Een recept voor romig Appeltaart ijs. Voortaan kun je dus ook appeltaart eten in de zomer met warm weer. Ik ben fan ;-).
Deze maand in de foodblogswap mocht ik koken van het blog van Simone Foodquotes genaamd.
Simone deelt gezonde recepten, tips en reviews. En een Brabantse blogster uit Eindhoven. Tja dan heb je al een streepje voor, want er zijn helaas niet zoveel Brabantse bloggers die ik tegenkom bij evenementen.
Toen ik aan het rondneuzen was op haar blog kwam ik dit heerlijke recept tegen voor Appeltaart ijs. Echt voor appeltaart kun je me altijd wakker maken. Ik heb dan ook al veel verschillende appeltaart recepten op het blog staan. En dus zal appeltaart ijs waarschijnlijk een goede tweede (of eerste worden ;-)).
Appeltaart ijs zonder ijsmachine
Omdat ik geen ijsmachine meer heb (helaas kaduuk gegaan), ga ik dit recept zonder machine maken. Dat gaat namelijk prima. Door gebruik te maken van slagroom en die te kloppen krijg je namelijk voldoende lucht in het ijs. Het is dan wel belangrijk om daarna de slagroom met veel liefde te behandelen. Je roert de rest van de ingrediënten er heel voorzichtig doorheen, anders ben je te veel lucht kwijt. En dat is dan weer minder lekker.
Gekarameliseerde appels
De appeltjes heb ik even aangebakken met wat kaneel (want dat hoort in appeltaart) en extra suiker waardoor ze karameliseerden. Omdat je ijs gaat maken heb je net wat meer suiker nodig (dat is een bijkomend effect van ijs). Op deze manier is dat geen probleem. Zorg wel dat je de appeltjes goed laat afkoelen voordat je verder gaat, je wilt tenslotte ijs maken.
Recept Romig appeltaart ijs

Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
📖 Recipe
RECEPTKAART
Romig Appeltaart IJs
Apparatuur
- diepvries
Ingrediënten
Gekarameliseerde appels
- 2 Granny Smith
- 1 theelepel kaneel
- 4 eetlepels donkerbruine basterdsuiker
- 15 gram roomboter, ongezouten
Romig appeltaartijs
- 250 ml slagroom
- ½ theelepel vanille extract
- 250 gram mascarpone
- 4 eetlepels poedersuiker
- 1 theelepel kaneel
- 70 gram zandkoekjes
Instructies
Gekarameliseerde appeltjes
- Schil de appels en verwijder het klokhuis.2 Granny Smith
- Snij de appels in kleine stukjes.
- Meng in een kommetje de kaneel en bruine suiker en meng vervolgens de appelstukjes hierdoorheen.1 theelepel kaneel, 4 eetlepels donkerbruine basterdsuiker
- Smelt de roomboter in de koekenpan en voeg de appels toe. Zet het vuur laag en bak de appels ongeveer 3 minuten aan beide zijden.15 gram roomboter
- Laat afkoelen naar kamertemperatuur.
Romig appeltaart ijs
- Schenk de slagroom met het vanille-extract en de poedersuiker in een kom en mix met de mixer tot yoghurt dikte.250 ml slagroom, ½ theelepel vanille extract, 4 eetlepels poedersuiker
- Doe ⅓ van de mascarpone bij het mengsel en meng die er voorzichtig doorheen.250 gram mascarpone
- Wanneer het goed gemengd is voeg je de rest van de mascarpone toe en meng je deze rustig met een spatel door het mengsel.
- Doe de helft van de appels en de kaneel bij de slagroom.1 theelepel kaneel
- Verkruimel de helft van de zandkoekjes boven de kom.70 gram zandkoekjes
- Schep voorzichtig de appels, kaneel en zandkoekjes door het slagroom mascarpone mengsel.
- Schenk dit in een diepvriesbak.
- Verdeel de rest van de appeltjes hierover.
- Verkruimel ook de rest van de koek boven het ijs.
- Zet in de vriezer en laat minimaal 6 uur hierin staan, zodat je een romig ijs krijgt.
Geef een reactie