Trifle met Aardbeien in een glaasje is een heerlijk en eenvoudig toetje dat er prachtig uit ziet in een glas. Dit recept combineert zachte cake, verse aardbeien, luchtige slagroom en romige mascarpone. Een perfecte mix van zoet en romig, met de frisse touch van de aardbeien.
Aardbeien Trifle met Cake en Mascarponeroom
In de lente en zomer zijn de aardbeien op hun best. En wat is er nu leuker om daar een toetje mee te maken. Niet te veel werk natuurlijk, want het warme weer is (hopelijk) aanwezig om van te genieten. En doordat je het serveert in individuele glaasjes heeft iedereen evenveel.
De cake maak je eenvoudig zelf, of je koopt hem kant-en-klaar. De Mascarponeroom maken kost je een minuut of vijf. Alles in laagjes met verse aardbeien en je hebt een toetje dat niet alleen heerlijk smaakt, maar er ook nog eens lekker uitziet. Perfect voor een zomerse dag!
Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
📖 Recipe
Author:
Ingrediënten
- 200 ml slagroom
- 1 theelepel vanille-extract
- 3 eetlepels suiker
- 250 gram mascarpone op kamertemperatuur
- 8 plakjes Cake 1 cm dik
- 100 gram aardbeien Gewassen en ontkroond. Halveer de aardbeien.
- 2 eetlepels chocoladerasp vlokken of hagelslag kan ook
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
- Doe de slagroom in een kom met het vanille-extract en de suiker en mix op gemiddelde stand tot het Griekse yoghurt dikte is.200 ml slagroom, 1 theelepel vanille-extract, 3 eetlepels suiker
- Schep de mascarpone bij de slagroom en mix op lage snelheid tot de room stijf is.250 gram mascarpone
- Pak een plakje cake en duw met de bovenzijde van het glas dat je wilt gaan vullen een rondje uit de cake. Herhaal tot je acht plakken hebt (voor 4 toetjes).8 plakjes Cake
- Doe onderin elk glas een plakje cake. Bedek de cake met een laag van 1 cm verse aardbeien. Schep een laag mascarpone room op de aardbeien.100 gram aardbeien
- Herhaal dit, cake, aardbeien en tenslotte mascarpone room.
- Garneer met verse aardbeien en chocoladerasp2 eetlepels chocoladerasp
Opmerkingen:
- Koelkast: Een trifle bewaar je tot je hem gaat eten in de koeling. Je kunt deze trifle met aardbeien tot 2 dagen. Dek hem daarbij lichtjes af met plasticfolie.
- Diepvries: Je kunt een trifle niet invriezen.
Geef een reactie