetlepels slagroom in een vuurvaste kom.
- Hang die kom boven een pan met kokend water.
- Laat de chocolade smelten en zet de kom dan op het werkblad.
- Laat 5 minuten tot rust komen en meng alles goed door.
- Roer met een spatel de eierdooiers één voor één door de chocolade.
- Met een mixer klop je de rest van de slagroom stijf.
- Meng die met een spatel door het chocolade mengsel.
- Klop vervolgens met een mixer in een vetvrije kom de eiwitten stijf.
- Schep 2 eetlepels eiwit door het chocolademengsel en meng met de spatel erdoor (zo went het mengsel aan de luchtige eiwitten).
- Voeg dan de rest van de eiwitten voorzichtig toe en meng die met een spatel zachtjes door de chocola.
- Doe de mousse in een spuitzak en laat tenminste 3 uur opstijven in de koelkast.
- Leg een half plakje cake onderin het glas en besprenkel met een theelepel kersenlikeur.
- Spuit een laagje mousse op de cake.
- Leg de andere helft van de cake voorzichtig op de mousse en besprenkel met kersenlikeur.
- Spuit een tweede laagje mousse op de cake.
- Garneer met chocolade krullen.
Opmerkingen:
Indicatie Voedingswaarde (Per Persoon / Portie)
Wat gebruik ik in de
keuken?
Ik heb diverse keukengereedschappen gebruikt om dit recept te maken. Wil je meer weten over de gebruikte spullen (of gewoon meer informatie hoe je ze gebruikt en waar je op moet letten bij je aankoop) volg dan de link. Het is ook mogelijk om de spullen te bestellen.
- een goed stel messen
- snijplanken
- Mixer, staafmixer
- Kwastjes, spatels en andere bakbenodigdheden
- Pannen
Geef een reactie