Knapperige kandijkoeken met een gekarameliseerde suiker smaak. Een traktatie waar iedereen heel erg blij van wordt.
Kandij, ontstaan in het Oosten, is eigenlijk niets anders dan klontjes gekristalliseerde suiker. Vroeger at ik het stiekem uit het kandijpotje. Het knisperde zo lekker in je mond en smaakt een beetje karamel achtig. Vandaar waarschijnlijk ook mijn grote voorkeur voor kandijkoeken. En vandaag een heerlijk recept.

Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
📖 Recipe
RECEPTKAART
Kandijkoeken
Apparatuur
- hetelucht oven of onder en bovenwarmte oven (in dat geval verhoog je de in het recept aangegeven temperatuur met 20 graden Celsius)
Ingrediënten
- 100 ml stroop
- 75 gram kandijsuiker
- 300 gram zelfrijzend bakmeel
- 3 eieren, maat L
- 175 gram roomboter, ongezouten (+ extra om de bakplaat in te vetten)
- ⅛ theelepel zout
- ¼ theelepel kaneel
- ¼ theelepel nootmuskaat
Instructies
- Maal de kandijsuiker fijn in een keukenmachine.
- In een kom meng je het zelfrijzend bakmeel, stroop, eieren, boter, zout, kaneel en nootmuskaat tot een glad deeg met de mixer.
- Wanneer het een egaal mengsel is meng je de fijngemalen kandijsuiker door het beslag. Zet het beslag 1 uur in de koelkast.
- Verwarm de oven voor naar 180 graden Celsius.
- Vet een bakplaat in met boter. Schep met een lepel 1 x wat beslag op de plaat. Herhaal dat voor de rest van de plaat, waarbij je telkens 5 cm tussen de koekjes laat (het deeg zal iets gaan uitlopen).
- Zet in de oven en kook 20 tot 25 minuten of tot ze goudbruin zijn.
- Laat afkoelen op een rooster en bewaar ze in een luchtdichte afgesloten doos.
Geef een reactie