Een recept voor een zomerse salade in een pot met verse aardbeien, zoete gedroogde tomaten, sla en een honing-mosterd dressing. Een heerlijke vegetarische salade voor bij de picknick.
De romige, licht pittige en zoete mosterd dressing is een heerlijke combinatie met de verse aardbeitjes. Door te combineren met een gemengde salade krijg je een knapperige bite. De zomerse, zongedroogde tomaten maken het geheel af.
Deze vegetarisch / veganistische salade is in laagjes in de pot gebouwd. Geef ieder zijn eigen pot en schep alles, net voor je gaat eten, zelf door elkaar. Daardoor blijft je salade heerlijk vers.
- Net voor het eten hussel je alles door elkaar. Door het opbouwen van de lagen, waar je de natte ingrediënten onderin de pot stopt en naar boven stapelt. Daardoor verlept de sla bijvoorbeeld niet en blijft alles vers.
- Bewaar de salade koel tot gebruik.
- Wil je ook nootjes toevoegen bewaar die dan niet in de pot, maar in een apart bakje. Zo blijven ze heerlijk knapperig.
- Mengkommen - Onmisbaar in elke keuken: mengkommen. Dit is een set van drie die fijn is omdat ze precies in elkaar passen. Deze kommen hebben een anti slip bodem, zodat ze niet over je werkblad heen schuiven. Aan de binnenkant staan de maten aangegeven, waardoor je niet altijd een maatbeker nodig hebt (en dat scheelt weer afwas). De mengkommen hebben een schenktuit zodat je zonder knoeien je beslag kunt overgieten. Ik gebruik de mengkommen voor het maken van de dressing.
- Koksmes - Dit koksmes is mijn steun en toeverlaat in de keuken. Het is van Wusthof en ik heb het al vele jaren in mijn bezit. Het laat me nooit in de steek en blijft superscherp. Het is het enige profesionele mes dat ik heb en het is een aanrader om, als je een complete messenset te duur vindt, in ieder geval dit mes aan te schaffen want hier kun je bijna alles mee snijden. Daar ga je zeker geen spijt van krijgen!
- Vergiet - Onmisbaar in elke keuken. Ik heb gekozen voor een vergiet dat voldoende groot is, twee fijne handvaten heeft en in de vaatwasser kan. En mijn keuze viel op een emaille vergiet. Dan blijft de witte kleur ook echt wit (en niet tomatenrood of wortel oranje). Ik gebruik dit vergiet voor het wassen van de sla.
Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
Ingrediënten
- 1 eetlepel honing
- 1 eetlepel mosterd
- 3 eetlepels olijfolie
- ⅛ theelepel zout
- ⅛ theelepel peper
- 30 gram zongedroogde tomaten
- 30 gram aardbeien
- 75 gram gemengde sla
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
- Meng voor de dressing de honing, mosterd en olijfolie door elkaar.
- Breng de dressing op smaak met zout en peper.
- Schep de dressing in de 4 potten.
- Snij de zongedroogde tomaten in reepjes en verdeel die over de dressing
- Was de aardbeien en ontkroon ze.
- Leg de aardbeien op de tomaten.
- Snij of scheur de sla in reepjes en vul de potten hiermee aan.
Notities
- Net voor het eten hussel je alles door elkaar. Door het opbouwen van de lagen, waar je de natte ingrediënten onderin de pot stopt en naar boven stapelt. Daardoor verlept de sla bijvoorbeeld niet en blijft alles vers.
- Bewaar de salade koel tot gebruik.
- Wil je ook nootjes toevoegen bewaar die dan niet in de pot, maar in een apart bakje. Zo blijven ze heerlijk knapperig.
Geef een reactie