Knapperige kandijkoeken met een gekarameliseerde suiker smaak. Een traktatie waar iedereen heel erg blij van wordt.
Kandij, ontstaan in het Oosten, is eigenlijk niets anders dan klontjes gekristalliseerde suiker. Vroeger at ik het stiekem uit het kandijpotje. Het knisperde zo lekker in je mond en smaakt een beetje karamel achtig. Vandaar waarschijnlijk ook mijn grote voorkeur voor kandijkoeken. En vandaag een heerlijk recept.

Ik vind het zó leuk om te zien wat jij maakt! Deel je foto met #byandreajanssen - ik ben superbenieuwd! Vond je dit recept lekker? Laat dan een beoordeling achter op de receptenkaart hierboven! Jouw feedback helpt andere thuiskoks en mij enorm.
Nog meer zin om te koken? 📺 Check mijn YouTube | 📌 Pin 'm op Pinterest
📖 Recipe
RECEPTKAART
Knapperige kandijkoeken met een gekarameliseerde suiker smaak. Een traktatie waar iedereen heel erg blij van wordt.
Ingrediënten
- 75 gram bruine kandijsuiker
- 100 ml schenkstroop
- 300 gram zelfrijzend bakmeel
- 3 eieren, maat L
- 175 gram roomboter, ongezouten (+ extra om de bakplaat in te vetten)
- ⅛ theelepel zout
- ¼ theelepel gemalen kaneel
- ¼ theelepel gemalen nootmuskaat
Instructies
- Maal de kandijsuiker fijn in een keukenmachine.75 gram bruine kandijsuiker
- In een grote kom meng je het zelfrijzend bakmeel, stroop, eieren, boter, zout, kaneel en nootmuskaat tot een glad deeg met de mixer.100 ml schenkstroop, 300 gram zelfrijzend bakmeel, 3 eieren, 175 gram roomboter, ⅛ theelepel zout, ¼ theelepel gemalen kaneel, ¼ theelepel gemalen nootmuskaat
- Wanneer het een egaal mengsel is, meng je de fijngemalen kandijsuiker door het beslag. Zet het beslag 1 uur in de koelkast.
- Verwarm de oven voor naar 180 ℃
- Vet een bakplaat in met boter. Schep met een lepel 1 x wat beslag op de plaat. Herhaal dat voor de rest van de plaat, waarbij je telkens 5 cm tussen de koekjes laat (het deeg zal iets gaan uitlopen).
- Zet in de oven en kook 20 tot 25 minuten of tot ze goudbruin zijn.
- Laat afkoelen op een rooster en bewaar ze in een luchtdichte afgesloten doos.
Voedingswaarde
Calories: 161kcalCarbohydrates: 20gProtein: 3gFat: 8gSaturated Fat: 5gPolyunsaturated Fat: 1gMonounsaturated Fat: 2gTrans Fat: 0.3gCholesterol: 43mgSodium: 93mgFiber: 0.4gSugar: 9gVitamin A: 255IUVitamin C: 0.002mgIron: 0.3mg
Heb je dit recept geprobeerd?Laat me weten hoe je het vindt!











Geef een reactie