Deze frisse meloensalade met verse vruchten, gemaakt van zomer vruchten, is heerlijk fris en een superlekker bijgerecht bij elke barbecue.
Hou jij ook zo van meloen? Ik wel en de watermeloen is één van mijn favorieten. De zoete, maar toch frisse smaak. En sinds de pitloze varianten er zijn is er zeker geen reden meer om ze niet meer te eten.
Watermeloen zo
Je deelt ze gewoon in partjes en eet ze zo op. Dat geeft altijd wel een troep (bij mij dan), want een watermeloen stuk netjes opeten, daar heb ik nog niet de juiste manier voor gevonden (dus als er iemand tips heeft!). Je kunt ze ook in staafjes snijden en op pinterest kwam ik een watermeloen cocktail tegen waar je het vruchtvlees pureert en er een flinke scheut sterke drank in kiepert. Even laten intrekken en hij is klaar. Je ziet het ik ben niet de enige die watermeloen lekker vindt.
Meloen bij de
Bij de bbq, om terug te keren naar ons thema, maak ik van watermeloen meestal een heerlijke salade. Soms gewoon in blokjes gesneden of mooi opgemaakt met een combinatie van andere vruchten. Zoals hier. De meloen heb ik gehalveerd en vervolgens uitgehold, zodat hij meteen kan dienen als serveerschaal (en geloof me dat als je aankomt met een meloenschaal dan heb je meteen de oh's en ah's aan je zijde).
Ik gebruik als vruchten vaak de vruchten uit het seizoen, omdat die gewoon het allerlekkerste van smaak zijn. Zoals ook deze keer: kersen, druiven, galia meloen en watermeloen. Een garnering van munt, maakte de salade af. Ik serveerde dit bij het kinderfeestje van Coen en de chill party (want zo heet datzelfde feestje als je op de middelbare school zit) van Marc. En of het lekker was? De schaal was op en er werd nog om extra gevraagd dus het is gelukt. En lekker veel vitamientjes, een goede tegenhanger van de taart!
It's a good taste!
Meloensalade met verse
vruchten
Abonneer je voor nog meer leuke video’s op mijn kanaal!
https://www.youtube.com/c/ByAndreaJanssennlMeloensalade met verse vruchten
Ingrediënten
- ½ watermeloen (pitloos)
- 75 gram kersen
- 75 gram druiven (pitloos)
- ¼ galia meloen (of Piel de Sapo)
- 10 blaadjes munt
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Hoe maak je het:
- Hol de watermeloen uit door met een mes blokjes uit de meloen te snijden. Hou de mooie blokjes apart en het restant (tja dat heb ik lekker zelf opgegeten).
- Was de kersen en de druiven goed en zorg dat ze zo droog mogelijk zijn.
- Ontpit de kersen.
- Haal de zaden uit de galia meloen en snijdt hem in kleine blokjes.
- Meng in een kom de watermeloen, kersen, druiven en Galia meloen blokjes goed door elkaar.
- Schep de meloen fruitsalade in de halve watermeloen.
- Scheur de munt in reepjes en strooi die over de watermeloen.
Geef een reactie