Een heerlijk makkelijk recept dit frisse nagerecht: mango mousse met gin. Een geurig en smaakvol accent geeft het vleugje bruine gin.
Een lekker en luchtig dessert deze zoete mango mousse op smaak gebracht met een vleugje gin. Een makkelijk te maken recept en erg lekker. Ik heb bruine gin gebruikt met specerijen omdat dit de smaak van de mango ophaalt. Maar dat hoeft niet.
P.S. Omdat het mangosap gezoet is heb ik besloten geen suiker toe te voegen aan het dessert. Mocht je ongezoet mangosap hebben, voeg dan naar smaak suiker toe aan het gerecht.
- Gelatine lost op in een hete vloeistof. Daarom verwarm je het mango sap. Let wel op dat de bindkracht van gelatine achteruit gaat als het kookt. Zet daarom voor het toevoegen het vuur uit.
- Omdat je de slagroom eerst laat wennen aan het eiwit, mengt het eenvoudiger en blijft het veel luchtiger.
- er personen onder de 18 mee eten, week je hun cantuccini in 1 eetlepel mangosap in plaats van in de jenever.
- 2 blaadjes gelatine kun je vervangen door 3 gram poeder gelatine of 1 gram agar agar
- Wil je geen eiwit gebruiken in verband met Salmonella (wat niet vaak voorkomt, maar met gewone eieren altijd mogelijk is), dan kun je in de supermarkt gepasteuriseerd eiwit kopen. Ook kun je kiezen voor aquafaba. Aquafaba is de vloeistof die overblijft na het koken van bonen (kikkererwten etc). 3 eetlepels aquafaba vervangt 1 eiwit.
- Mango kun je vervangen door ananas. Vervang de Gin dan door Malibu. Zo krijg je een tropisch toetje.
Bewaren
- Doordat je eiwit gebruikt, maak je deze mousse het liefst zo kort mogelijk voordat je gaat eten. Zorg ervoor dat de toetjes, tot je ze gaat serveren, in de koelkast bewaart.
🎥 Video
Hier vind je twee methodes om je mango makkelijk te snijden.
Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
📖 Recipe
Author:
Ingrediënten
- 6 eetlepels cantuccini kleine variant, anders moet je ze in stukjes breken)
- 4 eetlepels gin
- 1 mango
- 2 blaadjes gelatine
- 2 eiwitten maat L
- 200 ml mango sap
- 150 ml slagroom
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
- Leg de gelatineblaadjes in een bak koud water.
- Verdeel de cantuccini over de glazen.
- Schenk over de koekjes 1 eetlepel bruine jenever en laat even intrekken.
- Roer door en laat de jenever verder intrekken.
- Snij de mango in kleine blokjes en schep die op de cantuccini.
- Breng 100 ml mango sap aan de kook en laat 5 minuten zachtjes inkoken.
- Draai het vuur uit en voeg de gelatine blaadjes toe.
- Roer goed door tot ze oplossen. Laat licht afkoelen.
- Klop de eiwitten stijf in een schone kom.
- In een tweede kom sla je de slagroom stijf.
- Spatel het mango sap door de slagroom en meng goed door.
- Voeg een grote lepel geslagen eiwit toe en meng dit door elkaar.
- Voeg daarna de rest van het eiwit toe en roer voorzichtig door het mengsel om zijn luchtigheid te behouden.
- Schep op de mango in de glaasjes en laat ten minste 2 uur koelen in de koeling.
- Kook het restant mango sap in tot een dikke siroop en laat afkoelen.
- Snij de mango nog in lichte schijfjes.
- Schenk ongeveer 1 eetlepel siroop op de mango mousse en decoreer met mango schijfjes.
Opmerkingen:
- Gelatine lost op in een hete vloeistof. Daarom verwarm je het mango sap. Let wel op dat de bindkracht van gelatine achteruit gaat als het kookt. Zet daarom voor het toevoegen het vuur uit.
- Omdat je de slagroom eerst laat wennen aan het eiwit, mengt het eenvoudiger en blijft het veel luchtiger.
- er personen onder de 18 mee eten, week je hun cantuccini in 1 eetlepel mangosap in plaats van in de jenever.
- 2 blaadjes gelatine kun je vervangen door 3 gram poeder gelatine of 1 gram agar agar
- Wil je geen eiwit gebruiken in verband met Salmonella (wat niet vaak voorkomt, maar met gewone eieren altijd mogelijk is), dan kun je in de supermarkt gepasteuriseerd eiwit kopen. Ook kun je kiezen voor aquafaba. Aquafaba is de vloeistof die overblijft na het koken van bonen (kikkererwten etc). 3 eetlepels aquafaba vervangt 1 eiwit.
- Mango kun je vervangen door ananas. Vervang de Gin dan door Malibu. Zo krijg je een tropisch toetje.
Geef een reactie