Dit recept voor snelle tiramisu met licor 43 doet zijn naam eer aan. Binnen 10 minuten op tafel. En heel erg lekker door de vanille achtige smaak van de licor 43. Een top combinatie dus.
Het was alweer foodblogswap tijd. Nu ja gisteren was de laatste dag en ik zat de hele dag startklaar, maar ja de server gooide roet in het eten. Maar dat betekent niet dat ik niet mee doe. Nee ik had een superlekker gerecht gemaakt wat ik met jullie wilde delen.
Het blog wat ik deze keer kreeg toegewezen was van Marjolein en het heet: Equileven, bioloog, liefhebber van natuur en lekker eten, ik voel toch een band. ook equileven kookt snelle gerechten, maar bakt graag en heeft ook desserts. Zonder pakjes en zakjes. Mooi, mooi, mooi. Daardoor viel het ook niet mee om iets te kiezen, maar uiteindelijk koos ik voor een lekker simpel gerecht, snel klaar en tiramisu en licor 43. Tja die combinatie kan alleen maar lekker zijn.
En dat was het ook zeker. Licor 43 is een Spaanse likeur met 43 geheime ingrediënten (en vandaar dus de naam). Het heeft een beetje een vanille achtige smaak en is erg lekker. En dat ik niet de enige ben die dat vindt, bewijst wel de export naar meer dan 60 landen over de hele wereld.
De tiramisu die Marjolein maakte was iets anders omdat zij de mascarpone enkel opklopte en gebruikte. Ik vind het persoonlijk dan erg machtig en de smaak net iets te. Dus ik heb hem met wat slagroom (ik zei niet dat het gezonder werd ;-)) verdund. Ook heb ik het zakje vanille-suiker vervangen door extract en honing. En een topping gemaakt met pepernoten, want het is per slot van rekening over een maand alweer Sinterklaas.
Omdat...
- er kinderen mee eten kun je hun lange vingers drenken in karamelsiroop uit de winkel. Erg lekker.
- je de mascarpone goed romig wilt krijgen, gebruik je hem bij kamertemperatuur.
- je kunt ook het vanille-extract en honing vervangen door een zakje vanille suiker.
Recept Snelle tiramisu met licor 43
Heb je deze snelle tiramisu met licor43 gemaakt? Tag dan #byandreajanssen op Instagram of twitter. Ik vind het namelijk superleuk om te weten dat mijn recepten gemaakt worden en ik ga zeker kijken. Je kunt natuurlijk ook altijd het recept delen op mijn Facebook pagina. En niet vergeten om het recept op Pinterest te bewaren om het eenvoudig terug te vinden Tot snel!
📖 Recipe
Author:
Apparatuur
Ingrediënten
- 6 lange vingers
- 20 ml licor 43
- 3 eetlepels mascarpone kamertemperatuur
- 3 eetlepels slagroom
- 1 theelepel vanille-extract
- 2 eetlepels honing
- snufje cacao
- speculaas optioneel verkruimeld
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
- Verdeel 4 lange vingers over 2 glaasjes.
- Besprenkel met de helft van de licor 43.
- Klop de mascarpone los met de slagroom, het vanille-extract en de honing tot het goed luchtig is.
- Schep op de lange vingers.
- Verdeel de laatste lange vingers over de glaasjes en besprenkel met licor 43.
- Bestrooi met cacao
- (optioneel doe je er nog wat verkruimeld speculaas overheen)
Geef een reactie