Een broodje hamburger speciaal, een heerlijke hamburger gevuld met feta en belegt met bacon, sla en tomaat. Tussen een heerlijk hamburger broodje één van de lekkerste recepten van de BBQ of skottelbraai.
Eén van de favoriete recepten van de BBQ is een broodje hamburger. Het liefst met friet, maar als we besluiten om het wat gezonder te houden, dan eten we daar een salade of aardappels uit de oven bij.
Ook op de camping
Dat broodje hamburger proberen we zo gezond mogelijk te maken, door er sla, komkommer en tomaat bij te serveren.
Op vakantie hebben wij, natuurlijk, een skottelbraai bij. Natuurlijk, want de skottelbraai is bijna niet weg te denken bij de standaard uitrusting van de kampeerder.
Hij kan gebruikt worden als bbq, maar je kunt er ook prima in wokken. Vandaag een skottelbraai recept met hamburger: een broodje hamburger de luxe met Feta kaas en bacon.
- Door het hamburger broodje vooraf te roosteren, zal hij minder zacht en zompig worden.
- Feta is een Griekse kaas en alleen de Feta kaas afkomstig uit Griekenland en gemaakt van schapenmelk (eventueel aangevuld met geitenmelk) mag deze benaming dragen. Feta kaas heeft minimaal 60 dagen gerijpt en is heel vol van smaak. De originele feta wordt gemaakt van rauwe melk en kun je daarom beter niet eten tijdens je zwangerschap. Lees het etiket dus altijd goed door.
- Kun je echt geen feta aankomen, dan kun je in de supermarkt witte kaasblokjes aankomen. Minder intens van smaak, maar zeker goed te gebruiken.
- Door de sla te scheuren in plaats van te snijden, krijg je geen lelijke snijvlakken.
Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
📖 Recipe
RECEPTKAART
Hamburger de luxe
Ingrediënten
- 4 hamburgers , de beste die je kunt krijgen
- 4 hamburgerbroodjes
- 2 tomaten
- 4 plakken bacon
- 1 krop sla
- 50 gram feta
- zout en peper
Instructies
- Was de sla en de tomaat.
- Scheur de sla in stukken net iets groter dan het broodje.
- Snij de tomaat in plakjes.
- Snij de broodjes doormidden.
- Verkruimel de feta tussen je vingers. Breng op smaak met zout en peper.
- Maak met een scherp mes een zakje in de hamburger. Schep hierin een eetlepel feta. Druk de hamburger goed dicht.
- Steek de skottelbraai aan. Bak de bacon uit op de skottelbraai (ongeveer 5 minuten) en laat de plakjes uitlekken op een keukenpapier, zodat ze mooi knapperig worden.
- Veeg de skottelbraai met een papiertje schoon.
- Grill de binnenzijde van het broodje tot er een grill effect ontstaat. Leg elk broodje klaar op een bord. Leg op de onderzijde van het broodje alvast het plakje sla erop.
- Bak de hamburger aan twee zijde (ongeveer 3 minuten per zijde) tot hij net gaar is. Leg de hamburger boven op de sla.
- Leg op de hamburger de bacon en tomaat dek af met het kapje erboven op.
- Smakelijk!
Opmerkingen:
- Door het hamburger broodje vooraf te roosteren, zal hij minder zacht en zompig worden.
- Feta is een Griekse kaas en alleen de Feta kaas afkomstig uit Griekenland en gemaakt van schapenmelk (eventueel aangevuld met geitenmelk) mag deze benaming dragen. Feta kaas heeft minimaal 60 dagen gerijpt en is heel vol van smaak. De originele feta wordt gemaakt van rauwe melk en kun je daarom beter niet eten tijdens je zwangerschap. Lees het etiket dus altijd goed door.
- Kun je echt geen feta aankomen, dan kun je in de supermarkt witte kaasblokjes aankomen. Minder intens van smaak, maar zeker goed te gebruiken.
- Door de sla te scheuren in plaats van te snijden, krijg je geen lelijke snijvlakken.
Geef een reactie