Zelf gehaktspiesjes maken met bacon is een geweldig recept om van gewoon rundergehakt iets heerlijks te maken voor op de BBQ. Het rundergehakt is op smaak gebracht met ui en knoflook en omwikkeld met bacon.
De bacon breng je op smaak met mosterd, Maple syrup en whiskey. Hierdoor krijgt het gehakt zo'n smaakexplosie. Grill de spiesjes op de BBQ tot ze gaar zijn, en je gaat ervan genieten! Een heerlijk recept voor je volgende zomerbarbecue.
Zelf Gehaktspiesjes Maken met Bacon
Ik hou van een lekker kipspiesje, zoete spareribs of varkenshaas spies gegrild op de BBQ. Ze zijn heel gebruikelijk om te gebruiken. Maar wist je dat je ook rundergehakt kunt gebruiken om een fantastische kebab te maken?
Het rundergehakt wordt op smaak gebracht met eenvoudige ingrediënten: ui, knoflook, zout en peper en in kleine gehaktballetjes gerold. En dan glazuur je stukjes spek met honing, ahornsiroop en mosterd en wikkel je dat om de gehaktballetjes. Rijg tot slot aan een satéprikker en gril de spiesen.
Dat is alles wat je nodig hebt: een simpele, makkelijke en smaakvolle gehaktspies!
Wat heb je nodig voor Kruidige Gehaktspiesen met Bacon?
Om deze Gehaktspiesjes met Bacon zelf te maken, heb je de volgende ingrediënten nodig. De juiste hoeveelheden vind je in de receptenkaart onderaan de blog:
- Rundergehakt - rundergehakt heeft een heerlijke smaak en bite. Je kunt ook kiezen voor half-om-half, kip of lamsgehakt.
- Ui en knoflook - om het gehakt op smaak brengen.
- Ahornsiroop, honing en mosterd - Om een glaze te maken dat je gebruikt om het spek te marineren.
- Bacon - Geeft smaak en wat zout aan het rundvlees. Het wordt knapperig (heerlijk in combinatie met het zachtere rundergehakt).
Hoe maak je BBQ-spiesjes van gehakt en bacon
Een printbaar recept met stap-voor-stap beschrijving vind je onderaan deze blog.
- Maak de glaze door whiskey, ahornsiroop en mosterd te mengen.
- Fruit de uien met de knoflook tot ze glazig zijn. Voeg uien, knoflook, zout en peper toe aan het gehakt en meng. Neem een portie vlees ter grootte van een ijsbol (met een ijsschep is makkelijk) en rol het in een bal.
- Bestrijk de bacon repen met de whiskey, ahornsiroop en mosterd glaze en wikkel ze om de kleine gehaktballetjes.
- Prik de gehaktballetjes aan spiesjes. Grill aan beide kanten tot ze gaar zijn (ongeveer 5 minuten aan elke kant).
Serveer dit bij je volgende zomerbarbecue met kip en varkenshaas shaslick, zoete spareribs en focaccia met gekarameliseerde uien en kruidenboter.
Garneer met peterselie.
Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
📖 Recipe
Author:
Apparatuur
Ingrediënten
- 1 eetlepel whiskey
- 1 eetlepel maple syrup
- 1 eetlepel mosterd
- 1 eetlepel zonnebloemolie
- 1 ui gesnipperd
- 1 teentje knoflook uitgeperst
- ½ theelepel zout
- ¼ theelepel peper
- 500 gram rundergehakt
- 250 gram bacon ontbijtspek, vleeswaren
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
- Meng in een kom de whiskey, mosterd en ahornsiroop.1 eetlepel whiskey, 1 eetlepel maple syrup, 1 eetlepel mosterd
- Verhit wat olie in een koekenpan en fruit de ui en knoflook drie minuten tot de ui glazig is.1 eetlepel zonnebloemolie, 1 ui, 1 teentje knoflook
- Doe het gehakt in een grote kom en voeg het gebakken ui-knoflookmengsel, zout en peper toe. Meng½ theelepel zout, 500 gram rundergehakt, ¼ theelepel peper
- Neem wat rundvlees, ongeveer ter grootte van een ijsschep, en rol het in gehaktballen tussen de palmen van je hand. Herhaal tot al het vlees op is.
- Leg een plakje bacon voor je en strijk er wat whiskey, mosterd en Maple syrup glazuur over.250 gram bacon
- Leg een gehaktbal op het spek en wikkel die eromheen. Prik vervolgens de gehaktballen aan een spies. Herhaal dit voor drie gehaktballen en neem dan een nieuw stokje.
- Grill de gehaktspiesjes met bacon tot ze gaar zijn. Het duurt ongeveer 5 minuten aan beide kanten.
- Serveer
Opmerkingen:
- Koelkast - Bewaar de spiesjes ongebakken afgedekt tot 2 dagen afgedekt in de koelkast. Je kunt ze gebakken ook maximaal 2 dagen in de koelkast bewaren (afdekken met plasticfolie).
- Diepvries - Maak de spiesjes en wikkel ze in plastic en vervolgens in een diepvriesdoos. Zowel gebakken als ongebakken blijven ze tot een maand goed. Laat ontdooien in de koelkast.
toegevoegd. Het ligt wat hoger dan in werkelijkheid, want je houdt wat van de glaze over.
Geef een reactie