Deze heerlijke stroopwafelcake is romig en zoet. Met een krokante buitenlaag. Heel erg lekker, zondig lekker bijna. Heerlijk om op Zondag bij de koffie te eten.
Stroopwafeltaart (of stroopwafel cheesecake), maak ik bijna elke verjaardag. Iedereen is er verzot op. Maar om dat nu maar even tussendoor te gaan maken vind ik net wat te ver gaan. En mijn weegschaal vindt dat zeker veel te ver gaan.
Zondag baksel
Maar ik vind het zelf wel een leuke traditie om op Zondag in plaats van een koekje een lekker plakje cake te serveren. En deze week ben ik met stroopwafels aan de gang gegaan. En het was een groot succes! Echte een Winters getinte cake met de koekkruiden en de stroop, maar je eet je vingers erbij op. Dit recept kon ik jullie natuurlijk niet onthouden.
Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!Â
Abonneer je voor nog meer leuke video’s op mijn kanaal!
https://www.youtube.com/c/ByAndreaJanssennlStroopwafel cake
Ingrediënten
- 200 gram boter kamertemperatuur (en 1 eetlepel voor het invetten van het bakblik)
- 150 gram suiker
- 1 theelepel vanille-extract
- 2 eieren (maat L)
- 4 eigelen
- 200 gram zelfrijzend bakmeel
- 1 theelepel speculaaskruiden
- â…› theelepel zout
- 7 stroopwafels
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Hoe maak je het:
- Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
- Vet de cakevorm in met boter.
- Doe de boter samen met de suiker in een kom en meng tot het botermengsel lichtgeel van kleur is en luchtig (ongeveer 3 minuten).
- Doe de ei-gelen erbij en meng tot ze opgenomen zijn.
- Schenk de eieren er één voor één erbij terwijl je blijft mixen.
- Schep de speculaaskruiden, zout en het vanille-extract erdoor en mix nog 1 minuut.
- Zet de mixer uit en zeef het bakmeel boven de kom.
- Mix nog 1 minuut op lage snelheid.
- Meng met een spatel de stroopwafels door het beslag.
- Schenk het beslag in de vorm en bak 60 tot 70 minuten in de oven tot de cake gaar is (controleer met behulp van een saté-prikker. Komt de prikker droog uit de cake dan is de cake gaar.).
- Laat nog 5 minuten in de vorm staan en los de cake dan op een rooster.
Geef een reactie