Vandaag een makkelijk stroopwafelcake recept, romig en zoet met een knapperige buitenkant. Een eenvoudig recept dat je snel kunt maken. Met de heerlijke smaak van stroopwafels wordt dit een traktatie waar je niet genoeg van zult kunnen krijgen. Een topcake voor elk verjaardagsfeest, maar ook lekker bij koffie en thee.

Zelf Stroopwafelcake Maken
Stroopwafeltaart (of stroopwafel cheesecake), maak ik bijna elke verjaardag. Iedereen is er verzot op. Maar om dat nu maar even tussendoor te gaan maken vind ik net wat te ver gaan. En mijn weegschaal vindt dat zeker veel te ver gaan. Maar een plakje cake af en toe moet kunnen toch?
En de charme van deze stroopwafelcake zit hem in zijn eenvoud. Je hebt geen ingewikkelde ingrediënten of rare bakvormen nodig. Het geheim zit hem in de stukjes stroopwafels die een extra smaak aan de cake geven. Het is de perfecte traktatie als je gasten krijgt, of zin hebt in iets lekkers.
Zondag baksel: Stroopwafel Speculaas Cake
Op zondag bak ik vaak een cake en de jongens kijken daar echt naar uit. En nu ze wat ouder worden dragen ze ook voortaan zelf ideeën aan. Stroopwafels is een van hun favoriete koeken dus dat leek ze wel wat. En dus ben ik deze week ben ik met stroopwafels aan de gang gegaan. En het was een groot succes! Echte een Winters getinte cake met de koekkruiden en de stroop. Dit recept kan ik jullie natuurlijk niet onthouden.

Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
📖 Recipe
RECEPTKAART
Makkelijk Stroopwafelcake Recept
Apparatuur
Ingrediënten
- 200 gram boter, kamertemperatuur, en 1 eetlepel voor het invetten van het bakblik
- 150 gram suiker
- 4 eigelen
- 2 eieren, maat L
- 1 theelepel speculaaskruiden
- 1 theelepel vanille-extract
- ⅛ theelepel zout
- 200 gram zelfrijzend bakmeel
- 7 stroopwafels, grof gehakt of gesneden
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 °C of 160 °C.
- Vet de cakevorm in met boter. Bestuif met bloem en klop het te veel uit de bakvorm.
- Doe de boter samen met de suiker in een kom en meng tot het botermengsel lichtgeel van kleur is en luchtig (ongeveer 3 minuten).200 gram boter, 150 gram suiker
- Doe de eigelen erbij en meng tot ze opgenomen zijn.4 eigelen
- Schenk de eieren er één voor één erbij terwijl je blijft mixen.2 eieren
- Schep de speculaaskruiden, zout en het vanille-extract erdoor en mix nog 1 minuut.1 theelepel speculaaskruiden, 1 theelepel vanille-extract, ⅛ theelepel zout
- Zet de mixer uit en zeef het bakmeel boven de kom.200 gram zelfrijzend bakmeel
- Mix nog 1 minuut op lage snelheid.
- Meng met een spatel de stroopwafels door het beslag.7 stroopwafels
- Schenk het beslag in de vorm en bak 60 tot 70 minuten in de oven tot de cake gaar is (controleer met behulp van een satéprikker. Komt de prikker droog uit de cake dan is de cake gaar.).
- Laat nog 5 minuten in de vorm staan en los de cake dan. Laat afkoelen op een rooster.
Opmerkingen
- Schud de vorm lichtjes. Als de bovenkant van de cake beweegt, is hij nog niet klaar.
- Druk met je vinger op het midden van de stroopwafelcake. Als de afdruk meteen terug veert, is de cake klaar. Als er een kuiltje zichtbaar blijft, moeten ze iets langer bakken.
- Prik een tandenstoker in het midden van een cake. Als deze er schoon en droog uit komt, dan is de cake gaar.
- Koelkast: Pak goed in plasticfolie en bewaar 2 dagen in de koeling.
- Diepvries: Verpak in twee lagen plasticfolie en bewaar maximaal 2 maanden in de diepvries. Laat ontdooien in de koelkast.
Geef een reactie