Kip mozzarella spiesjes heerlijk gegrild op de bbq. De zacht romige mozzarella blend met de kip en de zoet gerookte cherry tomaten. Een vleugje basilicum maakt het compleet.
Een nieuw vakantierecept. Wederom goed te maken op de Skottelbraai, maar ook erg lekker op de barbecue. De combinatie mozzarella, basilicum en kipfilet is erg verrassend en daardoor niet het standaard kipspiesje op de barbecue. De afwisseling met de kerstomaatjes met een lichte grill smaak maakt het af. Natuurlijk is de combinatie tomaat, mozzarella en basilicum een klassieker, maar op deze manier uitgevoerd toch weer heel anders.
Wij aten dit met gegrild stokbrood met een Caprese salade (tomaat, basilicum en mozarella) en het smaakte werkelijk heerlijk en verfrissend. Een recept wat wij zeker vaker gaan maken.
Tips
- De echte Mozzarella (met de meeste smaak) mag alleen maar zo heten wanneer het gemaakt is van de melk van buffels uit de regio Napels. Deze Mozzarella eet je het best bij kamertemperatuur.
- Door de Mozzarella in basilicumblaadjes te verpakken en dan te rollen in de kipfilet zorgt ervoor dat de spies geen kaas gaat "lekken" bij het barbecuen.
- Om te voorkomen dat je saté prikkers verbranden leg je ze eerst een uur in een bak water voordat je de kip aan de prikker rijgt.
Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
📖 Recipe
RECEPTKAART
Kip mozzarella spiesjes
Ingrediënten
- 500 gram kipfilet
- 125 gram mozzarella
- 30 gram basilicum , vers, fijngesneden
- 50 gram cherry tomaatjes
- 2 eetlepels olijfolie
- ⅛ theelepel peper, naar smaak
- ¼ theelepel zout
Instructies
- Snij de kipfilet in lange repen.
- Leg de repen tussen twee stukken plasticfolie.
- Met een vleeshamer sla je de repen zo plat mogelijk. Heb je die niet op je vakantie adres (en dat had ik ook niet), dan kan je gewoon een lege wijnfles, deegroller of blikje gebruiken.
- Snij de mozzarella in kleine reepjes van 1 x 1.5 cm lang.
- Omwikkel de mozzarella met een of twee blaadjes basilicum.
- Rol dit in het platgeslagen stukje kipfilet.
- Prik aan de saté-prikker.
- Vervolgens prik je een kerstomaatje aan het stokje.
- Herhaal dit nogmaals en eindig met een kippakketje.
- Bestrooi licht met zout en peper en strijk in (of besprenkel met olijfolie).
- Leg op de skottelbraai of bbq totdat ze gaar zijn en eet onmiddellijk.
Opmerkingen:
- De echte Mozzarella (met de meeste smaak) mag alleen maar zo heten wanneer het gemaakt is van de melk van buffels uit de regio Napels. Deze Mozzarella eet je het best bij kamertemperatuur.
- Door de Mozzarella in basilicumblaadjes te verpakken en dan te rollen in de kipfilet zorgt ervoor dat de spies geen kaas gaat "lekken" bij het barbecuen.
- Om te voorkomen dat je saté prikkers verbranden leg je ze eerst een uur in een bak water voordat je de kip aan de prikker rijgt.
Geef een reactie