Heerlijke yakitori gekruide kipgehakt spiesjes. De spiesjes grill je op de bbq of grill plaat. Bij de spiesjes serveer je een heerlijke yakitori saus, zelfgemaakt natuurlijk.
Review Basisboek Aziatisch
Regelmatig worden mij nieuwe kookboeken onder de aandacht gebracht en af en toe besluit ik er een te reviewen, zodat jullie ook weten wat er in kookboeken land zoal te koop is (en of het een boek is wat je zeker kunt aanschaffen). Zo ook het basisboek Aziatisch wat mij werd toegestuurd, waarin 300 recepten stap voor stap worden beschreven van Jody Wassalon en Emily Ezekiel.
Pluspunten uit het boek
Wanneer je door het boek heen bladert zie je dat het zijn (onder)titel helemaal waar maakt. Aziatische recepten die heel duidelijk met tekst en foto zijn beschreven. Er worden tal van verschillende keukens behandelt (zoals Japans, Thais, Chinees en Koreaans) en de bekende gerechten (Kip teriyaki, Pad thaï, loempia's en Chai Mein) ontbreken zeker niet in dit boek. Maar ook wat onbekende gerechte zoals Sunomono of Korokke zijn beschreven.
In het boek zijn praktische tips, zoals hoe je een wok inbrandt en goed rijst kookt opgenomen. Ook is er een lijst van verse producten (met foto) als streekspecifieke producten gepubliceerd.
Een verklarende woordenlijst ontbreekt ook niet. En wat ik superfijn vindt is dat je zowel op naam als op ingrediënt kunt zoeken. En dit boek is afgewerkt met een harde kaft. Echt helemaal top.
Zijn er ook minpunten? Eigenlijk niet. Dit boek omvat precies waar het voor staat en uit ervaring kan ik inmiddels zeggen dat de recepten heerlijk zijn.
Kortom ben je op zoek naar een boek waarin Aziatische heerlijke recepten worden beschreven die stap voor stap zijn beschreven dan is dit een aanrader.
BESTEL BASISBOEK AZIATISCH VOOR €15,95 BIJ BOL.COM VIA DEZE LINK EN STEUN DAARMEE MIJN WERK AAN DEZE SITE.
En nu een heerlijke recept uit het boek:
It's a good taste!
Recept Yakitori kipgehakt
spies
Heb je deze Yakitori kipgehakt spiesjes gemaakt? Tag dan #byandreajanssen op Instagram of twitter. Ik vind het namelijk superleuk om te weten dat mijn recepten gemaakt worden en ik ga zeker kijken. Je kunt natuurlijk ook altijd het recept delen op mijn Facebook pagina. En niet vergeten om het recept op Pinterest te bewaren om het eenvoudig terug te vinden Tot snel!
Yakitori kipgehakt spiesjes
Ingrediënten
- 375 gram kipfilet fijngesneden
- 2 eieren losgeklopt, L
- ½ theelepel zout
- 4 theelepels maizena
- 60 gram panko of paneermeel
- 1 eetlepel gemberwortel vers en geraspt
- 80 ml saké
- 100 ml sojasaus
- 1 eetlepel mirin
- 1 eetlepel poedersuiker
- 2 eetlepels zonnebloemolie
Notes
Instructies
- Leg de bamboespiesjes in een kom met water, zodat ze goed nat zijn en niet verbranden tijdens het grillen.
- Maak eerst kipgehakt door de kip in een keukenmachine fijn te malen.
- Meng het gehakt met de eieren, zout, 1 eetlepel maïzena, panka en gember en kneed het goed door, zodat het gemengd is.
- Maak van het kipgehakt balletjes van ongeveer 2.5 cm doorsnede en leg die op een koud bord.
- Dek af met plastic folie en laat minimaal 30 minuten opstijven in de koelkast (zodat ze in de pan niet uit elkaar vallen).
- Maak de saus door saké, sojasaus, mirin en poedersuiker bij elkaar in een pan te doen en vervolgens op laag vuur te verwarmen tot het kookt.
- Maak een sausje van de ½ theelepel maizena met 1 eetlepel water en schenk dat, wanneer de saus kookt, erbij terwijl je roert.
- Laat de saus indikken (duurt ongeveer 5 minuten). Zet het sausje op een sudderplaatje, zodat het warm blijft.
- Laat de grill(pan) heet worden.
- Rijg aan elk spiesjes drie balletjes met kipgehakt en bestrijk met wat olie.
- Grill de balletjes, terwijl je af en toe keert, tot ze gaar en bruin zijn.
- Haal de spiesjes door de saus en serveer meteen.
Nutrition
Geef een reactie