Extra romige cake, je maakt het door aan het beslag roomkaas en zure room toe te voegen. Het geeft een lichte structuur, zorgt ervoor dat de cake niet uitdroogt en een romige zoete smaak.
Waar een normale cake gemaakt wordt met eenzelfde verhouding (gewicht) aan bloem, eieren, suiker en boter is deze cake net even anders. En waarom zou je dat aanpassen?
Waarom roomkaas en zure
room?
Waar een gewone cake wat droog kan smaken, zorgen de roomkaas en de zure room ervoor dat dat nu juist niet zo is. Maar wel zodanig dat de smaak hetzelfde blijft. Dus je krijgt daardoor een heerlijke cake die romig proeft, niet gortdroog is en toch superlekker van smaak met een heerlijke korst.
It's a good taste!
Recept cake met
roomkaas
Heb je deze cake met roomkaas gemaakt? Tag dan #byandreajanssen op Instagram of  twitter. Ik vind het namelijk superleuk om te weten dat mijn recepten gemaakt worden en ik ga zeker kijken. Je kunt natuurlijk ook altijd het recept delen op mijn Facebook pagina. En niet vergeten om het recept op Pinterest te bewaren om het eenvoudig terug te vinden Tot snel!
Abonneer je voor nog meer leuke video’s op mijn kanaal!
https://www.youtube.com/c/ByAndreaJanssennlCake met roomkaas
Apparatuur
- Cakeblik 23 cm
Ingrediënten
- 250 gram boter (kamertemperatuur)
- 175 gram roomkaas (kamertemperatuur)
- 350 gram suiker
- 60 gram zure room
- 1 theelepels vanille extract
- 5 eieren (maat L)
- 250 gram bloem
- 30 gram maizena
- ½ theelepel bakpoeder
- â…› theelepel zout
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Hoe maak je het:
- Verwarm de oven voor op 165 graden Celsius.
- Boter de cakevorm goed in.
- Doe de boter in een kom en mix op hoge snelheid 2 minuten tot hij romig is.
- Schep de roomkaas erbij en mix nog eens 2 minuten.
- Strooi de suiker erbij en mix op hoge snelheid gedurende 1 minuut.
- Voeg de zure room en vanille toe en meng alles op hoge snelheid door. Ongeveer 1 minuut.
- Zet de mixer nu laag en voeg nu 1 voor 1 de eieren toe. Voeg het volgende ei pas toe als het voorgaande goed gemengd is.
- Meng in een kom de bloem, maizena, bakpoeder en zout en schep die door het beslag. Mix nog even op lage snelheid tot alles goed gemengd is, maar stop dan meteen met mixen want anders klop je de lucht eruit.
- Schenk het beslag in de cakevorm en zet in de oven. Bak gedurende 90 minuten.
- Controleer of de cake gaar is door in het midden een saté prikker te steken. Komt hij er droog uit dan is de cake gaar.
- Laat 5 minuten staan en haal de cake dan uit de vorm. Laat verder afkoelen op een rek.
Opmerkingen:
Indicatie Voedingswaarde (Per Persoon / Portie)
Wat gebruik ik in de
keuken?
Ik heb diverse keukengereedschappen gebruikt om dit recept te maken. Wil je meer weten over de gebruikte spullen (of gewoon meer informatie hoe je ze gebruikt en waar je op moet letten bij je aankoop) volg dan de link. Het is ook mogelijk om de spullen te bestellen.
- een goed stel messen
- snijplanken
- Kwastjes, spatels en andere bakbenodigdheden
- Mixer, staafmixer
- Cakeblik
Geef een reactie