Malse, zoete spareribs gemarineerd met zelfgemaakte BBQ saus. Gaar gekookt in de oven en vervolgens gekarameliseerd op de grill. Wie kan dit heerlijke recept weerstaan.
Spareribs wij grillen ze graag op de BBQ. En een goede portie spareribs moet aan twee voorwaarden voldoen.
- ze moeten heerlijk mals zijn (het vlees moet bijna van het bot vallen)
- de smaak is superbelangrijk. Zonder een goede smaakmaker is een sparerib zoveel minder lekker.
Zelfgemaakte barbecue saus
En beide hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Je maakt deze heerlijke barbecue saus en smeert de spare ribs daar rijkelijk mee in. Pak ze in wat aluminium folie en gaar ze op lage temperatuur in de oven. Zo hoef je ze nog 10 minuten te grillen op de bbq en je hebt echt de lekkerste spareribs ooit gegeten.

Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terug vindt!

Zoete spareribs met BBQ saus
Pas met de knoppen het aantal personen aan.
Ingrediënten
Barbecuesaus
1 kleine ui fijngehakt
3 tenen knoflook platgedrukt
1 rode peper fijngesneden
55 gram bruine suiker
Zoete spareribs
2 eetlepels bruine suiker
1 eetlepel uienpoeder
4 tenen knoflook uitgeperst
50 mL zonnebloemolie
1 theelepel zout
1 theelepel peper
Instructies
Barbecuesaus
- Verhit olie in een steelpannetje en roerbak de ui en de knoflook in 1 eetlepel olijfolie, gedurende 1 minuut.
- Voeg het venkelzaad, suiker, chili, sojasaus en tomatenketchup toe en laat 5 minuten doorkoken.
- Laat de saus afkoelen tot kamertemperatuur
Zoete spareribs
- Verhit de oven voor op 130 graden Celsius.
- Voeg aan het steelpannetje met barbecuesaus de bruine suiker toe, sojasaus, uienpoeder, knoflook, olie en breng op smaak met zout en peper.
- Laat het aan de kook komen en 5 minuten doorkoken.
- Pak per ribje 2 velletjes aluminiumfolie, voldoende groot om de sparerib in te vouwen. Leg die op elkaar (met 1 velletje steekt het ribje de aluminiumfolie snel kapot).
- Smeer het ribje in met de marinade, leg het op de aluminiumfolie en voeg 1 eetlepel marinade extra toe.
- Vouw dicht, zodanig dat de lucht niet kan ontsnappen.
- Leg de ribjes in een schaal.
- Bak de ribjes vervolgens 2 uur bij 130 graden Celsius in de oven.
- Haal ze uit de aluminiumfolie en leg ze terug in de schaal.
- Bak ze vervolgens nogmaals 15 minuten bij 225 graden Celsius (of leg ze onder de grill).
Geef een antwoord